Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

Hvad dækker indboforsikringen?

Opdateret:

Indboforsikringen er en de forsikringstyper, som er mest udbredt i Danmark, og mange vælger at indhente og sammenligne tilbud på denne type forsikring. Men hvad dækker en indboforsikring egentlig?

Sammenlign indboforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Indboforsikring eller noget andet?

Her på mikonomi bliver vi ofte mødt med følgende spørgsmål: Hvad er forskellen på en indboforsikring og en husforsikring? Mange tror sågar, at de skal vælge imellem den eller den anden forsikringstype. Dette er imidlertid en misforståelse:

En indboforsikring dækker det meste af boligens inventar. Herudover dækker indboforsikringen de ejendele, du ejer og som normalt befinder sig indenfor hjemmets fire vægge. Dette er eksempelvis møbler, hvidevarer, tv, tøj, sko, telefoner og computere eksempler på nogle af de ting som normalt er dækkede af indoforsikringen.

Mens indboforsikringen dækker det meste af, hvad der befinder sig inden for boligens fire vægge, dækker husforsikringen selve bygningen. Eksempelvis dækker husforsikringen ved hærværk på bygningen eller ved rådskader.

Indboforsikringen dækker

Som skrevet dækker indboforsikringen de fleste ting som normalt befinder sig inden for boligens fire vægge. Dækningerne som en indboforsikring som normalt indeholder er som følger:

 • Indbrud og tyveri
  Indboforsikringen dækker i tilfælde af, at du bliver ramt af indbrud i dit hjem. Derudover dækker forsikringen også ved visse former for tyveri uden for hjemmet.
 • El-skade
  Indboforsikringen dækker el-apparater som TV, hvidevarer og telefoner mod el-skader som kortslutning eller overspænding.
 • Brand, vandskade og hærværk
  Hvis dine ejendele går tabt i forbindelse med en oversvømmelse eller en brand i dit hjem, dækker indboforsikringen for dine tab. Samtidig dækker forsikringen også hvis dine ejendele skulle udsættes for hærværk.
 • Ansvarsforsikring
  Ansvarsforsikringen sikrer, at du er dækket i tilfælde af, at du påfører skader på andres ting. Eksempelvis går forsikringen ind og dækker, hvis du ødelægger lånte eller lejede ting.

Bemærk, at selvom de fleste forsikringsselskaber som minimum tilbyder ovenstående dækninger i deres indboforsikring, kan der alligevel være enkelte forsikringsselskaber, der kræver ekstra betaling for enkelte af disse dækninger.

Indboforsikring Daekning

Tilvalgsdækninger til indboforsikringen

Udover de mest almindelige dækninger kan du tilkøbe en række tilvalgsdækninger. Eksempelvis kan du tilkøbe en cykelforsikring. Denne dækker cykler til en værdi på op til 13-23.000 kroner. Cykelforsikringen dækker normalt ved tyveri, hærværk og brand. Hos nogle forsikringsselskaber er cykelforsikringen en fast del af indboforsikringen fremfor et tilvalg.

Hvis du har en cykel som koster mere end 23.000 kroner, skal du tilkøbe en udvidet cykelforsikring som tilvalg. Denne dækker dyrere cykler, og den dækker også bredere end den normale cykelforsikring.

Herudover kan du købe en tilvalgsdækning, som dækker specielt sportsudstyr som golfkøller eller rideudstyr. Har du briller tilbyder de fleste forsikringsselskaber desuden en tilvalgsdækning, som dækker dine briller med styrke - også solbriller.

Udvidet elektronikdækning

En af de mest valgte tilvalgsdækninger er den udvidede elektronikdækning. Når du køber et nyt TV, en computer eller en telefon i en butik, vil sælgeren tilbyde dig en forsikring som dækker det købte produkt.

Denne forsikring dækker ofte bedre end indboforsikringens standarddækning for el-skader. Men ulempen ved den forsikring du køber i butikken er, at forsikringen kun dækker for det pågældende produkt.

Hvis du ønsker en bedre dækning end indboforsikringens standarddækning for el-skader, behøver du dog ikke at punge ud, hver gang du køber et nyt el-apparat. Du kan i stedet købe en udvidet elektronikdækning, som købes som tilvalg til indboforsikringen. En udvidet elektronikdækning dækker på samme måde som butiksforsikringen, og den dækker tilmed alle dine el-apparater i ca. 4 år efter købsdato. Tidshorisonten kan dog variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab .

Hvem omfatter indboforsikringen?

Dette spørgsmål bliver vi tit mødt med. Indboforsikringen dækker først og fremmest dine ting. Hvis du er gift, har en kæreste, eller har en samlever, er begges jeres ting dækket af indboforsikringen.

Er du gift, og har du børn, er alle jeres ejendele dækket af indboforsikringen. Børn under 20 år, og som er bor alene (som udeboende) er også omfattet af din indboforsikring.

Når dit udeboende barn fylder 21, skal der tegnes yderligere en indboforsikring for ham/hende. Som ung står man oftest med rigtig gode muligheder for at finde en billig indboforsikring fordi, at de fleste forsikringsselskaber tilbyder indboforsikringer til unge og studerende til fordelagtige priser.

Relaterede blogindlæg
Alt du skal vide om deleøkonomi
Husforsikring og indboforsikring
Indboforsikring når man bor til leje
Er elektronik dækket af indboforsikringen?