A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 21 min.
Opdateret:

Mikonomi Award - Dream Away

På Mikonomi.dk er vi stolte af at kunne præsentere de 25 bedste danske bogbloggere.

Mikonomi Award: Råd til mere - Drøm dig væk i boguniverset

Mikonomi.dk er vi stolte af at kunne præsentere de 25 bedste danske bogbloggere.

For at imødekomme jeres ønske om at spare i hverdagen og få det maksimale ud af jeres økonomiske situation, bringer vi denne online award som inspiration til sommerlæsningen og dermed et billigt alternativ til gode oplevelser over sommeren. Vi mener ikke, at man behøver at rejse væk for at opleve en ny verden, da vi anser disse blogs som inspiration til eventyrer i bogform.

LÆS OGSÅ: Lån penge

Presseomtale:

BTMx2IvaekstTrends -online 

De 25 nominerede byder på vidt forskelligt læsemateriale og inspiration til vidt forskellige genrer. Det kan blandt andet ses i de anmeldte bøger på bloggen samt i det citat de har givet os i anledning af deres nominering, der får dem til at drømme sig væk til en anden verden. Der er tale om nominerede der alle elsker bøger, og ønsker at motivere og inspirere deres læsere, og nu forhåbentlig jer, til at udvide de boglige horisonter.

Formålet med denne award er at vise vores læsere, at det ikke er nødvendigt at have masser af penge for at rejse væk. Med disse bogbloggere kan du finde de bedste bøger til sommerens læsning og dermed rejse væk for en kort stund - Mental om ikke andet.

Vinderen af Dream Away Awarden er...

Afstemningen bragte i alt 537 stemmer ind, og bogbloggerne kæmpede stærkt med at få videreført litteraturens og boguniversets skønhed videre til deres læsere og det generelle publikum. Derfor vil vi starte ud med at sige mange tak til de 25 nominerede for deres positive energi gennem hele awarden. Når det er sagt, er det endelig tid at finde en vinder.

Vinderne er fundet ud fra en kombination af Mikonomis vurdering samt de stemmer som de nominerede har modtaget fra vores og deres egne læsere, i en afstemning her på bloggen. Dette har givet to forskellige karakterer, der hver især har vægtet 50%, og som derfor har resulteret i følgende rangering af de nominerede:


25. Frk. Hyms

WWW.FRKHYMS.BLOGSPOT.DK

Bloggeren bag Frk.Hyms hedder Sabina og er lærerstuderende i Midtjylland. Vi har valgt at nominere Frk. Hyms hovedsageligt på grund af hendes utrolige ærlige meninger. Hun er ikke bange for at sige, hvad hun mener, og hun argumenterer altid for sin mening på en konstruktiv måde. Det er meget forfriskende og det gør hendes anmeldelser meget troværdige. De enkle og simple farver anvendt på bloggen er også med til at udstråle en beroligende stemning, som gør læseoplevelsen afslappende. Desuden synes vi, at det er fedt, at hun udover sin boganmeldelser, også præsenterer sine læsere for konkurrencer og personlige indlæg, som hjælper læserne med at etablere et forhold til bloggeren.

Frk .hyms

Mikonomi.dk: 25/25
Læserne: 25/25
Samlet: 25/25


Sorttale

Mikonomi.dk: 24/25
Læserne: 22/25
Samlet: 24/25

24. Sort tale

WWW.SORTTALE.BLOGSPOT.DK

Michella startede bloggen Sort Tale for at finde svar, men med sine anmeldelser har hun hjulpet mange andre med at finde svar. Derfor har vi valgt at nominere Sort Tale fordi hun er en engageret og passioneret bogblogger, som vejleder sin læsere igennem de utallige antal bøger der findes. Hun er velformuleret og ærlig i sine anmeldelser, og derfor er hun en, hvis du står og leder efter en god bog, som du kan læse i den kommende sommerferie. Udover sine boganmeldelser præsenterer Michella også sine læsere med bog, vlogs og personlige indlægs fra hverdagen. Derudover kan vi ikke undlade at snakke om Sort Tales utrolige smukke design samt de perfekte billeder i hvert indlæg, som gør læseoplevelsen endnu bedre


23. Buch's Books

WWW.BUCHSBOOKS.BLOGSPOT.DK

"Jeg blev fyldt af en utålmodig længsel efter det ukendte. Der var en hensynsløshed i det. Måske var det den, Jack Lewis havde ment, da han talte om den eventyrlyst, der får ungdommen til at rejse efter hele verden på én gang. Det var en mystik, der udgik fra Stillehavets umådelige flade, og min papa tru måtte have følt den engang, og den, der først har følt den, vender aldrig hjem."
- Vi, de druknede
af Carsten Jensen

Bloggeren bag Buch's Books hedder Sidsel og er en 27 årige kvinde fra Kalundborg. Vi har valgt at nominere Buch's Book fordi hendes blog inviterer dig ind i en verden, hvor forskellige genrer forenes og mødes. Som sagt har hun ikke en bestemt genre, som hun anmelder på sin blog, og derfor giver hendes blog muligheden for at udfordre dine genrevaner. Udover den store genrevariation, vil vi også bemærke at anmeldelserne er skrevet i et meget fint sprog, selv negativ kritik er formuleret på en konstruktiv og kærlig måde.

Buch 's Books

Mikonomi.dk: 21/25
Læserne: 23/25
Samlet: 23/25


Bog Hjørnet

Mikonomi.dk: 20/25
Læserne: 21/25
Samlet: 22/25

22. Boghjørnet

WWW.BOGHJOERNET.DK

"In books I have traveled, not only to other worlds, but into my own."
- How Reading Changed My Life
af Anna Quindlen

Bloggeren bag Boghjørnet hedder Simone. Hun er en kvinde i 20'erne, der til dagligt studerer Informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet. Vi har valgt at nominere Boghjørnet fordi bloggens enkle komposition giver læsero til de besøgende. Samtidig er boganmeldelserne utrolige brugbare, da Simone går i dybden med deres analyse og giver sine følgere en ide om, hvad man kan forvente sig under læsningen. Desuden er brugen af hjerterne i karaktergivningen en god idé, da det dermed er nemmere for læserne at få et hurtigt overblik over bloggerens mening om de anmeldte bøger.


21. Nena Skov

WWW.NENASKOV.WORDPRESS.COM

"Until I feared I would lose it, I never loved to read. One does not love breathing"
- To Kill a Mockingbird
af Harper Lee

Bloggeren bag Nena Skov er, til stor overraskelse, Nena. Hun er uddannet lærer med stor forfatterpassion og kærlighed for bøger. Vi har valgt at nominere Nena Skov, fordi hun altid kommer hele vejen rundt med sine anmeldelser, og det giver et over det essentielle i bøgerne. Derfor er hun også en troværdig kilde til boganmeldelser. Derudover er Nena god til at kombinere sin bogkærlighed sammen med indlæg omkring sit personlige liv. Man knytter sig virkelig til Nena som person, og man skaber sig virkelig et tæt forhold til hende, selvom man kun kender hende gennem bloggen. Hun er altid ærlig og ligetil på sin blog, som er meget forfriskende og generelt en indtagende aspekt af sin personlighed.

Nena Skov

Mikonomi.dk: 15/25
Læserne: 20/25
Samlet: 21/25


Boghunden

Mikonomi.dk: 23/25
Læserne: 11/25
Samlet: 20/25

20. Boghunden

WWW.BOGHUNDEN.DK

"Us sing and dance, make faces and give flower bouquets, trying to be loved. You ever notice that trees do everything to get attention we do, except walk?"
- The Color Purple
af Alice Walker

Bloggeren bag Boghunden er den 24 årige universitetsstuderende Irene. Vi har, blandt andet, valgt at nominere Irene og hendes blog Boghunden for bloggens uforglemmelige navn. Det var meget svær at glemme bloggen efter det første besøg, og dette skyldes desuden at vi også var utrolig tilfredse med vores første indtryk af bloggens indhold. Hele bloggen og især de smukke regnbuesfarver udstråler en glad og positiv aura, som giver os, som læsere, lyst til at blive på bloggen. Dernæst er vi meget glade for den overskuelige menu og de meget brugbare genrevarierede anmeldelser, som gør det nemmere for læseren at finde rundt på bloggen.


19. Bøger på tværs

WWW.BOGPAATVAERS.BLOGSPOT.DK

"A thing of nature.For every Push, there is a Pull. A consequence."
- The Final Empire
af Brandon Sanderson

Bloggeren bag Bøger på tværs hedder Kathrine, og hun er en 24 årige kvinde, der til dagligt er landinspektør. Vi har nomineret Bøger på Tværs fordi hun præsenterer og anmelder bøger på en overskuelig måde. Vi synes, at det virker rigtig godt, at hun starter ud med at citere bogens begyndelse og derefter bogens bagside, før hun starter anmeldelsen af bogen. Det siger meget om den naturlige eller oprindelige "udvælgelse" af en bog", da man som regel finder en bog på bibloteket, læser lidt af starten, lidt af bagsiden og derefter spørger nogen, om de har læst den, og hvad de så synes om den, før man endelig vælger om man vil læse den eller ej. Derudover er farverne meget mystiske og man føler sig næsten kastet ind i en fantasiverden fyldt med uopdagede boguniverser.

Bøger På Tværs

Mikonomi.dk: 14/25
Læserne: 19/25
Samlet: 19/25


The Small Wonders Of Life

Mikonomi.dk: 7/25
Læserne: 24/25
Samlet: 18/25

18. The Small Wonders of Life

WWW.MHLINDBERG.DK

"Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?"
- Harry Potter and the Deathly Hallows
af JK Rowling

The Small Wonders of Life handler om de små mirakler vi finder i vores hverdag, men mest af alt handler den om bøger og litteratur, for det har en stor plads i Michelles hverdag. Vi har valgt at nominere The Small Wonders of Life, fordi hun skriver anmeldelser med stor dygtighed og med en utrolig god læserytme. Anmeldelserne er flydende skrevet og med en personlig samt venlig tone, som bringer en vis harmoni til bloggen og anmeldelserne. Derudover giver bloggen et beroligende helhedsindtryk på grund af valget af de lyse og enkle farver gennem hele bloggen, samt den pæne håndskrifts-font. Der er primært boganmeldelser på bloggen, men der er også plads til yderligere personlige indlæg i relation til litteratur og bøger samt fra hendes hverdag.


17. Bøgernes univers

WWW.BOGENSUNIVERS.BLOGSPOT.DK

"A story was a form of telepathy. By means of inking symbols onto a page, she was able to send thoughts and feelings from her mind to her reader's. It was a magical process, so commonplace that no one stopped to wonder at it. (...)"
- Atonement
af Ian McEwan

Bloggeren bag Bøgernes Univers hedder Mette, og til dagligt læser hun litteraturvidenskab. Vi har valgt at nominere Bøgernes Univers fordi Mette udover sine brugbare og ekspertise præget anmeldelser også giver læserne adgang til at tage del i hendes privaliv. Dette gør forholdet til bloggeren mere intimt og som læser bliver det nemmere at relatere sig til bloggen samt tage dens indhold ind til sig. Bloggens koncept samt dens gennemtrædende farver er meget simple og visuelt tiltrækkende, hvilket gør hele oplevelsen på bloggen beroligende.

Bøgernes Univers

Mikonomi.dk: 19/25
Læserne: 12/25
Samlet: 17/25 


Cautious

Mikonomi.dk: 13/25
Læserne: 17/25
Samlet: 16/25

16. Cautious

WWW.CAUTIOUS.DK

"You are the first thing I think about in the morning and the last thing I think about at night. You are the face in all of my dreams and the smile I see when I close my eyes."
- This Is Falling
af Ginger Scotts

Bloggeren bag Cautious hedder Katja. Til dagligt er Katja koordinator, men oprindeligvis er hun uddannet markedsføringsøkonom og boghandler. Vi har valgt at nominere Cautious fordi bloggens helhedsindtryk var godt allerede fra første besøg. Designet er først og fremmest meget flot og unikt, da den er inspirerede af selve bloggeren. Derudover kan man med de korte men meget ligetil anmeldelser få et meget godt overblik over bøgernes handling. Derudover synes vi, at det er meget fedt, at hun også giver plads til andre indlæg såsom tips til blogskrivning eller de adskillige Top 10-lister relateret til litteratur og bøger, som hun har udarbejdet.


15. Wondrous Bibliophile

WWW.WONDROUSBIBLIOPHILE.BLOGSPOT.DK

"Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten"
- Coraline
af Neil Gaiman

Bloggeren bag Wondrous Bibliophile hedder Malene, og hun elsker bøger. På sin blog anmelder hun regelmæssigt bøger, som hun har læst. Vi har valgt at nominere Wondrous Bibliophile fordi hele hendes blog rummer en form for livsglæde, som man hele tiden har lyst til at vende tilbage til. Hun anmelder bøger med en forfriskende og ung attitude, som gør det sjovt at læse med. Desuden gør hun også brug af vlogs sommetider for at anmelde bøger, så det varierer lidt i formen på bloggen. Bloggens design komplementer bloggens positive aura med dens simple design præget af et par enkle farver, en flot skrifttype og nogle farverige professionelle billeder.

Wondrous Bibliophie

Mikonomi.dk: 12/25
Læserne: 16/25
Samlet: 15/25


Læsehesten

Mikonomi.dk: 18/25
Læserne: 10/25
Samlet: 14/25

14. Læsehesten

WWW.LAESEHESTENDKS.WORDPRESS.COM

"You only get one life. It's actually your duty to live it as fully as possible."
- Me Before You
af Jojo Moyes

Bloggeren bag Læsehesten hedder Marie, og hun elsker at læse og snakke om bøger. Vi har valgt at nominere Læsehesten fordi man, fra første indlæg af, kan mærke Maries kærlighed for bøger. Hendes tone og skrivestil udtråler en kærlighed for bøger, som gør det nemmere for læseren at relatere sig til bloggeren. Vi synes, at det er fantastisk, at det lykkedes hende at formidle den følelse skriftligt. Desuden giver det virkelig følelsen af at snakke med en rigtig god ven om sin yndlingsbog. Udover bøger og litteratur skriver Marie også lidt om film og sin hverdag. Det hjælper til at variere indholdet lidt på bloggen, og derudover forstærker det også forholdet mellem læserne og bloggeren.


13. Flyv med mig

WWW.FLYVMEDMIG.DK

"Still, the longer I was around her, the more I could see the colors of her mind and the recesses of her heart. There was a beast in there. But there was also a girl who was afraid of being a beast, and who wondered if other people had beasts in their heart too."
- Tiger Lily
af Jodi Lynn Anderson

Bloggeren bag Flyv med mig hedder Rikke. Vi har valgt at nominere Flyv med mig fordi hendes blog udstråler en eventyrlig stemning, som gør hele læseoplevelsen magisk og uforglemmelig. Vi er især vilde med headeren, som giver en forsmag på, hvad man kan forvente sig at se på bloggen. Derudover holder Rikke en personlig og venlig tone igennem alle sine anmeldelser, som gør det svært ikke at elske hende. Rikke er også rigtig god til at kombinere blandt andet boganmeldelser, vlogs og giveaways på sin blog. Det hjælper med at præsentere læserne for varierede former for indhold, så det aldrig bliver kedeligt.

Flyv Med Mig

Mikonomi.dk: 22/25
Læserne: 5/25
Samlet: 13/25


Sabrina 's Blog

Mikonomi.dk: 17/25
Læserne: 9/25
Samlet: 12/25

12. Sabrinas blog

WWW.SABRINASBLOG.DK

"I think it is our nature to believe evil always has an ugly face, he said, ignoring my question. Beauty is supposed to be good and kind, and to discover it otherwise is like a betrayal of trust. A violation of the nature of things."
- Stolen Songbird
af Danielle L. Jensen

Sabrinas blog er ejet af 26 årige Sabrina. Til dagligt læser hun bachelor på Syddansk Universitet, men i sin fritid læser hun masser af bøger, som hun derefter anmelder her på sin bogblog. Vi har valgt at nominere Sabrinas blog, fordi hendes anmeldelser udstråler mange års ekspertise, erfaring og viden. Hun har styr på, hvad hun skriver, og hvad hun mener. Hun har anmeldt mere end 300 bøger, som gør hende til en veteran inden for bogblogger verdenen. Desuden er sin blog præget af en rolig aura, som gøre besøget og læseoplevelsen forfriskende og beroligende.


11. Windblown Pages

WWW.WINDBLOWNPAGES.WORDPRESS.COM

Bloggeren bag Windblown Pages hedder Nikoline. Nikoline er 23 år, bibliofil, og bosat i Odense, hvor hun studerer litteraturvidenskab på Syddansk Universitet. Vi har valgt at nominere Windblown Pages på grund af hendes utrolige velskrevet anmeldelser, hvor hun både bruger et rigt og varieret sprog. Hendes velformulerede anmeldelser bærer præg af sin bogkærlighed, og derfor er de utrolige underholdende at læse, da hun har evnen til at lade sine læsere flyve væk med hendes beskrivelser og ord. Derudover har Nikoline et utroligt smukt design, som komplementerer hendes boganmeldelser og de flotte professionnelle billeder, som hun tager i anledningen af sine indlæg.

Windblownpages

Mikonomi.dk: 3/25
Læserne: 18/25
Samlet: 11/25


Mit Bogunivers

Mikonomi.dk: 6/25
Læserne: 14/25
Samlet: 10/25

10. Mit bogunivers

WWW.MITBOGUNIVERS.BLOGSPOT.DK

"We accept the love we think we deserve"
- The perks of being a wallflower
af Stephen Chbosky

Bloggeren bag Mit bogunivers hedder Caroline, og hun er en af de lidt nyere bogbloggere, men siden starten af sin blog i januar 2015, har hun allerede anmeldt mere end 30 bøger. Vi har valgt at nominere Mit bogunivers fordi vi, her på Mikonomi.dk, er helt vilde med hendes dedikation til sin bogblogger rolle. Desuden er hun knivskarp i sine meninger, og hun går ikke i kompromis, når hun anmelder bøgerne, så det er meget nemt at forholde sig til hendes anmeldelser. Bloggens tema er også meget simpel, så man får lov til at fokuserer mere på anmeldelserne fremfor designet. På trods af det har bloggen stadig helt sin egen stil med dens distinktive font og ikoner.


9. Bogslottet

WWW.BOGSLOTTET.WORDPRESS.COM

"Det var en dejlig morgen. Millioner af fine spindelvæv svajede som slør mellem træer og buske. Dugdråbernes små bitte perler var trukket tæt på de fine snore. Det var køligt, hestens ånde stod som damp ud i den klare luft, og Kongen varmede sine hænder under den tykke manke."
- Eventyret om Fjeren og Rosen
af Josefine Ottesen

Bloggeren bag Bogslottet hedder Sofie. Hun er 23 år, og til daglig er hun boghandlerelev. Vi har valgt at nominere Bogslottet fordi vi elsker den venlige og personlige tone, som hun bruger, når hun anmelder bøgerne på sin blog. Hun sætter altid hendes læsere ind i konteksten, før hun starter anmeldelsen og det bliver hun ved med igennem hele sin anmeldelse. Dette giver fornemmelse af en samtale med en veninde, der beskriver en bestemt bog. Desuden synes vi, at det er fedt, at hun også giver plads til andre ting relaterede til litteraturens verden såsom tema-uger omkring "Bogens liv", hvor hun inviterer gæstebloggere til at skrive et indlæg om deres forlag, forfatterskab eller lignende.

Bogslottet

Mikonomi.dk: 11/25
Læserne: 8/25
Samlet: 9/25


Mitsuperego

Mikonomi.dk: 5/25
Læserne: 13/25
Samlet: 8/25

8. Mit superego

WWW.MITSUPEREGO.BLOGSPOT.DK

"Vi formes af det, vi begærer." - I én person af John Irving

Bloggeren bag Mit superego hedder Ida, og til dagligt arbejder hun som boghandler, men når hun har tid (og lyst) skriver hun på sin blog. Vi har valgt at nominere Mit superego fordi vi bare er faldet helt pladask for hende efter første besøg. Sin humor, sin bogkærlighed og sin personlighed gør bloggen til den sjoveste forlystelse nogensinde. Efter en lang dag eller bare når man keder sig lidt på arbejdet, så er det altid godt med et lille besøg forbi Mitsuperego. På sin blog byder hun på sjove anekdoter fra hverdagen, interessante observationer fra litteraturens verden og sommetider boganmeldelser. Derfor venter vi hver uge spændt på et indlæg fra hende, fordi vi bare aldrig får nok af hendes blog og hende. Man føler sig altid hjemme på bloggen, fordi universet er så rart og unikt.


7. Paperback Castles

WWW.PAPERBACKCASTLES.BLOGSPOT.DK

Bloggeren bag Paperback Castles hedder Rikke, og hun er helt vild med britiske klassikere og stortset også alt anden form for litteratur. Vi har valgt at nominere Paperback Castles, fordi hendes blog udstråler en hyggelig stemning, som man hurtigt bliver besat af. Rikke er tydeligvis bevidst omkring det visuelle aspekt af sin blog, fordi det er helt igennem perfekt. Alt, alt, alt passer sammen. Især billederne samt font-skriften ser ud til at være nøje udvalgt. Derudover er hendes anmeldelser altid så dejligt ærlige. Ordene kommer lige fra hjertet, så det er svært at ikke knytte sig til Rikke som blogger.

Paperbackcastles

Mikonomi.dk: 2/25
Læserne: 15/25
Samlet: 7/25


Skrivepulten

Mikonomi.dk: 10/25
Læserne: 7/25
Samlet: 6/25

6. Skrivepulten

WWW.KARINHALD.BLOGSPOT.DK

"I'm on Aslan's side even if there isn't any Aslan to lead it. I'm going to live as like a Narnian as I can even if there isn't any Narnia."
- The Silver Chair
af C.S. Lewis

Bloggeren bag Skrivepulten hedder Karin. Hun valgte at kalde sin bogblog Skrivepulten, da hun mener, at det er lige der ved skrivepulten, at historierne bliver til noget, og dermed der magien opstår. Vi har valgt at nominere Skrivepulten, fordi hun først og fremmest er så ærlig i sine anmeldelser men også fordi hun gennem hele sin blog har et smittende godt humør og en positiv energi, som man bare ikke bliver træt af. Desuden er det fantastisk at se, hvor meget omsorg og kærlighed hun har for bøger men også for sine læsere. Hun er altid klar på tasterne for at svare en af sine læseres kommentar og svarene er altid fyldt med masser af kærlighed. Det er god stil!


5. Det fiktive univers

WWW.DETFIKTIVEUNIVERS.BLOGSPOT.DK

"Not all those who wander are lost"
- The Fellowship of the Ring
af J. R. R. Tolkien

Bloggen drives af 25 årige Louise, der til dagligt bor og studerer i Aarhus. Vi har valgt at nominere Det fiktive univers, fordi vi synes, at den er helt igennem fantastisk. De anvendte typografier er utrolig smukke og er med til at definere bloggens charme. Desuden er anmeldelserne velskrevet og der er en god læserytme igennem hele bloggen, som gør det mere overskueligt for læseren. Udover de fine anmeldelser er Louise også meget god til at invitere læserne ind til dele af sin privatliv samt til at organisere begivenheder på sin blog, der relaterer sig til bogeverdenen og litteratur.

Det Fiktive Univers

Mikonomi.dk: 16/25
Læserne: 1/25
Samlet: 5/25


Readerswall

Mikonomi.dk: 9/25
Læserne: 4/25
Samlet: 4/25

4. Readers Wall

WWW.READERSWALL.DK

"Have I gone mad?",
"Im afraid so..., you're entirely bonkers. But let me tell you a secret - All the best people are."
- Alice in Wonderland
af Lewis Carroll

Bloggeren bag Readers Wall hedder Mia, og vi har har valgt at nominere Readers Wall på grund af hendes fantastiske boganmeldelser. Hun formår at give et uddybende resumé af bøgerne hver eneste gang sammen med en dybdegående argumentation for hendes mening omkring bogen. Hun er altid ærlig i sin anmeldelser, men hun bevarer en kærlig og konstruktiv tone under alle omstændigheder. Opdelingen af indholdet er også rigtig god. Ameldelserne ser meget læsevenlige og overskuelige ud. Derudover er denne blog en af de pæneste, vi nogensinde har set. Der er en meget fin balance mellem det simple tema på blogget og de utrolige farverige billeder til bloggens indlæg, som lader en eventyrlig atmosfære udstråle på bloggen.


3. Bogormen og mig

WWW.BOGORMENOGMIG.WORDPRESS.COM

"(...) få ting præger en læser så meget som den første bog, der virkelig finder vej til hans hjerte."
- Vindens skygge
af Carlos Ruiz Zafón

Bloggeren bag Bogormen Og mig hedder Camilla, og er en 34 årige hustru og mor til to børn. Vi har valgt at nominere bloggen Bogormen og mig fordi vi elsker hendes måde at anmelde bøgerne på. Anmeldelserne er altid præget af en teatralsk og dramatisk tone, som gør det meget underholdende at læse med. Desuden får man lov til at hoppe med i Camillas rutsjebane af følelser i hver anmeldelse, som giver et bedre indtryk af, hvad man kan forvente af bøgerne. Derudover skriver hun i øjenhøjde med sin læsere, og derfor føler man næsten, at man allerede kender Camila, efter første anmeldelse. Det er en meget dejlig følelse at få fra en blogger.

Bogormenogmig

Mikonomi.dk: 8/25
Læserne: 2/25
Samlet: 3/25


Kære Dig

Mikonomi.dk: 1/25
Læserne: 6/25
Samlet: 2/25

2. Kære dig

WWW.KAEREDIG.BLOGSPOT.DK

"See the world. It's more fantastic than any dream made or paid for in factories. Ask for no guarantees, ask for no security."
- Fahrenheit 451
af Ray Bradbury

Bloggeren bag Kære dig hedder Louise, og hendes blog er en form for penneven, som hun sender breve til omkring alt muligt. Vi har valgt at nominere Kære dig fordi idéen bag bloggen er innovativ, unik og interessant. Louise sætter fra starten af en ramme til sine boganmeldelser, som giver fornemmelsen af, at man både følger Louises historie gennem sine breve og samtidigt får man en forsmag på de anmeldte bøgers univers. Det gør hele læseoplevelsen spændende og magisk, og man får aldrig nok af disse breve. Desuden passer bloggens visuelle tema perfekt til konceptet. Billederne, skriften og bloggens opstilling er utroligt godt valgt, og visuelt tiltrækkende.


1. Mit bogskab

WWW.MITBOGSKAB.DK

Vitello er på besøg hos Kamma, hun vil lege prinsesse og far, mor og børn. Vitello vil gerne være sej og skyde med luftgevær og prøve sin motorsav. Men så henter Kamma småkager...
"Der var ikke noget galt med de småkager, så Vitello var lidt en far der var gift med en mor, der havde en skør hamster. Og faren spiste en masse småkager og fik også saftevand og bøvsede en meget stor bøvs.
"Og han gik med kniv," foreslog Vitello.
"Nej," sagde Kamma. "Han klippede hækken."
"Og skød med luftgevær," sagde Vitello.
"Nej, han hjalp moren med at støvsuge, og så sagde han: Nu skal jeg købe ind til aftensmad, min skat."
"Nej, han sagde: For resten skal jeg lige skyde lidt med mit luftgevær og prøve min motorsav."
- Vitello får en klam kæreste
af Kim Fupz Aakesson

Bloggeren bag Mit bogskab hedder Josefine, og hun er rettet mod en lidt anden målgruppe. På sin blog giver hun god inspiration til højtlæsningsbøgerne - lige fra de gamle og gode og over til de nyere af slagsen. Derfor har vi valgt at nominere Mit bogskab, fordi vi elsker, at hun udfordrer normerne for en bogblogger og vælger at anmelde børnebøger, som ellers sjældent gøres hos de andre danske bogbloggere. Desuden skriver Josefine på øjenhøjde med sine læsere, som gør det nemmere at knytte sig til hende som blogger. Derudover er hendes blog også visuelt pæn at se på og utrolig overskuelig, så det er meget nemt at finde rundt derinde.

Mitbogskab

Mikonomi.dk: 4/25
Læserne: 3/25
Samlet: 1/25


STORT TILLYKKE TIL ALLE NOMINEREDE!

Her på Mikonomi.dk har vi fundet disse bloggere både interessante og inspirerende, og vi håber meget, at også I vil besøge og lade jer inspirere af disse 25 seje bogbloggere.

Vi har udarbejdet nedenstående badge til de nominerede, der kan indsættes i html-koden på bloggen hvis dette ønskes:

Hvorfor er disse bogbloggere nominerede?

NY INSPIRATION

Først og fremmest så er formålet med denne award at bringe jer ny inspiration. De ovenstående bloggere er således udvalgt med udgangspunkt i, at de skulle være i stand til at komme med nye ideer til, hvad du kan læse i din fritid, især nu hvor de fleste af os skal holde sommerferie. Af samme grund har vi udvalgt både mere og mindre kendte bogblogs for at give jer så forskellige inputs som muligt.

KVALITET

Her mener vi ikke kun, at det bloggen omhandler skal være kvalitetsdesign eller kvalitetsprodukter, men derimod at de nominerede blogs er af en vis kvalitet. Dette gælder både skrivestil, de billeder der udvælges til indlæggene og det overordnede flow på bloggen. Ligeledes har det haft stor betydning hvor ofte der bliver lagt nye indlæg op, da en vis hyppighed er medvirkende til en god blog-kvalitet.

RÅD TIL MERE

Generelt antager vi, at mange af jer, der følger med i bloggen herinde, er lige så interesserede i at få pengene til at række så langt som muligt, som alle andre. Derfor har det været et kriterium, at de udvalgte 25 bloggere skulle byde på indhold, der var i øjenhøjde, og komme med ideer til bøger, som de fleste kunne købe og ikke kun antikke eller sjældne bøger. Vi er sikre på, at de nominerede vil give god inspiration til, hvordan du kan drømme dig væk i bøgernes univers til en relativ billig pris.


Alle de nominerede til awarden er særligt udvalgt og rangeret af teamet bag Mikonomi.dk på baggrund af ovenstående kriterier. Nomineringerne har udelukkende til fordel at hylde de danske bogbloggere, der tydeligvis er passionerede omkring litteratur og bøger, og som bruger deres fritid på at blogge med hensigt på at give deres læsere inspiration gennem blandt andet anmeldelser og gode anbefalinger.