3 tips til en billigere bilforsikring

Hvis du er en af de mange danskere, der er ved at falde i svime over de danske forsikringspriser, kan du med fordel læse videre. Uanset om du allerede har en billig bilforsikring eller, om du undersøger markedet for at tegne en bilforsikring for første gang, kan du med fordel følge disse tre brugbare tips til, hvordan du kan få en billigere bilforsikring.

1. Overvej hvilken bilforsikring du har brug for

For danske bilejere er det et lovkrav, at du som minimum tegner en ansvarsforsikring til din bil. Hvilke forsikringer du derudover tegner er helt op til dig som bilist, og du bør overveje, hvilke dækninger du har og hvilke du ikke har brug for. Det er i sidste ende graden af dækning, der får afgørende betydning for, hvad din bilforsikring kommer til at koste.

En vigtig overvejelse du bør gøre dig, når du undersøger markedet for en billigere bilforsikring, er, hvor meget en eventuelt kaskoforsikring skal dække. Her er det en god ide at sammenligne, hvilken dækning du får for prisen, og hvilken dækning du i realiteten kan undvære for til gengæld at betale mindre for din bilforsikring.

Hvis du, i dine overvejelser, har valgt at købe en ældre og brugt bil, kan du, for at få en billigere bilforsikring, overveje, om det du betaler for din kaskoforsikring kan forsvares, når du tager bilens værdi i betragtning. Det er især kaskoforsikringen der gør bilforsikringen til en stor post i budgettet, og hvis din bil ikke er særlig meget værd, er det ikke sikkert, at det overhovedet kan betale sig at have en kaskoforsikring.

2. Lavere selvrisiko betyder billigere bilforsikring

Når forsikringsselskaberne sætter prisen på din bilforsikring tager de en række faktorer i betragtning, for at vurdere hvor stor en risiko der er, for at du kommer til at koste forsikringsselskabet penge i udbedringer og erstatninger. En af de mest afgørende faktorer er selvrisikoen på din bilforsikring.

Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, såfremt du får eller forårsager en skade og udgør altså den del af det samlede beløb, som du selv skal dække. Jo mere du selv er villig til at betale ved eventuelle skader, jo billigere bliver din bilforsikring, da selskabet i så fald betaler tilsvarende mindre ved selvsamme skader.

Selvom du i princippet kan sætte selvrisikoen så højt, som du ønsker, så skal du virkelig overveje, hvor stort et beløb du har mulighed for at betale, hvis uheldet er ude. Jo oftere du har skader jo dårligere en forretning bliver en høj selvrisiko, men har du sjældent skader, kan det godt betale sig at hæve selvrisikoen og dermed få en billigere bilforsikring.

3. Få dine forsikringer billigere ved at samle dem

Når du skal finde en bilforsikring, der er til at betale, så kan du med fordel overveje at samle dine forsikringer. I stedet for at bede om tilbud på hver enkelt forsikring du har brug for, kan det altså betale sig at få tilbudt en samlet pris på alle dine forsikringer.

Hvis du samler dine forsikringer hos ét selskab og dermed opnår status som helkunde eller totalkunde, får du en række fordele udover den billigere pris. Dette skyldes selvfølgelig, at du lægger flere penge i samme selskab, og at forsikringsselskaberne vil gøre meget for at beholde en sådan god kunde.

En af de mest udbredte fordele, udover prisen, når du samler dine forsikringer er, at selskaberne tilbyder op til to års ekstra anciennitet. En anden fordel er, at du har en stærkere position ved genforhandlinger, da du, som totalkunde, betyder mere for selskabet. Uanset hvilken pris dit forsikringsselskab kan tilbyde dig ved eventuelle genforhandlinger, bør du dog undersøge markedet grundigt, inden du automatisk fornyer din forsikringer, da markedspriserne ændrer sig hele tiden.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring pris

Relaterede blogindlæg