A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 14 min.
Opdateret:

Mikonomi Award: Råd til mere på din rejse

Mikonomi Award: Råd til mere på din rejse

På Mikonomi.dk er vi stolte af at kunne præsentere jer for 25 af de bedste rejseblogs og uafhængige rejsesites!

Med denne award ønsker vi at sætte fokus på inspirerende rejsesider, der giver gode tips til en sjovere og mere spændende ferie samt hvordan du let og overskueligt kan planlægge og budgettere. Hvem behøver en dyr pakkerejse, når du kan klare det hele selv? Ikke nok med at de udvalgte sider byder på nye ideer til rejsedestinationer, så tager de også ferien til det næste niveau: Hvordan kan du få mere ud af din rejse og samtidig spare penge? Fælles for alle siderne er, at de leverer godt indhold og er gode "lommebøger" at have med på enhver rejse. Hver især kommer de med deres bud på, hvad en god rejse er.

Læs også: Lån penge og bilforsikring

Tidligere presseomtale:

BTMx2IvaekstTrends -online

Her på Mikonomi.dk har vi fundet disse rejsesider både interessante og inspirerende, og vi håber meget, at også I vil besøge dem og lade jer inspirere af disse 25 flotte rejsesider og blogs.

Flueben  Inspiration til en feriedestinationer

Flueben Få det maksimale ud af din ferie

Flueben Hjælp til rejsebudgettet og gode råd til rejsen

25. Sidsel og Lasse

WWW.SIDSELOGLASSE.COM

Sidsel og Lasses blog handler meget om hverdagen, men de har også rigtig gode blogindlæg om at rejse. Du kan blandt andet læse om parrets ophold i Tel Aviv eller eventyr i Mexico. Sidsel og Lasse har også udviklet en liste med tips til at rejse billigt, der er spækfyldt med gode spareråd, men også mere praktiske tilgange til rejseforberedelsen. Indlæggene er fyldt med farverige billeder i høj kvalitet og tips til de forskellige destinationer parret har besøgt.

Sidseoglasse

Følg Sidsel og Lasse:
Facebook 44


Benthe

24. Rejs Alene

WWW.REJSALENE.DK

Mange dropper rejsen fordi de ikke har nogen at rejse med eller fordi de synes at det er ubehageligt, udfordrende eller direkte skræmmende at være ene og alene ude i verden. Dette gør Benthe op med via sin blog Rejsealene.dk. Her kan du læse Benthes historie om, hvorfor hun begyndte at blogge om at rejse alene og om alle hendes spændende eventyr. Benthes blog er skrevet i bedste dagbogsstil med lange beretninger som af og til suppleres af hendes feriebilleder. Bloggen er tiltænkt alle som har mod på - eller mangler modet, men gerne vil - rejse alene, uanset alder.

Mikonomi anbefaler: Hverdag på øen - og at spise alene


23. United Foods of America

WWW.DANEVORE.COM

UFA (United Foods of America) adskiller sig fra de andre rejseblogs ved at være en kulinarisk guide med inspiration til det amerikanske køkken. Med hele syv USA-rejser på bagen, og planer om flere i fremtiden, er UFA en erfaren inspirationsblog, der med sikkerhed vil blive ved med at levere lækre opskrifter og inspiration til kulinariske opslevelser på USA-turen. Bloggen er delt op i stater, så du nemt kan navigere rundt, alt efter hvilken stat du skal besøge.

Ufa

Følg UFA:
Facebook 44


Rebeccaogkrisopdagelse

Følg Opdagelse:
Facebook 44

22. Opdagelse

WWW.OPDAGELSE.DK

Bag bloggen Opdagelse.dk står Rebecca og Kris. Bloggen går en smule ud over temaet 'at rejse': Ligesom navnet så smukt antyder, handler denne blog i højere grad om at gå på opdagelse uanset om dette måtte indebære en større rundrejse i Australien eller en tur til Fårup Sommerland. Selvom parret ikke altid er på farten, bliver bloggen ofte opdateret med brugbare tips til rejsen eller til planlægningen deraf. Du kan eksempelvis læse om, hvordan du bedst forbereder dig til en rundrejse i Australien og hvilke ting, der skal tages stilling til, før du bestiller rejsen.

Mikonomi anbefaler: Gode råd til planlægning af rejse til Australien


21. Two Danes on Tour

WWW.TWODANESONTOUR.COM

To danskere på tur er en hjemmeside og blog skrevet af Anne Marie og Rasmus. De to rejseglade danskere skriver på livet løs om spændende og eksotiske destinationer som Mikronesien, Palau og Belize - for bare at nævne nogle stykker. Når en rejse er slut venter 3 ture mere på tegnebrættet. Senest har du kunne læse om eventyret til Yucatan-halvøen i Mexico og mayakulturens mysterier. Bloggen opdateres ofte, så der kommer hele tiden nye spændende historier.

Mikonomi anbefaler: Mødet med "yapeserne"

Twodanesontour

Følg TwoDanes­OnTour:
Facebook 44


Backpackerplanet

Følg Back­packer­planet:
Facebook 44

20. Backpacker­planet

WWW.BACKPACKER­PLANET.DK

Backpackerplanet er en uafhængig online rejseguide til backpackere. Siden daterer helt tilbage til 1999, hvor den var kendt under navnet Backpackers Online. Hjemmesiden indeholder både brugergenereret data i form af rejseforummet, der er åben for alle rejseentusiater, men du kan også finde gode og udførlige rejseguides med tips lige fra, hvordan du bedst undgår myg, til hvordan du bekæmper flyskræk, eller hvordan du bedst pakker rygsækken. Backpackerplanet har også en blog, der indeholder mere personlige rejsebeskrivelser med tilhørende billeder.

Mikonomi anbefaler: Bliv bæredygtig turist i Laos


19. Mr. East

WWW.MREAST.DK

Mr. East er uden tvivl en af de mest omfattende rejsesider med al slags information og nyheder omkring Østeuropa - skrevet på dansk. Udover at indeholde mange inspirerende artikler om rejser til Østeuropa, Balkan, Kaukasus og Centraleuropa, indeholder hjemmesiden også aktuelle nyheder om samfund, politik, erhverv og historie. Forfatteren blandt de fleste artikler er også manden bag værket: journalist Ota Tiefenboeck. Følg Ota og kom på en kulturrejse til Østeuropa udover det sædvanlige.

Mr East

Følg Mr. East:
Facebook 44


Nye Horisonter

18. Nye Horisonter

WWW.NYEHORISONTER.DK

Nye Horisonter er en rejseblog skrevet af parret Maria og Kenneth. Sammen udforsker de nye lande som feriedestinationer, men også hjemlandet Danmark. Bloggen er velskrevet, og man kan næsten ikke vente med at bestille rejsen, når man læser deres spændende beretninger om påske i Firenze eller nytår i Berlin. Sammen med Maria og Kenneth lærer man at alt i verden ikke nødvendigvis handler om lille Danmark, og at et smil kan åbne døre.


17. Louise og Thomas på afveje

WWW.THOMAS­BENNEDBAEK.DK/REJSE

Louise og Thomas har en meget frisk måde at fortælle om deres rejser på. Louise er typen der planlægger alt, men trods nøje og umage planlægning går det aldrig som forventet. Og gudskelov for det. På bloggen kan man læse om det unge pars rejse til USA i 2014 og Island i 2015, fortalt med humor og en god portion selvironi. Selvom bloggen stadig er i sit tidlige stadie, oser den af potentiale, og vi glæder os til at følge med i Louise og Thomas' fremtidige rejser.

Mikonomi anbefaler: "Far vild i USA" a la Louise og Thomas

Louise og Thomas


Renefrederiksen

Følg Rene:
Facebook 44

16. Rene Frederiksen

WWW.RENE­FREDERIKSEN.DK

Rene Frederiksen har rejst USA tynd og deler lystigt ud af alle hans erfaringer - På hans rejseblog ligger de bedste tips samt destinations- og attraktionsbeskrivelser til USA. Her kan alle, der har interesse i road trips og amerikanske eventyr læse sig til, hvor man kan leje bil bedst og billigst, og hvilke steder og seværdigheder, der bør opleves. Rene har desuden samlet 10 råd omkring trafik og færdsel, der kan være ekstremt nyttige, hvis det er første gang, du skal på køretur i USA. Mange af indlæggene prydes med fine billeder, der bedre end ord kan beskrive stemningen på Renes rejser.

Mikonomi anbefaler: Se hvad en roadtrip koster

 


15. Afterglobe

WWW.AFTERGLOBE.DK

Sønderjyske Laura og Anders elsker at rejse, og på bloggen kan kan du læse om deres rejser til samtlige lande. De velskrevne blogindlæg suppleres af virkelig flotte billeder i høj kvalitet, og bloggen bugner således af både læselig og visuel inspiration til diverse nye rejsemål. Hvis du ikke står og skal ud at rejse, er bloggen stadig aktuel, da Laura i sine fotografier formår at fange unikke øjeblikke af mennesker i deres dagligdag - på den anden side af jorden. Til billederne følger en lille beskrivelse, men ellers er det op til læseren selv at digte videre på historien. På denne måde bevæger Afterglobe sig faktisk på grænsen til at være en kunst-blog i fotografering.

Mikonomi anbefaler: 4 måneder på 3 minutter

Lauraogandersafterglobe

Følg Afterglobe:
Facebook 44


Madslarsenmigogminrygsaek

Følg Mads:
Facebook 44

14. Mig og Min Rygsæk

WWW.MIGOGMINRYGSÆK.­WORDPRESS.COM

Vendelboen Mads har ikke sine fødder solidt plantet. Tværtimod er vingerne spredt, og han flyver til alle verdens hjørner, hvor han udforsker andre kulturer og anden natur men først og fremmest sig selv. Mads er typen der altid har været dybt fascineret af Discovery Channel og National Geographic. Da han fik muligheden for at skifte TV'et ud med hele verden, blev denne interesse en del dyrere - men også en hel del mere lærerig. Mads' blogindlæg er meget personlige og dagbogsagtige, så du får hurtigt et personligt forhold til Mads, når du læser hans indlæg igennem, som ofte indeholder små historier om sjove sammenstød med de lokale.

Mikonomi anbefaler: Antigua og afsked med Luis


13. Travel a Foot

WWW.TRAVELAFOOT.DK

Helle og Toni bruger deres blog til at dele ud af deres rejseoplevelser, billeder og anbefalinger. Nu og da pryder gæstebloggere også bloggen med spændende beretninger og tips til anderledes feriedestinationer. Indlæggende bærer præg af meget aktive rejser, der inkluderer flere kilometers vandring i naturen, men storbyferier er også at finde på bloggen. Dermed er der lidt for enhver smag, hvis du gerne vil have inspiration til en mere aktiv ferie end den traditionelle chartertur.

Mikonomi anbefaler: Transsylvanske traveture

Travel a Foot

Følg Travel a Foot:
Facebook 44


Ontrip

Følg OnTrip:
Facebook 44

12. OnTrip

WWW.ONTRIP.DK

Annette, Tore og Maria står bag rejsebloggen OnTrip.dk. De elsker at rejse og har sat deres fodspor på hele seks kontinenter. På OnTrip.dk deler familien ud af deres rejseerfaring og oplevelser. Først og fremmest for bekendte og familien, men flere tusind følgere vidner om, at bloggen har opnået en større interesse hos det bredere publikum, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Indholdet på bloggen går nemlig ud over almindelige skildringer af rejseoplevelser: Her kan man finde kritiske anmeldelser af destinationer, attraktioner, flyselskaber og meget mere.

Mikonomi anbefaler: Ferie eller rejse?


11. Brians Blog

WWW.RODEMESTEREN.COM

Brian har speciale i Asien, nærmere betegnet: Indonesien, Malaysia, Thailand, Cambodia, Laos, Vietnam, Myanmar og Sri lanka. Med flere års erfaring med udlandet, rejser og turisme har Brian mere viden om Asien, end selv den mest gængse backpacker formår at tilegne sig. Heldigvis deler han glædeligt ud af hans erfaringer og meninger på bloggen, til stor fordel og underholdning for andre danskere med interesse i at rejse. Blogindlæggene er fyldt med billeder i øjenhøjde og tonen er frisk.

Mikonomi anbefaler: Nomadeliv

Brian

Følg Brian:
Facebook 44


Davidsylvest

10. David Sylvest

WWW.DAVID-SYLVEST.DK

David er en garvet rejsende, som udforsker forskellige, og billige, måder at rejse på: Han backpacker, blaffer og couchsurfer. David startede med at rejse for at se verden, og derefter var hans plan at bosætte sig et eller andet sted. Men efterhånden som David har rejst i længere og længere tid, er det så småt gået op for ham, at det at rejse måske bare er hans livsstil. På Davids blog kan du læse om mange forskellige destinationer og om at rejse på en mere alternativ og frisk måde. David kommer blandt andet med 10 super gode tips til, hvordan man simpelt og nemt kan spare penge op til sin rejse.

 


9. Dansk Backpacker

WWW.DANSKBACKPACKER.DK

Tine og Anders har rejst til samtlige destinationer i verden. Som navnet på deres blog antyder, nyder de mest at rejse som backpackere, da det giver mere frihed og muligheden for rigtig at komme under huden på kulturen i de lande, som de besøger. Bloggen indeholder primært rejseberetninger med billeder, og man kan blandt andet læse om Tine og Anders' beretning om kaffe og fodbold i Colombia, men de to rejse-entusiaster deler også ud af deres erfaringer og budgetter fra Australien.

Tineognanders


Louisesandagermitparis

8. Mit Paris

WWW.MITPARIS.DK

Skribenten Louise Sandager leverer en velskrevet blog med speciale i smukke Paris. I 17 år har danske Louise levet i Paris, hvor hun først kom til som korrespondent for Berlingske. Udover at levere en blog i topklasse, tilbyder hun også skræddersyede guidede ture i den romantiske by, og hun har udgivet flere bøger om Paris for Gyldendal og Momondo, samt flere artikler i Berlingske og Alt for Damerne. Indholdet på bloggen henvender sig til en bred målgruppe, og du kan eksempelvis læse om et nyt og supermoderne hostel for unge og Foie Gras på Øen "Ile de la Jatte".

Mikonomi anbefaler: 3 nye mustsees i Paris

 


7. Mette og Martin Rejser

WWW.METTEOGMARTINREJSER.COM

Mette og Martins rejseblog startede som en online dagbog og udvidet postkort til familie og venner hjemme i Danmark, men bloggen har sidenhen fået så mange følgere, at den har udviklet sig til en decideret rejseblog. Udover at levere en blog af høj kvalitet producerer Mette og Martin både artikler for magasiner og videoer for rejsebureauer. På hjemmesiden kan du finde udførlige rejseguides til alle tænkelige destinationer lige fra Thailand til Costa Rica. Både blogindlæg og rejseguides er suppleret af flotte og farverige billeder, der kan inspirere enhver.

Metteogmartinrejser

Følg Mette og Martin:
Facebook 44


Ditteogolli

Følg Ditte og Olli:
Facebook 44

6. Ditte og Olli

WWW.DITTE-OLLI-BLOG.COM

Ditte og Olli er et ungt par, der rejser i højt tempo, og deres blog skiller sig virkelig ud fra mængden. Udover at kunne læse om deres ekstremt spændende rejser i Østen, kan du også følge dem direkte på et kort, og se hvor i verden de befinder sig lige nu. De har tilmed offentliggjort deres rejseplan, så du selv kan gøre brug af denne, hvis du skulle blive inspireret til at tage den samme tur - og det får man virkelig lyst til, når man læser om deres oplevelser og ser de utrolig flotte billeder og autentiske videoer, de poster på deres blog.


5. Husk Pas

WWW.HUSKPAS.DK

Husk Pas er en rejseblog baseret på skribenten Anne Kathrines egne oplevelser og rejseerfaringer. Bloggen leverer inspiration til alverdens destinationer og kommer eksempelvis med gode tips til små lokale spise- og drikkesteder i London, og hun giver sit bud på, hvordan du kan opleve det autentiske Italien. Du kan også støde på Anne Katrines egne personlige tanker om blandt andet kvinders liv i Sicilien sammenlignet med kvindelivet i Danmark.

Mikonomi anbefaler: Tromsø og Lofoten

Annekathrinehuskpas

Følg Husk Pas:
Facebook 44


Verdensomlegeplads

Følg Rejseblokken:
Facebook 44

4. Rejseblokken

WWW.REJSEBLOKKEN.DK

Rejseblokken er kendt blandt mange rejsende og har gennem tiden leveret inspiration og tips til rigtig mange rejser. Bag bloggen sidder journalisterne Karen og Lone. Indlæggene indeholder, udover traditionelle destinationsbeskrivelser, også nyheder og trends indenfor rejseverden samt konkurrencer og give-aways. Karen og Lone tager desuden også mere alvorlige og triste emner op, når de eksempelvis sætter fokus på dyremishandling i turistindustrien og giver deres bud på, hvordan du undgår at blive en del af dette fænomen.

 


3. Verden som Legeplads

WWW.VERDENSOMLEGEPLADS.DK

På bloggen Verdensomlegeplads.dk kan du læse om Tina og hendes families oplevelser på deres store rundrejse i Asien samt finde rejsetips og læse om forskellige destinationer. Tina har en ærlig måde at fortælle på, og hun er god til at forføre læseren. Man føler virkelig man sidder inde i Tinas hoved, når man læser om hendes tanker, der udover at omhandle rejser også reflekterer over livet som en rejse. Bloggen er spækfyldt med flotte billeder og glade børn, og man må sige at Tina er spot-on med sine blogindlæg, der i høj grad henvender sig til den moderne kvinde og hendes familie.

Mikonomi anbefaler: Anholdt med fire børn

Verdensomlegeplads

Følg Verden som Legeplads:
Facebook 44


Madsogcamillabackpackerne

Følg Backpackerne:
Facebook 44

2. Backpackerne

WWW.BACKPACKERNE.DK

Camilla og Mads mødte hinanden i gymnasietiden og fandt hurtigt ud af, at de begge havde en passion for at rejse - især billige rejser fyldt med eventyr. Sammen har de bloggen Backpackerne, som er en inspiration til alle unge og ungdommelige sjæle, der elsker at rejse eller søger gode tips og inspiration til det næste eventyr. Som noget helt unikt (og meget nyttigt for alle læsere!) laver Camilla og Mads et budget efter hver destination, og til ethvert budget forklarer de hvordan de har boet, og hvad pengene er gået til, hvad der var dyrt og hvad der var billigt. På den måde gør Backpackerne det ekstremt nemt for dig at planlægge din fremtidige rejse - også rent økonomisk.

 


1. Rejsetanker

WWW.REJSETANKER.DK

Rejsetanker er en stor rejseportal med brugergenereret indhold. Siden er delt op i 5 afdelinger: Destinationsbeskrivelser, debatforum om rejser, brugernes egne rejseblogs, rejsetips og brugernes anmeldelser af destinationer, som igen er delt op i mad & drikke, overnatning, transport, aktiviteter og seværdigheder. Rejsetanker er derfor et godt sted at starte, hvis du har brug for at hente information og inspiration til dine rejser, men også en oplagt mulighed for selv at dele ud af dine egne erfaringer og blive en del af et stort rejsefællesskab.

Rejsetanker

Følg Rejsetanker:
Facebook 44Stort tillykke til alle nominerede! 
Vi håber, at både vores læsere og de nominerede har fundet disse rejsebloggere og rejsesider inspirerende, og vi håber, at I har fundet indspiration til jeres næste rejse.

Hvorfor er disse rejsesider nomineret?

NY INSPIRATION
Vores primære formål med denne award er at præsentere jer for bloggere og rejsesider, som I forhåbentlig vil finde inspirerende. Det formår de 25 nominerede, da de inspirerer og motiverer deres læsere til at tænke anderledes når det handler om at rejse. I vores udvælgelse har vi fokuseret på både etablerede og nyere rejsebloggere, for at give et så nuanceret bud som muligt på ny inspiration.

GODE RÅD
Alle de nominerede kommer med gode råd til diverse destinationer. Nogle af siderne anbefaler små spisesteder, gode overnatningssteder eller råd til, hvordan man pakker mere effektivt. Mens andre fokuserer mere på planlægningen af rejsen og skriver om deres budget for rejsen til stor hjælp for deres læsere, der således kan lægge et realistisk budget for rejsen.

RÅD TIL MERE
Da vi i antager, at alle har et ønske om at få deres penge til at række så langt som muligt, har vi især fokuseret på rejsesider, der så vidt rejser på økonomisk vis, og som kan give gode råd til, hvordan man får rejsepengene til at række længere.


Alle de nominerede til awarden er særligt udvalgt og rangeret af teamet bag Mikonomi.dk på baggrund af ovenstående kriterier. Nomineringerne har udelukkende til fordel at hylde de udvalgte danske rejsesider, der uden tvivl har en passion for at rejse, og som leverer flot og inspirerende indhold, som vores læsere kan have gavn af.