Må du dele feriebilleder på Facebook?

Indboforsikring og facebook

Sommerferien er suverænt den periode, hvor flest danskere rejser sydpå. Københavns lufthavn kunne i samme periode sidste år berette, at der i gennemsnit var 2,5 millioner rejsende pr. måned i månederne juni, juli og august.

Blandt de mest besøgte rejsemål er lande som Spanien, Italien, Frankrig, Tyrkiet og Grækenland, der med deres solbeskinnede strande og storbyer trækker mange danskere sydpå hvert år, og mange af disse deler gerne deres feriebilleder ud med omverdenen.

Hvad mange af disse måske ikke ved er, at mange indbrudstyve også kigger med på de sociale medier. Indbrudstyve bruger medier som Facebook til at udpege hvor de nemt kan slå til. Især her i sommerperioden kan man være særlig udsat, da indbrudsstatistikkerne i denne periode stiger i takt med at flere boliger efterlades uden opsyn. Heldigvis dækker indboforsikringen, hvis uheldet skulle være ude.

Sådan dækker indboforsikringen

Indboforsikringen har flere dækninger som brand- og vandskader, el-skader, og naturligvis dækning ved tyveri og indbrud. I langt de fleste tilfælde vil indboforsikringen dække, hvis dit hjem udsættes for indbrud mens du er på ferie i udlandet.

Der er dog enkelte tilfælde hvor indboforsikringen ikke dækker. Har du eksempelvis glemt at låse hoveddøren, eller har du glemt at lukke et vindue, kan du få svært ved at gøre krav på erstatning, hvis indbrudstyven lusker sig ind i dit hjem.

Forglemmelser som eksempelvis at lade din hoveddør stå ulåst vil nemlig betragtes som en "uagtsom handling" af forsikringeslekaberne. En "uagtsom handling" er en handling, som er årsag til en skade eller et indbrud. Forsikringsselskaber har ret til at afvise eventuelle erstatningskrav, hvis dit hjem udsættes for indbrud som resultat af en uagtsom handling fra din side.

Læs også: Indboforsikring

Indboforsikring Facebook 2

Facebookopdateringer kan koste dig dyrt

Det kan være fristende at lægge feriebilleder op på Facebook. Som udgangspunkt er der heller ikke noget galt i dele et skønt strandbillede af dig selv med en kold mojito hånden, mens solen står højt i baggrunden på billedet, der oser af hygge.

Der har dog de senere år været en del debat om hvorvidt en sådan Facebookdeling kan koste dig en eventuelt erstatning. Debatten er dog mere kompliceret end som så. Langt de fleste forsikringsselskaber ser intet galt i deling af feriebilleder på sociale medier, mens enkelte forsikringsselskaber er mere skeptiske.

Selvom dit forsikringsselskab ikke har noget imod at du deler ud af dine ferieoplevelser, er dette ikke ensbetydende med at du kan dele hvad som helst fra din ferie. Hvis du eksempelvis i kommentarfeltet på et af dine billeder skriver en besked om at døren til dit hjem er ulåst, kan du komme i problemer. Sådan en besked vil nemlig falde under kategorien "uagtsom handling".

Del ikke alt med alle på Facebook

Selvom det ikke ligefrem kan koste dig en erstatning betyder det nødvendigvis ikke, at det er helt risikofrit at dele feriebilleder på nettet. Deler du eksempelvis billeder direkte fra stranden, sender du nemlig et signal til de indbrudstyve, der følger din Facebookprofil, om at du ikke er hjemme.

Altså øger du risikoen for indbrud i dit hjem ved at dele sådanne billeder med omverdenen. Derfor bør du gøre dig grundige overvejelser, før du deler eksempelvis feriebilleder på Facebook. Hermed skal det ikke forstås som om, at du slet ikke må dele feriebilleder på de sociale medier, men blot at du bør tage visse forholdsregler.

Et godt råd kunne eksempelvis være at ændre privatindstillingerne på din Facebook profil, så det kun er familie og venner som kan se dine delinger. Du kan eventuelt også konsultere med dit forsikringsselskab og få gode råd om, hvad du må dele og hvad, du ikke må dele på facebook i henhold til indboforsikringens betingelser.

Relaterede blogindlæg