Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Hvilken ejerskifteforsikring til biler er bedst?

Hvis du har valgt at købe en brugt bil i en privat bilhandel, kan det indebære en vis bekymring for, om bilens mekaniske dele nu også holder og ikke går i stykker kort efter omregistreringen. For at undgå de værste bekymringer og uventede udgifter til reparationer af din nyindkøbte bil, kan du overveje tegne en ejerskifteforsikring til bilen.

Ejerskifteforsikring til brugte biler

Indtil for nyligt var ETU Forsikring den eneste udbyder af denne bilejerskifteforsikring, men nu har Tryg netop lanceret en bilskifteforsikring med samme formål: At beskytte dig i en privat bilhandel, så den brugte bil er forsikret mod skader på dens elektriske og mekaniske komponenter i en aftalt periode efter overtagelsen.

Når du vælger at købe biler brugt kan du forvente, at bilen bærer præg af at være brugt, og at der derfor eksisterer nogen slitage på bilen. Skader der opstår som følge af almen slitage og manglende vedligeholdes kan man desværre ikke forsikre sig imod når man køber en brugt bil, så hvad dækker en ejerskifteforsikringen til bilen?

Først og fremmest er der forskel på de pakker som henholdsvis Tryg og ETU Forsikring tilbyder, da faktorerne der afgør prisen er forskellige hos de to forsikringsselskaber. Hos Tryg er bilens nyværdi sammen med bilens alder afgørende for prisen på forsikringen men ændrer ikke på dækningen, mens dækningen hos ETU forsikring varierer alt afhængigt af hvor gammel bilen er, samt hvor mange kilometer bilen har tilbagelagt.

Vi har samlet de pakker som de to forsikringsselskaber tilbyder:

TRYG

 

ETU

For at få oplyst prisen på bilejerskifteforsikringen hos ETU Forsikring er det nødvendigt at kontakte selskabet, ligesom det er nødvendigt at kontakte Tryg for et præcist tilbud på en bilskifteforsikring.

Vilkår for ejerskifteforsikring af bilen

Såfremt du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, skal du være opmærksom på, at der eksisterer en række andre betingelser og vilkår end ved andre bilforsikringer. Det er eksempelvis et krav, at du overholder de serviceintervaller som producenten har fastsat og at bilen ved omregistreringen skal have lavet en bilattest. De specifikke krav afhænger dog at selskabet, og det kan derfor virkelig betale sig at læse det med småt.

Vilka ?r Og Betingelser

Hvilken bilskifteforsikring dækker bedst? 

En ejerskifteforsikring til biler dækker uventede skader, der opstår efter køb af en brugt bil i en en privat handel, men hvilken dækning din ejerskifteforsikring tilbyder, afhænger af forsikringsselskabet. Hos ETU er der den samme dækning uanser bilens værdi og alder, mens dækningen varierer mere hos ETU alt afhængigt af den pakke, du køber. Hvilket selskab der tilbyder den bedste dækning afhænger derfor af den bil du ønsker at købe brugt.

Vi har lavet følgende sammenligning så du ved præcis hvad din ejerksifteforsikring til bil dækker afhænigt af hvilket forsikringsselskab du vælger. Begge forsikringsselskaber tilbyder dækning af både gearkasse og motor som minimal dækning, da disse dele er essentielle for bilens brugbarhed uanset alder og værdi.

Den største forskel ligger i at Tryg tilbyder dækning på unaturlig slid, mens ETU ikke dækker nogle slitageskader. Med unaturlig slitage menes der komponenter, der kræver udskiftning tidligere end fabrikantens anbefalinger. Desuden er udnervognsskader dækket hos Tryg og mens man skal have en forholdsvis ny bil for at opnå dækning på aktive sikkerhedssystemer tilbyder Tryg dette som standard. På trods af at ETU's dækning varierer så meget som den gør alt efter bilens alder, så dækker ETU flere typer skader på nyere biler.  

Sa ?dan Er Du Dækket

Som med enhver anden bilforsikring dækker en bilejerskifteforsikring ikke forsætlige skader på bilen der eksempelvis forårsages i forbindelse med uansvarlig kørsel, der udsætter bilen for belastning udover det normale. Dette inkluderer eksempelvis taxikørsel, konkurrencekørsel og eventuel udlejning af bilen.

Derudover dækker en bilskifteforsikring ikke skader, der forekommer ved uheld og ulykker, såfremt der er afgivet usande oplysninger om bilen, fejl der eksisterer på købstidspunktet eller som er nævnt i bilattesten, skader der omfattes af producentens garanti, og så ydes der ikke erstatning for skader, der skyldes slid og manglende vedligeholdelse.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring


Vi håber at ovenstående giver dig et overblik over forsikringsselskabernes tilbud, og at du får nememre ved at vælge hvilken bilejerskifteforsikring der passer bedst til din specifikke situation. 

Relaterede blogindlæg