A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 16 min.
Opdateret:

Mikonomi Award: Råd til mere indretning

Mikonomi Award: Råd til mere indretning

På Mikonomi.dk er vi stolte af at kunne præsentere de 25 bedste danske indretningsbloggere.

Med denne award ønsker vi at ære og hylde de danske indretningsbloggere der giver den bedste inspiration, der er de mest kreative samt de største æstetikere i blogland. Disse bloggere inspirerer deres læsere til billigere måder at indrette sig på samt til at få noget nyt derhjemme uden at sprænge budgettet fuldstændigt. Typisk er det de små ting, der gør en forskel. Ikke nok med at virke som inspiratorer så hjælper disse bloggere deres læsere med at være opmærksomme på deres økonomi, og give dem alternativer til dyre designermøbler.

Hep: Det gælder om at få. Det kan du også gøre via et lån.

Tidligere omtalt i:

BTMx2IvaekstTrends -online

De 25 nominerede byder på vidt forskellige indgangsvinkler til det at indrette samt det at finde på nogle billige forbedringer til hjemmet. Der et dog tale om det fællestræk for de nominerede, at de alle motiverer og inspirerer deres, og nu forhåbentlig jer, til at finde på noget nyt og spændende i indretningen, enten ved at omrokere, føre kreative projekter ud i livet, finde nogle spændende genrbugselementer eller noget helt fjerde.

Her på Mikonomi.dk har vi fundet disse bloggere både interessante og inspirerende, og vi håber meget, at også I vil besøge og lade jer inspirere af disse 25 seje bloggere. Vi vender tilbage med endnu mere inspiration til vores læsere om ikke så længe!

 

Flueben Nyheder om og inspiration til indretning på budget

Flueben Danske bloggere med fokus på interiør og design

Flueben Specielt udvalgt til Mikonomis læsere

25. Aalborg secondhand

WWW.AALBORGSECONDHAND.DK

"Nyt liv til teakmøbler: Teak olie to the rescue! Frem med den gamle teakolie og en gammel blød H&M T-shirt, som engang mistede livet ved et møde med et par dråber tomatsuppe."

Idéen bag bloggen Aalborg Secondhand er at holde styr på de mange genbrugsmuligheder i Aalborg. Det er Karina Røje Jensen og Betina Røge Jensen der står bag det online opslagsværk, hvor de desuden skriver indlæg om hvordan du får mest ud af din indretning, hvordan du får en slidt teaktræsbord til at se ud som nyt og andre måder, hvorpå du nemt og billigt kan tilføje boligen noget nyt og uventet.

Aalborg Secondhand

Følg Aalborg secondhand på:
Instagram 19


Nordiskeriger

Følg Nordiske riger på:
Instagram 19

24. Nordiske riger

WWW.NORDISKERIGER.DK

"Selv om en hel væg er beklædt med fliser i samme farve, vil der altid være et smukt og levende nuancespil. Hvis der ellers er ro i rummet og ikke andre farver der dominerer, så synes jeg også det er smukt at bryde væggen lidt ved at blande forskellig farvede fliser."

Stine Albertsen, der står bag nordiskeriger.dk, arbejder til dagligt med web og fotografi. Der er ingen tvivl om, at Stine følger en vis æstetik omkring sit arbejde, og bloggen er både inspirerende og en fryd for øjet. Bloggen fungerer i høj grad som Stines personlige opslagstavle over trends og tendenser, som hun finder interessant. Den overordnede stil er, som navnet antyder, nordisk.


23. Living on a Budget

WWW.LIVINGONABUDGET.DK

"Lav en krea-skuffe eller et krea-hjørne på kontoret og køb en fin bog hvor alle de kreative tanker og ideer kan blive tegnet eller skrevet ned. På den måde kan du købe de ting du skal bruge, når du lige falder over dem de billige steder som Netto, Tiger eller Søstrene Grene. Så undgår du, at det hele skal købes i en dyr hobbybutik hvor det tit koster det dobbelte."

Det er kreative Louise der står bag bloggen Living On a Budget, hvor hun udfolder sin kreative ideer og tips til boligindretning. På bloggen er der plads til det sjove, og langt de fleste ideer og tips til indretningen koster ikke en bondegård, men derimod kan også læsere på et stramt budget være med. Det behøver ikke at være dyrt at pifte sit hjem op.

Livingonabudget

Følg Living on a Budget:
Facebook 44Instagram 19


Homehappy

Følg Home Happy på:
Facebook 44Instagram 19

22. Home Happy

WWW.HOMEHAPPY.DK

"Jeg er vild med kontraster! Farver, materialer, alder og former kan skabe kontraster og give din bolig sjæl. Mal en væg, brug rå natur sammen med glas, bland nyt og gammelt. For mig er kontraster vejen til et personligt hjem."

Trine Schmidt er selverklæret interior-addict og står bag bloggen Home Happy. På bloggen skriver hun indlæg om alt fra nye produktlinjer til yndlingsprodukter til under 100 kr. Det er især den skandinaviske æstetik, der vinder indpas på bloggen, og Trine forstår at krydre det nordiske med masser af personlighed.


21. Modern Mood

WWW.MODERNMOOD.DK

"Vi har en tendens til at vælge stue, køkken og børneværelse først. Det er efter min mening en lidt forkert prioritering. Soveværelset er det rum, vi opholder os flest timer i, så derfor vil en indretning med velvalgte farver og interiør være en investering i dit eget velbefindende."

Bag bloggen Modern Mood har vi Mette Eiberg, der har en stor passion for indretning, design og god stemning. I indretningen lægger Mette stor vægt på, at design skal være både funktionelt og originalt men også en smule uhøjtideligt. På bloggen kan du finde indlæg om alt fra farvetendenser og julepynt til designnyheder samt ideer til indretning af hjemmets mange rum.

Modernmood

Følg Modern Mood på:
Instagram 19


Thesweetspot

Følg The Sweet Spot på:
Facebook 44Instagram 19

20. The Sweet Spot

WWW.THESWEETSPOT.DK

"Plakater og tryk er geniale - billigt, umiddelbart, personligt indslag på en hurtig måde."

Kvinden bag bloggen The Sweet Spot hedder Laura Scheuer Trøstrup, og er designer samt virksomhedsejer. På bloggen får kreativiteten frit løb i form af inspirerende indretningsideer og nye produktsammensætninger, men Laura byder også på designnyheder og tips til gode boligbutikker. Der er med andre ord tale om anvendelig inspiration der ikke behøver at koste en formue.


19. Frk. Overspringshandling

WWW.FROKENOVERSPRINGSHANDLING.DK

"Ikea Hacks, har længe været et udbredt fænomen - ideen er simpel: tag et Ikea produkt og gør det anderledes/Pimp det/gør' det mere anvendeligt eller brug det til noget andet, end det er beregnet til. På IG kan man også få sig nogle gode "hacker- ideer" ved at søge på #ikeahack."

Juila er selverklæret plantesamler samt møbel- og indretningsafhængig, hvilket kommer til udtryk i hendes hyggelige indretning der naturligvis byder på en masse grønt. På bloggen finder du primært DIY-projekter til indretningen, gode tips, nye kollektioner indenfor interiør - En masse god inspiration til hvordan du fornyer din indretning, til en budgetvenlig pris.

Frkoverspringshandling

Følg Frk. Overspringshandling på:
Instagram 19


Blogombolig

Følg Blog om bolig på:
Facebook 44Instagram 19

18. Blog om bolig

WWW.BLOGOMBOLIG.DK

"Vores bolig er en visuel branding af os som mennesker. Ved at være påpasselig med masseproducerede produkter og i stedet inddrage elementer fra vores liv, byen/naturen og de steder, vi har besøgt, opnås en vellykket indretning, som både er personlig og unik"

Tine Krøyer, der står bag bloggen Blog om bolig er egentlig uddannet indenfor international erhvervskommunikation og sprog, men arbejder som indretningskonsulent og er passioneret illustrator og blogger. Hun blogger derfor om bolig, interiør og kreative ideer. På bloggen byder indlæggene på masser af farveinspiration, sjove ideer til en anderledes indretning, grønne tips samt boligraportager fra 'en-almindelig-dansker'.

 


17. Brinkler Cph

WWW.BRINKLERCPH.COM

"Lad være med at have for mange ting. Øjet hviler bedst på det simple, f.eks. et hjørne i stuen med et tæppe, en lænestol og et lille oliventræ eller en vindueskarm med en flot vase med friske blomster og en simpel lysestage på en stak coffee table bøger. Helt enkelt."

Nanna Brinkler startede sin virtuelle opslagstavle Brinkler Cph, for at dele sin interesse for design såvel som andre ting hun finder interessant. Det er ikke en blog der kun deler nyeste trends og designnyheder, men du får muligheden for at følge Nannas univers, som er meget inspirerende - og der vil med garanti falde et par nyttige indretningstips af undervejs.

Brinkler

Følg Brinkler Cph på:
Instagram 19


Isabellakreutz

Følg Isabella på:
Facebook 44Instagram 19

16. Isabella Kreutzfeldt

WWW.ISABELLAKREUTZFELDT.COM/BLOG

"Omgiv dig med ting og farver du elsker".

Som du måske havde gættet, så hedder kvinden bag bloggen Isabella Kreutzfeldt. Isabella er uddannet dekoratør, og har derfor stor erfaring med møbler og indretning. Bloggen er ét stort inspirationsunivers med tips og ideer til indretning der "forandrer og forskønner dit liv". Der er stort fokus på Feng Shui filosofien, som ligger til grund for hendes eget koncept, Essential Living.

 


15. Det ydre

WWW.DETYDRE.DK

"Everclassic, DBA og Lauritz.com - foruden på landets utallige loppemarkeder - byder ofte på muligheden for at gøre en god handel på en Syver-stol, hvis du er ligeglad med farven."

På detydre.dk blogger Kaare Nørregaard om alt fra danske møbelklassikere til plakater og flotte boligreportager. Selvom Kaare uden tvivl har en passion for kvalitet og det klassiske, er mantraet for bloggen, at indholdet skal omhandle 'indretning i øjenhøjde', hvorfor bloggen ikke kun er fyldt med indretning, der ikke er til at betale.

Detydre -400x 400-300x 300

Følg Det ydre på:
Facebook 44Instagram 19


Krevilla

Følg KreVilla på:
Facebook 44Instagram 19

14. KreaVilla

WWW.KREAVILLA.COM

"Mange dagligvarebutikker har succes med at sælge billige lamper a la Arne Jacobsen, kurve a la Ferm Living osv. Og det bliver revet væk. De gør det muligt for alle, de hurtige, at få disse designkopier til en rigtig billig penge".

Christina Sandersen står bag bloggen KreaVilla, der fungerer som hendes kreative legeplads. Med indlæg om kreative projekter, interiør og boligtendenser er der rig mulighed for at finde god inspiration til indretning af hjemmet. Hun går meget op i at informere om dygtige upcoming designere, som du vil kunne finde tips om på bloggen. 


13. Katarina Natalie

WWW.KATARINANATALIE.DK

""Jeg vil altid gerne have nogle lidt anderledes ting i min indretning, så den er mere unik og personlig, så derfor går jeg tit i genbrugsbutikker, eller leder i diverse webshops."

Det er Katarina Andersen, der står bag bloggen Katarina Natalie. Katarina er mediegrafiker-studerende, ejer sit eget plakatfirma og er passioneret omkring design og indretning. Mange af hendes indlæg omhandler DIY-projekter og inspiration til nyheder i indretningen til en billig penge. Med en klar sort/hvid og minimalistisk stil krydret med dødningehoveder og lyst træ, er der en klar stil i Katarinas hjem, som vi glæder os til at se mere til fremover!

Katarinanatalie

Følg Katarina Natalie på:
Facebook 44Instagram 19


Peekaboo

Følg Peekaboo på:
Facebook 44Instagram 19

12. Peekaboo

WWW.PEEKABOODESIGN.DK

"Skab personlighed ved at mikse lækkert design med DIY løsninger, eller 2-hand fund. Vælg en harmonisk farveskala, så kan du slippe afsted med meget. Og fyld stuerne med grønne planter. Alt fra hængende planter, luftrensende planter til palmer og kaktusser. Tør lidt mere. Nogle gange er det ikke så svært, og resultatet bliver 10 gange så fedt, som de sikre løsninger."

Udover at skrive om mode og livsstil, så skriver Lene Nissen, der står bag Peekaboo Design, meget om DIY-projekter, havetips og indretningsinspiration. Til dagligt arbejder Lene ligeledes med indretning og er derfor meget interesseret i alt der har at gøre med design, strukturer, farver og former, og så udgiver hun sin første DIY-bog den 19. juni.  


11. Indret.nu

WWW.INDRET.NU

"Hvis du godt kan lide nips, er løsningen at samle de ting, der har fælles træk i grupper. Det giver ro i indretningen. Det kan være at det fælles træk er grønne nuancer - eller vaser - det kunne også være alle dine strandskatte. Bland det - grupper det og lad det aldrig tage overhånd!"

Med sine inspirerende indlæg byder bloggen hos indret.nu på nye inputs til læserne. Det er indretningsarkitekten Marina R. Lykkesteen, der står bag bloggen, hvor hun blandt andet skriver indlæg om den perfekte outdoor-lampe, ideer til at bruge farver og billeder samt grøn og kreativ indretning. Søger du en anderledes, men personlig, ide til indretningen, er du uden tvivl kommet til det rette sted.

Indret .nu

Følg Indret.nu på:
Facebook 44


Designrum

Følg Designrum på:
Facebook 44Instagram 19

10. Designrum

WWW.DESIGNRUM.DK

"Når vi skal indrette vores hjem, gælder det om at finde ud af, hvilken stil vi gerne vil bo med. Lav et moodboard hvor du river ud af blade, finder små stofprøver, farver og materialer. Ved at lave dit eget private moodboard bliver det nemmere at overskue, og følge den stil du har valgt som skal være i din indretning."

Indretningsarkitekt Lone Lind driver blog på sin hjemmeside designrum.dk, hvor hun jævnligt byder på en masse interessant indhold omkring indretning - Til stor glæde for alle læsere der er på udkig efter nye indspark og innovative ideer.. På bloggen skriver hun blandt andet om nye tendenser indenfor indretning, viser moodboards som en del af hendes indretningsprocesser og giver bud på fede DIY projekter.

 


9. Happy Mountain

WWW.HAPPYMOUNTAIN.DK

"Bring naturen indenfor og tilfør dit hjem varme og personlighed. Vær ikke bange for at bruge rå træelementer sammen med finere materialer. Et mix af materialer skaber fede kontraster og gør dit hjem unikt."

Navnet Happymountain.dk er opstået som resultat af en fri oversættelse af ejernes efternavne, og refererer fint til den nordiske stil, der eksisterer på bloggen. Det er Lars Birklykke og Stine Andsbjerg der samme startede bloggen i 2014, på baggrund af en fælles interesse for design, interiør og Royal Copenhagen porcelæn. Det gode håndværk, klassisk design og en passion for det rå og maskuline design skinner igennem på bloggen, der allerede nu har en stor fanskare.

Happymountain

Følg Happy Mountain på:
Facebook 44Instagram 19


Sonoma Seven

Følg Sonoma Seven på:
Facebook 44Instagram 19

8. Sonoma Seven

WWW.SONOMASEVEN.DK

"Husk personligheden! Kast dig ud i et DIY-projekt. Kom dit barns tegning i en fed ramme, mal et møbel, kom et sjovt tapet på væggen der afspejler dig eller sy dine egne puder."

Mille Emilie, der står bag bloggen Sonoma Seven, arbejder til dagligt i et PR og kommunikationsbureau der udelukkende fokuserer på interiør- og møbelbranchen, så der er tale om en passioneret dame. Mille Emilies entusiame omkring indretning skinner virkelig igennem på bloggen, hvor hun skriver indlæg om både DIY-projekter, indretning og dansk design. Især hendes DIY-indretningstips er populære, da hun alting udføres på et niveau så alle kan være med.

 


7. Boligstil

WWW.BOLIGSTIL.DK

"Der findes et hav af kontraster, og flere elementer kan være kontrast til flere ting. Men leg med det og tag det med i din indretning. Det kan fx være, at du bløder den sorte lædersofa op med et lammeskind. Du kan sætte et træbord til dine hvide plastik spisebordsstole. Tænk ud af boksen og find modet og kontrasterne frem."

Kvinden bag bloggen på Boligstil er Anita, der til dagligt er indretningskonsulent. Bloggen favner ret bredt, men er super anvendelig da alle indlæg er opdelt i forskellige kategorier - Sådan kan du søge mere specifikt efter inspiration til et bestemt rum. På bloggen skriver Anita blandt andet om indretning af sit nyrenoverede sommerhus, gode ideer til ekstra hygge i hjemmet og om de ting hun finder inspirerende.

Boligstil

Følg Boligstil på:
Facebook 44Instagram 19


Boligblog

Følg Boligblog på:
Facebook 44Instagram 19

6. Boligblog

WWW.BOLIGBLOG.COM

"Fjern nips, bøger, arvegods, møbler og andet som du reelt ikke bruger eller har brug for. Gem det væk, sælg det eller smid det ud. Ryd op, sorter og giv væk. Det vil give luft i din bolig og lette dit sind."

Ud over at fungere som online shop så byder Boligblog på en masse godt indhold og inspiration til indretning, designnyheder og DIY. Det er Anja Kolind der står bag bloggen, hvor hun blandt andet skriver indlæg om produktlanceringer, ideer til hvordan du får nyt liv i indretningen, guides til fede boligbutikker og kreative ideer, som du kan udføre derhjemme uden at tømme sparegrisen.

 


5. Bettina Holst

WWW.BLOG.BETTINAHOLST.DK

"Mit allerbedste tip til at forny indretningen hurtigt er at male bare en enkelt væg! Det tager ingen tid, men forandringen er stor, og så koster det ikke det vilde. Et råd jeg selv benytter mig af ret ofte."

Bettina, der startede bloggen i 2011, skriver om kreativ indretning og kunst såvel som tanker omkring livet. Hun er en kvinde med humor og en positiv indstilling til livet, og det skinner igennem på bloggen, der indeholder indretningstips om alt fra altanmøbler og indretning af sommerhuset til hvordan du laver din egen hatte-lampe. Der er helt sikkert noget for alle, og så bliver det serveret på en skøn positiv måde.

Bettina Holst

Følg Bettina Holst på:
Facebook 44Instagram 19


Living På Ckk

Følg Living by CKK på:
Facebook 44Instagram 19

4. Living by CKK

WWW.LIVINGBYCKK.DK

"Når der skal ske noget nyt i hjemmet, kan du med fordel gøre brug af de ting, som du har i forvejen ved at placere dem nye steder. Skal der lidt nyt til, er planter en rigtig god og billig løsning. Planter er også med til at skabe liv og glæde i rummet."

Bag bloggen Living by CKK står Chalotte Kamp Kruse, der til daglig studerer Retail Design & Management. Bloggen er et sted hvor Chalotte kan udtrykke sin passion for design, indretning og interiør - samt til at nå hendes ultimative mål om at blive indretningsarkitekt og boligstylist. Indlæggene på bloggen dækker blandt andet dekorationsideer til dit hjem, inspirationsindlæg om tendenser og nye ideer indenfor indretning og lækkert design.

 


3. The Rusty Home

WWW.THERUSTYHOME.DK

"Hvis du, ligesom mange andre lige nu, drømmer om et teaktræsmøbel så overvej at købe det brugt. Med 2/3 kop olivenolie og 1/3 kop lagereddike kan du få det til at se ud som nyt, og stiger i værdi med det samme."

Bag bloggen The Rusty Home har vi Julie, der opgav karrieren som socialrådgiver for at følge sit kreative hjerte. Indlæggene tæller emner som kreativitet, indretning, interiør og design såvel som tanker om samfundets tendenser. Hvis du leder efter inspiration, lækre designs, fede loppefund og DIY-idéer, så er du kommet det rette sted hen.

The Rusty Home

Følg The Rusty Home på:
Instagram 19


Boligcious

Følg Boligcious på:
Facebook 44Instagram 19

2. Boligcious

WWW.BOLIGCIOUS.DK

"Brug kunst eller plakater i dit hjem. Kunst er en af de bedste kilder til et personligt hjem. Det behøver ikke at være dyr kunst eller kunst af store kendte malere, det skal bare være kunst som taler til dit hjerte. Om det er en barnetegning eller kunstprint du har fundet på Finders Keepers eller et maleri/plakat fra et loppemarked er underordnet."

Det er Malene Marie Møller der er stifter og ejer af en af Danmarks største blogs. Bloggen har eksisteret siden 2011, og har resulteret i Danmarks første gratis online magasin Boligcious Lookbook. Bloggen er til livsnyderen der elsker interior design og kunst. Indlæggene på Boligcious dækker nyeste tendenser inden for interiør, inspirerende arkitektur og gode tips til indretning med plads til skæve indslag og kant.

 


1. Homesick

WWW.HOMESICK.LOOKLAB.DK

"Det er ikke bare praktisk at have et par ekstra stole, når vi skal have gæster, men så er de altså også super fine bare at have stående og gøre dem til en integreret del af indretningen."

Det er ikke bare én men hele tre unge piger der står bag bloggen Homesick. Tatiana, Camilla Marie og Mette skriver blogindlæg om billige alternativer til dyre designmøbler, kreative DIY-projekter du kan lave derhjemme, byder på inspiration fra velindrettede hjem og indretningshjælp til læserne. Der er en klar nordisk stil på bloggen, og pigerne er tro mod deres æstetik i alle de indlæg de laver trods deres forskellige måder at indrette sig på.

Homesick

Følg Homesick på:
Facebook 44Instagram 19Stort tillykke til alle nominerede! 
Vi håber, at du har fundet de nominerede bloggere, og deres blogs, nyttige, og at du har fået en masse gode ideer til din egen indretning samt fremtidige DIY-projekter. Vi vender om sagt snart tilbage med endnu mere inspiration.

Hvorfor er disse bloggere nomineret?

NY INSPIRATION 
Først og fremmest så er formålet med denne award at bringe jer ny inspiration. De ovenstående bloggere er således udvalgt med udgangunkt i, at de skulle være i stand til at komme med nye ideer til, hvordan det er muligt at indrette sig. Af samme grund har vi udvalgt både mere og mindre kendte indretnings- og interiorblogs for at give jer så forskellige inputs som muligt.

KVALITET
Her mener vi ikke kun, at det bloggen omhandler skal være kvalitetsdesign eller kvalitetsprodukter, men derimod at de nominerede blogs er af en vis kvalitet. Dette gælder både skrivestil, de billeder der udvælges til indlæggende og det overordnede flow på bloggen. Ligeledes har det haft stor betydning hvor ofte der bliver lagt nye indlæg op, da en vis hyppighed er medvirkende til en god blog-kvalitet.

RÅD TIL MERE
Generelt antager vi, at mange jer, der følger med i bloggen herinde, er lige så interesserede i at få pengene til at række så langt som muligt, som alle andre. Derfor har det været et kriterie, at de udvalgte 25 bloggere skulle byde på indhold, der var i øjenhøjde, og komme med ideer til projekter som de fleste kan være med på. Vi er sikre på, at de nominerede vil give god inspiration til, hvordan du kan lave om derhjemme uden at tømme kontoen.


Alle de nominerede til awarden er særligt udvalgt og rangeret af teamet bag Mikonomi.dk på baggrund af ovenstående kriterier. Nomineringerne har udelukkende til fordel at hylde de danske indretningsbloggere, der tydeligvis er passionerede omkring design, interior og indretning, og som bruger deres tid på at give deres læsere inspiration gennem gode tips og ideer.