Rejsebureauer slår bankerne på lån til sommerferien

OBS

Denne undersøgelse er udarbejdet i 2015, og resultatet er derfor ikke nødvendigvis det samme i dag.

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og det er for mange mennesker ensbetydende med et ordentligt indgreb i pengepungen, for der skal jo gerne ske lidt nu, hvor vi har tid til hinanden.

Sommerferien er nemlig fyldt med udgifter, som vi normalt ikke har i årets resterende måneder. For de flestes vedkommende udgør en sommerferierejse den klart største udgift. Ifølge en undersøgelse, som Hotels.com foretog sidste år, så er det kun cirka 40 % af danskerne, der har råd til en ferie uden at spare op eller låne.

I bestræbelserne på store oplevelser med vores nærmeste, benytter mange sig af muligheden for at låne penge til en rejse i sommerferien. Markedet for lån er stort og ser man sig ikke for, kan man komme afsted med et lån, der er dyrere end nødvendigt.

Vi giver dig et overblik over dine muligheder, når din sommerferie skal finansieres. Derfor har vi set på finansieringsmulighederne i forskellige rejsebureauer, samt hvilke andre alternativer du har for at glæde dine nærmeste, uden at havne i uoverskuelig gæld.

EasyTours klart billigst blandt rejseselskaberne

Selvom rejsemarkedet hele tiden udvides med nye spændende rejsemuligheder, så er det ifølge de største rejseselskaber stadig de velkendte charterrejser, som trækker mest i danskerne. Specielt Alanya og Mallorca er populære.

Hvis man ser på de rejseselskaber, der tilbyder finansiering af sommerferien, det vil sige hvor du ikke nødvendigvis skal betale kontant, så indtager EasyTour en klar førsteplads. I en sammenligning af en sommerferie til 20.000 kr. finansieret over 1 år, lægger EasyTour nemlig klar afstand ned til forfølgerne.

Hos EasyTour er det nemlig omkostningsfrit at få finansieret sin rejse. Det betyder, at du ved et køb af en rejse på 20.000 kr., betaler 0 kr. i renter og gebyrer, hvorfor dit samlede tilbagebetalingsbeløb lander på 20.000 kr. Derfor kan du finansiere sommerferien, til 1.667 kr. om måneden.

Det er lykkedes os at finde frem til tre andre rejseudbydere, der tilbydere rejser med afbetaling. Der er tale om BravoTours, PrimoTours opg SunTours, der alle samarbejder med låneudbyderen SparXpres. Hos disse selskaber kan du finansiere din rejse til 1.775 kr. om måneden, hvilket betyder, at du samlet betaler 1.300 i omkostninger for lånet.

Hos store rejseselskaber som StarTour og Spies er det ikke muligt at købe sommerrejsen på afbetaling.

Rejseselskaber

Bankerne er ikke billigst

Man hører ofte diverse økonomieksperter anbefale, at skal man låne penge, så skal man gå ned i sin egen bank, for her er det nemlig billigst. Det er dog ikke altid korrekt, viser vores undersøgelse.

Ser man nemlig på Danmarks tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, viser det sig nemlig, at det er billigere at finansiere sin rejse direkte gennem rejseselskaberne.

Hvis man ser på omkostningerne for et forbrugslån på 20.000 kr. over et år, afsløres det, at Jyske Bank er billigst. Her skal du samlet betale 1.592 for at låne til rejsen, mens du hos Nordea skal betale 2.395. Danske Bank er dyrest med samlede omkostninger på 2.553. Således er der ingen, der er billigere end rejseselskaberne.

Banker (1)

Låneudbydere på nettet er dyrest

Det er et velkendt fænomen, at bankrådgiverne i bankerne kan være meget tilbageholdende med at udstede forbrugslån. Anderledes nemmere er det at få godkendt en låneansøgning hos internetbutikkerne.

Når kravene hos de online låneudbydere er lempeligere, betyder det dog samtidig, at lånene generelt er dyrere, end i de traditionelle banker. Dog er Santander Consumer Bank billigere end både Danske Bank og Nordea. Hos Santander skal du betale 1.732 kr. i omkostninger for at låne pengene.

Kigger man på de næstbilligste låneudbydere på nettet, er der dog større omkostningerne forbundet med lånet. Hos Leasy skal du betale 2.728 kr., mens du hos SparXpres skal betale 3.760 kr.

Bemærkelsesværdigt er det, at SparXpres står for lånene hos PrimoTours, BravoTours og SunTours. Her kostede lånet kun 1.300 kr., mens det koster næsten 2.500 kr. mere, hvis man låner pengene direkte hos SparXpres.

Internet Låneudbyder