A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 13 min.
Opdateret:

Mikonomi Award: Råd til mere tech og gadgets

Mikonomi Award: Råd til mere tech og gadgets

På Mikonomi.dk er vi stolte af at kunne præsentere de 25 bedste danske hjemmesider omhandlende tech og gadgets.

Med denne award ønsker vi at fremhæve de bedste danske sites med fokus på tech, gadgets og IT. Ved at fremhæve netop disse sites ønsker vi at vise vores læsere, at det ikke nødvendigvis skal koste det hvide ud af øjnene, hvis man vil følge de nyeste trends inden for  tech-verdenen. "hvor finder jeg den billigste iPhone?, "hvordan sparer jeg bedst strøm på min smartphone?", " kan jeg selv skifte skærmen påm min smartphone?" Disse er blot nogle af de spørgsmål du kan finde svar på i denne top-25 liste.

Læs også: Lån penge og bilforsikring

Omtale og anbefalinger:

BTMx2IvaekstTrends -online

De 25 nominerede byder på vidt forskelligt indhold. Du finder blandt andet hjemmesider omhandlende mobilapplikationer eller blogs om smartphones. Skal du købe et nyt kamera kan du få tips og råd her, og er du inkarneret Apple-fan bør du også tage et kig med her. Vil du opdateres på den nyeste droneteknologi er du heller ikke gået forgæves. Fællesnævneret for alle 25 hjemmesider er, at de leverer forbrugsrelateret stof. Dette kan være i form af prissammenligner, produktanmeldelser, spareråd osv.

Vi anbefaler og håber, at i tager et kig på disse sider, som hver især på deres unikke måde leverer interessant og inspirerende indhold - set fra et forbrugerperspektiv. Vi vender tilbage med endnu mere inspiration til vores læsere inden alt for længe!

 

Flueben Danske hjemmesider med fokus på tech, gadgets og IT

Flueben Forbrugsrelateret stof

Flueben Specielt udvalgt til Mikonomis læsere

25. Gadget Guiden

WWW.GADGET-GUIDEN.DK

Gadget Guiden ejes af John Nylander Bakken, som beskriver sig selv som en nørd, der elsker tech og gadgets. På hans blog finder du tips, råd og anmeldelser af gadgets af enhver art. Du kan eksempelvis finde anmeldelser af VGA-og HDMI-kabeler til Apple Macbooks, anmeldelser af E-cigaretter og meget andet. Herudover kan du på finde Johns egne top-lister, eksempelvis "15 gadgets til hjemmet", "5 retro gadgets""16 sjove Køkken gadgets" . Alt dette har været medvirkende til at John Nylander Bakkens side er blandt de top-25 bedste sider.

Gadgetguiden


Titanen

 

24. Titanen

WWW.TITANEN.DK

Denne blog består af guides, tips og anmeldelser om gadgets. Manden bag bloggen er Titan Kræmmer Møller. På bloggen kan du blandt andet læse guides om at købe brugte biler og guides til brugen af smartphones. Herudover kan du finde forbrugerrelaterede indlæg blandt andet omkring gratis programmer, og om hvordan du kan gøre et kup på Ebay. Især det sidste er sød musik i vores ører her på Mikonomi.dk, og vi har af samme grund udvalgt Titan Kræmmer Møller's blog til at være blandt de 25 bedste sider indenfor denne kategori.


23. Teknikalt

WWW.TEKNIKALT.DK

Ejeren af Teknikalt, Peter Wiwe, har været en del af IT-, foto- og tech-verdenen i mange år. Med denne store ballast i bag sig bruger han sin side til at dele ud af sine viden omkring computere, smartphones, TV og lyd. Du får blandt andet guides til, hvordan du kan bruge Word optimalt til opgaveskrivning, eller hvordan du tager et screenshot. Herudover finder du på Peter Wiwe's side forbrugerstof om at købe printere eller gratis antivirus programmer. Derfor indtager Peter Wiwe denne flotte plads på vores top-25

Teknikalt

Følg Teknikalt.dk på:
Facebook 44
Degratisapps 2

Følg De Gratis Apps på:
Facebook 44

22. De gratis Apps

WWW.DEGRATIS.DK

Navnet på Simon Hansens blog siger det hele. Her finder du primært en lang række gratis apps til din smartphone eller tablet. Bloggen krydres desuden med interessante indlæg om at lave apps og om at tjene penge på apps. Endnu mere imponerende er det, at Simon Hansen blot er 15 år. Alt dette betyder at Simon Hansens blog mere end fortjener en plads blandt de 25 bedste sider. 


21. Mobilblog

WWW.MOBILBLOG.DK

Mobilblog drives af Johan Janning, som må siges at være en rigtig tech-kender. Dette skinner også igennem på hans side, som fokusrerer på smartphones, og alt hvad der hører dertil. På hans side kan du finde tips, råd og anmeldelser om smartphones og tablets. Siden prydes blandt andet med indlæg om at spare strøm, penge, og datatrafik samt om gratis bøger til Ipad'en. Indlæg som disse betyder, at Johan Jannings side indtager en sikker plads blandt de 25 bedste sider.

Mobilblog

Følg Mobilblog på:
Facebook 44Instagram 19


Appletossen

Følg Appletossen på:
Facebook 44

20. Appletossen

WWW.APPLETOSSEN.DK

Som navnet på Martin Lund Larsen's side antyder, er der her tale om en hjemmeside dedikeret til Apple-interesserede. Her finder du altså alt, hvad der rører sig inden for Ipods, Ipads, Macbooks, Iphones og Apple Watches. Du får opdateringer, når de nyeste produkter lander, eller når nye softwareopdateringer er tilgængelige. Denne side er simpelthen et must for de af vores brugere, der har en interesse i Appleuniverset.


19. Droneguide

WWW.DRONEGUIDE.DK

En top-25 over tech- og gadgetsider vil ikke være fuldendt uden en side om droner. Droner er det sidste nye for forbrugere med interesse for gadget og tech. Derfor har vi gjort plads til Carsten René Christensens side på listen. Hans side vinder blandt andet på hans lækre grafiske fremstilling af regler for droneflyvning. Naturligvis er diverse anmeldelser af droner også en kontribuerende faktor i sidens medvirken på denne liste.

Droneguide 2

Følg Droneguide på:
Facebook 44Maczonen2

18. Maczonen

WWW.MACZONEN.DK

Apple-entusiaster kig med her: På denne side finder du de seneste nyheder og rygter omkring Apple, Macs, iPhones, iPads og iPods. Hvis du ønsker at få et fingerpeg om, hvornår den nyeste generation af Iphones kommer, kan du helt sikkert få det her. Du får også diverse tips, tricks og råd med på vejen. Eksempelvis kan du læse tips om besparelser på iPads, råd om billige apps og meget mere. Derfor er denne siden blandt de 25 bedste i denne kategori.


17. Appworld

WWW.APPWORLD.DK

Er du typen der elsker apps til din smartphone, tablet, eller computer? Så er Knut Robert Nägales side helt sikkert noget for dig. Dét som denne side især vinder på er, at man har kategoriseret appsene efter om de er kompatible med IOS enheder eller Android. Herefter har man yderligere delt appsene i betalingsapps og gratisapps. Denne brugervenlighed belønnes med en plads på vores Top 25.

Appworld

Følg Appworld på:
Facebook 44


Godeapps Til Børn

Følg Gode Apps til Børn på:
Facebook 44


16. Gode apps til børn

WWW.GODEAPPSTILBØRN.DK

Der findes rigtig mange apps derude til både IOS og Android, men ikke alle er egnet til børn. Det er her denne side, som drives af René Høj, kommer ind i billedet. Hjemmesiden er perfekt for forældre, der ønsker at deres børn skal møde teknologien inden for trygge rammer. Hvad denne side især vinder på er, at René Høj har sektionsopdelt de mange apps efter alder alt samt hvilken alder appsne henvender sig til. Derudover er det selvfølgelig et plus i vores bog, at mange af appsne er gratis. Ingen tvivl om at denne sider hører til blandt de 25 bedste sider i denne kategori.


15. Kameravalg

WWW.KAMERAVALG.DK

Er du vild med at tage billeder? Eller søger du blot et nyt kamera? Så bør du tage et kig på Henrik Kristensens side. Du finder blandt andet anmeldelser af flere kameratyper lige fra mobilkameraer til spejlreflekskameraer. Desuden er Henrik Kristensen rigtig flittig til opdatere hans læsere omkring de nyeste tilbud på kameraer og kameratilbehør. Derfor er der ikke megen tvivl - Kameravalg.dk er blandt de 25 bedste sider i denne kategori.

Kameravalg


Helpdesken

Følg Helpdesken på:
Facebook 44

14. Helpdeksen

WWW.HELPDESKEN.DK

"Hvordan sender man store filer?" og "Hvordan konverterer jeg til og fra PDF?" er bare nogle af de spørgsmål, som du kan få besvaret af Stig Molter Ulriksen som driver denne side. Du kan altså få tips og tricks til dine IT-relaterede spørgsmål på denne side. Derudover kan du blandt andet læse om gratis online tjenester som billedredigeringsprogrammer og om gratis lagerplads. Alt dette har medvirket til at Stig Molter Ulriksen suser ind på listen over de 25 bedste sites.


13. Pixelpigen

WWW.PIXELPIGEN.DK

Pixelpigen Anja Henriksen er til daglig grafiker. På hendes blog skriver hun, at hun har stor interesse i online medier, gadgets, computere og software. Derfor danner hendes blog også ramme omkring netop disse emner. Hendes yderst interessante indlæg om foto-apps til telefonen, vejledning om at konvertere PDF dokumenter til en Excel filer, samt hendes indlæg om fem fede gratis fonts, har givet Anja en plads blandt de Top 25 bedste sider i denne kategori. 

Pixelpigen


Av -blog

12. AV-blog

WWW.AV-BLOG.DK

Kim Grandjean står bag denne blog, som har sit hovedfokus på fladskærme samt produkter med relation til fladskærme. Hvis man altså skal ud og investere i et nyt fladskærmsfjernsyn eller tilbehør til sådan et, kan det varm anbefales at tage et kig på bloggen. Her kan du finde detaljerede anmeldelser af diverse fladskærmsfjernsyn, streamingtjenester og meget mere. Top 25 listen kunne simpelthen ikke fuldendes uden denne side.


11. Forsejt

WWW.FORSEJT.DK

Manden bag denne blog, Anders Bagnegaard Kristensen, skriver blandt andet om PC´er, hardware, lyd, smartphones og foto. Anders Bagnegaard Kristensen er yderst erfaren - han har prøvet alt fra det gamle DOS til det nye windows 7, Mac osx og linux systemer. Siden præges blandt af forbrugerstof i form af anmeldelser af smartphones, laptops, kameraer og meget andet. De dybdegående og detaljerede anmeldelser er en af grundene til, at Anders Bagnegaard Kristensen blog er at finde blandt de 25 bedste sider.

Forsejt

Følg Forsejt på:
Facebook 44


Mere Mobil

Følg Meremobil på:
Facebook 44

10. Mere mobil

WWW.MEREMOBIL.DK

Denne side er et must for forbrugere, der har interesse i bærbare enheder som smartphones og tablets. John G. Pedersen, der tidligere stod bag mobilsiden.dk, står bag denne side, hvor han ledsages af Lene Birkeslund. Sammen udsender de forbrugerstof og tips til forbrugere samt leverer indhold til flere førende medier som Ekstrabladet, Aftenshowet og TV2 News. Siden indtager en sikker plads på listen med indlæg om strømbesparelse, om at spare mobilt data og om at spare penge på telefoni og telefonkøb.


9. Droneinfo

WWW.DRONEINFO.DK

Her er endnu en side omhandlende droner. Som sagt vinder droner stadig større indpas blandt tech-entustiasters interessesfære, og defor vil ingen Top 25 over techsider ikke være fuldendt uden sider om droner. På Casper Jensens side kan du blandt andet finde dybdegående beskrivelser og anbefalinger af diverse droner, og du kan læse om regler og retningslinjer for droneflyvning. Herudover kan du læse indlæg om prissammenligner af populære droner i Danmark, hvilket naturligvis er relevant for vores brugere. 

Droneinfo 23

Følg Droneinfo på:
Facebook 44


8. Iphoneguide

WWW.IPHONEGUIDE.DK

Har du en Iphone, Ipad, Mac eller benytter du Apple-TV? så må du tage et kig forbi Iphoneguide. Manden bag siden, Martin Wolsing, driver hele fire sider - et for hvert Apple-produkt. Ifølge en af landets største teleselskaber er Martin Wolsing iPhone-side Danmarks mest aktive og seriøse side omhandlende iPhones. Siden har bidraget til nyhedsstof til flere store medier såsom Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, og DR. "5 tips til at spare strøm på iPhone" og "Spar penge på iPad-og Mackøb" er titler på nogle af de indlæg og nyheder, som man bliver mødt med på Martin Wolsings sider. Så der var ikke megen tvivl om, at vi måtte inkludere et af Martin Wolsings side på listen. 


7. Tech-Test

WWW.TECH-TEST.DK

Tech-test henvender sig til personer der, ligesom personerne bag siden, er drevet af fascination af teknologi og teknik. Redaktionen leverer tests og anmeldelser af gadgets, it og forbrugerindhold til den tech-interesserede forbruger. Det vi især har bemærket er serien af indlæg om "Googles skjulte (gratis) skatte", hvor man introducerer nogle af de mest brugbare apps og programmer fra google, som tilmed er gratis. Dette er kun få ud af mange grunde til, at Tech-Test er blandt de 25 bedste sider i denne kategori. .

Tech -test

Følg Tech-Test på:
Facebook 44


Iphoneluppen

Følg Iphoneluppen på:
Facebook 44

6. Iphoneluppen

WWW.IPHONELUPPEN.DK

Casper Christiansens side er indbegrebet af dét, som vi ønsker at vores brugere skal bruge denne Top 25 liste til. På siden kan du blandt andet finde anmeldelser af de nyeste Apple Iphones. Herudover har siden en blogsektion, hvor du blandt kan blive guidet igennem gratis apps til din Iphone, og hvordan du kan tjene penge fra din iphone. Herudover får du prissammenligner af Iphones. Derfor kan vi varmt anbefale Apple-entusiaster at kigge forbi Casper Christiansens side, som er at finde blandt de 25 bedste sites i denne kategori.


5. Appsportal

WWW.APPSPORTAL.DK

Langt de fleste danskere har en smartphone, en tablet, eller noget helt tredje, hvor de bruger en eller flere apps dagligt. Desuden lanceres nye apps dagligt. Det kan være apps der underholder, apps til fitness eller nyhedsapps. Det kan være svært at gennemskue hvad man skal downloade, og hvad man ikke skal downloade. Dette kan du dog få råd til på denne side, som drives af Bjørn og Mike Gervø. De har efterhånden testet over 4000 apps, og især mængden af gratisapps gør, at denne side fortjener en plads blandt de 25 bedste.

Appsportal1

Følg Appsportal på:
Facebook 44


Mobilsiden .dk

Følg Mobilsiden på:
Facebook 44

4. Mobilsiden

WWW.MOBILSIDEN.DK

Mobilsiden.dk er Danmarks største mobilsite. På mange måder besidder Mobilsiden.dk de kvaliteter, som vi på Mikonomi.dk ønsker vores brugere skal gøre brug af. På Mobilsiden finder du blandt andet dybdegående anmeldelser af smartphones og smartwatches. Herudover finder du relevante tips og råd: Her vil vi især gerne fremhæve indlægget "undgå dyr mobilregning under rejsen", som vi finder højrelevant. Mobilsiden byder desuden på prissammenligner af mobiltelefoner. Alt dette har medvirket til at siden indtager en sikker plads på vores top 25!


3. Produkt-Guiden

BLOG.PRODUKT-GUIDE.DK

Er du en gør-det-selv mand eller kvinde? Så er denne blog lige noget for dig. Godt nok er produkt-guiden.dk en hjemmeside, der sælger reservedele til telefoner og computere, men siden har også en yderst interessant blog for forbrugere, der ønsker at gå udenom værkstedsregningen, hvis eksempelvis mobilen går i stykker. Du kan i bloggen læse udførlige beskrivelser af hvordan du skifter batteri på smartphones fra Apple og Samsung. Du kan desuden læse om hvordan du kan forlænge levetiden på et Iphone-batteri. Derfor indtager denne side en sikker plads på listen.

 

Produktguide 3

Følg Produkt-Guiden på:
Facebook 44


Appsandroid

Følg Appsandroid på:
Facebook 44

2. AppsAndroid

WWW.APPSANDROID.DK

På Morten Høys side finder du alt, hvad Android-hjertet begærer. Som navnet antyder, er der her blandt andet tale om apps til Android. Siden har dybdegående anmeldelser af apps af enhver art. Herudover kan du på denne side også finde anmeldelser af telefoner, tablets og tilbehør. Desuden opdateres siden med tilbud på diverse android-produkter samt sammenligner. Siden prydes også af en nyhedsektion, hvor man leverer daglige nyheder, og en sektion med tips og tricks. Endelig er det værd at nævne at AppsAndroid er den mest besøgte Androidside i Danmark. Af disse grunde indtager sitet en sikker plads på denne Top 25.

 


1. Elektronista

WWW.ELEKTRONISTA.DK

"5 apps der kan spare dig mange penge", "5 tips til at spare strøm på din iPhone" og "spar 50% på din mobilregning" er titlerne på nogle af de indlæg, som har gjort, at Elektronista er at finde blandt de 25 bedste sites i denne kategori. På siden kan du finde anmeldelser af fede gadgets, se de nyeste digitale trends og få indsigt i, hvad vi i fremtiden kommer til at snakke om. Elektronista er altså både et must for den generelle forbruger, men den er så sandelig også et must for tech-og gadget interesserede. Du kan desuden følge kvinden bag siden, Christiane Vejlø, og Elektronista på Radio 24/7 hvor Christiane Vejlø har sit eget radioprogram

Elektronista2

Følg Elektronista på:
Facebook 44Instagram 19

Stort tillykke til alle nominerede! Vi håber, at du har fundet de nominerede hjemmesider nyttige, og at du har fået en masse god inspiration til hvordan du følge trop med den nyeste teknologi uden at springe budgettet. Vi vender om sagt snart tilbage med endnu mere inspiration.

Hvorfor er disse tech og gadgets hjemmesider nomineret

BLIV OPDATERET

Disse 25 hjemmesider er nøje udvalgt, så du kan få indsigt i de nyeste trends inden for tech-verdenen. Den gode hjemmeside skal kunne give indsigt i hvad der rører sig inden for tech-verdenen lige nu - eksempelvis de nyeste apps, smartphonemodeller eller den nyeste droneteknologi. De allerbedste sites giver også deres bud på, hvad der kommer til at vinde indpas hos de tech-interesseredes hjerter i fremtiden.

KVALITET

Vi lægger naturligvis vægt på om siderne omhandler kvalitetsprodukter. Men mindst lige så vigtigt er det, at de nominerede hjemmesider har en vis kvalitet. Her menes der en vis kvalitet, når det gælder sidernes design, skrivestilen, de anvendte billeder og videoer. Herudover har vi lagt vægt på, hvor ofte der lagt nye indlæg op på siderne, da en vis hyppighed er medvirkende til en god hjemmesidekvalitet, og dette viser engagement.

RÅD TIL MERE

Mange af vores brugere følger denne blog for få pengene til at række lidt længere. Derfor har det været et kriterie, at de udvalgte 25 hjemmesider skal byde på forbrugsrelateret indhold. Indlæg der eksempelvis indeholder prissammenligninger, gratisprogrammer, gratis apps, spareråd eller råd om gør-det-selv reparationer har alle haft en betydning for udvælgelsen af disse hjemmesider.


Alle de nominerede til awarden er særligt udvalgt og rangeret af teamet bag Mikonomi.dk på baggrund af ovenstående kriterier. Nomineringerne har udelukkende til fordel at fremhæve de danske tech-siter, som vi mener viser en stor passion og et engagement i at oplyse forbrugere om de nyeste trends inden for tech-verdenen.