Danmarks billigste a-kasse

Leder du efter Danmarks billigste a-kasse? Det gør vi også. Hele tiden. Hos Mikonomi.dk sammenligner vi danske a-kasser og gør det nemmere og hurtigere for dig at få et overblik over de dyreste, de billigste og de bedste a-kasser. Læs mere her for at finde Danmarks billigste a-kasse.

Bedste a-kasse ? Billigste a-kasse

Først og fremmest vil det være klogt at gøre opmærksom på, at den billigste a-kasse ikke nødvendigvis er den bedste a-kasse. Selvfølgelig spiller prisen en stor rolle i dit valg, men husk at bevar et kritisk sind. Din a-kasse er din forsikring i tilfælde af arbejdsløshe,d og derfor skal du også tænke på lang sigt. Af denne grund vil det være klogt, hvis du også tog disse følgende 5 aspekter i betragtning, når du skal til at vælge a-kasse i Danmark:

  • Har du tjekket hvad du får for pengene?

Prisen for en a-kasse er ikke den samme fra den ene a-kasse til den anden, men de ligger generelt mellem 400 og 500 kr. om måneden. Dette afhænger af, at hvor mange penge a-kassen ligger i administrationsarbejdet. Dog skal du huske på, at det er ikke fordi a-kassen er dyrere, at dens service er ligefrem bedre og af bedre kvalitet. En billig a-kasse kan tilbyde dig lige så kompetent sparring som en dyr a-kasse og måske endda lidt bedre.

Derfor skal du tjekke og gennemtjekke, at du har været igennem alle tilbud, før du vælger en bestemt a-kasse. Lad dig ikke narre af de attraktive prise,r og undersøg hvad du får for pengenene du giver. Den rette a-kasse behøver ikke nødvendigvis at være dyr, men på samme måde er det måske den dyreste a-kasse, der bedst passer til dine behov og dine ønsker.

Hvis du eksempelvis vil have en a-kasse, som kan hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder og dine egenskaber med adskillige kompetenceudviklende kurser og specialiseret rådgivning, vil den rette a-kasse måske være en anelse dyrere end en anden almindelige a-kasse. Dette skyldes, at jo flere medlemsfordele din a-kasse tilbyder dig, jo flere penge bruger a-kassen på deres administration.

Læs mere her: Priser på a-kasser

  • Har du undersøgt din branche- og udviklingsmuligheder?

Som arbejdsløs er det vigtigt, at du modtager den rette vejledning, så du kan blive rådgivet ordentligt igennem din arbejdsløse periode. På den måde har du større mulighed for at komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet og dermed forsørge dig selv. Af denne grund er det vigtigt, at du vælger a-kassen, du mener, kan hjælpe dig mest i tilfælde af arbejdsløshed.

Hvis du vil tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, er du også nødt til at gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Dette kræver, at din a-kasse tilbyder dig adskillige branche- og udviklingsmuligheder, som blandt andet er med til at hjælpe dig med at gøre dig mere interessant for arbejds udbyderne.

Derudover kan den rette a-kasse hjælpe med at udvikle på et personligt niveau udover det professionelle perspektiv. Det er vigtigt, at din a-kasse passer til din profil og dine ambitionsniveauer samt ønsker. På den måde kan a-kassen relatere sig mere til dine planer og gøre dig til den bedste ansøger på arbejdsmarkedet. Dansk Metal vil ikke forstå lige så godt en akademikeres ambitioner end Akademikernes A-kasse vil.

  • Er din a-kasse tæt på dig?

En anden faktor, der burde tages mere seriøst under udvælgelsen af a-kassen, der passer bedst til dig, er beliggenheden. Som nævnt ovenfor giver din a-kasser dig mulighed for kurser, rådgivning og vejledning, så det vil være klogere at bor tæt på din a-kasses kontor, hvis du vil have adgang til det.

Derudover skal du i tilfælde af arbejdsløshed møde op til rådighedssamtaler hver tredje måned. Derfor vil det give meget bedre mening, hvis du valgt en a-kasse men en lille geografisk distance fra din egen bopæl. Det giver ikke mening, at du skal rejse til København hver tredje måned, når du selv bor i Aalborg.

Derfor kan det yderst intelligent at tage din a-kasses beliggenhed i betragtning, når du skal til at vælge a-kasse. Selvom det virker som en triviel information uden betydning til at starte med, kan den have meget betydning på lang sigt.

Læs mere her: A-kasser tæt på dig

  • Vil du have en a-kasse med eller uden fagforening?

De fleste a-kasser har en fagforening tilknyttet og derfor har du både mulighed for at tilmelde dig en a-kasse og en fagforening hos den samme organisation. Det kan i de fleste tilfælde være meget klogt at tilmelde sig en fagforening udover en a-kasse, da de tilbyder dig juridisk hjælp og de hjælper dig med at forsvare dine rettigheder på arbejdsmarkedet.

Derudover interesser en fagforening sig  aktivt i din profil og dine ambitioner. På den måde kan de tilbyde dig den bedste vejledning om forhandlingen af din løn, udviklingen af din karriere samt dine planer i fremtiden. Nogle fagforeninger tilbyder også en lang række medlemstilbud og rabatter til deres medlemmer. Det kan også være en god idé at tjekke din fagforenings politiske engagement, så du ikke ender i en a-kasse samt fagforening, der slet ikke har samt holdning som dig.

Derfor kan det være en god idé at tilmelde sig en fagforening udover en a-kasse, selvom det koster ekstra penge, men man kan selvfølgelig også vælge fagforeningen fra. Du vælger selv, hvad du tror, du kan få mest nytte af.

Læs mere: Forskellen på en a-kasse og en fagforening

Billigste a-kasser i Danmark

Når det er sagt, kan man stadig vælge mere objektivt den billigste a-kasse. Her er de billigste a-kasser i Danmark:

  • BILLIGSTE FAGLIG A-KASSE 

Dsa_

Danske Sundhedsorganisationers A-kasse (DSA) har den billigste månedlige kontingent på 407 kr. om måneden. De optager kun lønmodtagere samt selvstændige inden for bestemte faggrupper.

  • BILLIGSTE A-KASSE FOR AKADEMIKERE

Akademikernes

Akademikernes A-kasse er også en af de billigste a-kasser. Den har en kontingent på 412 kr. om måneden. De optager alle akademiker uanset hvilken faggrupe, de tilhører. 

  • BILLIGSTE TVÆRFAGLIG A-KASSE

Ftfa

FTF-A  er den billigste tværfaglige a-kasse i 2015. Dens månedlige medlemskabs pris ligger på 430 kr. om måneden.

Relaterede blogindlæg