Skal du have solcelleanlæg?

Der er forår i luften, og inden længe er sommeren også over det ganske danske land. Rigtig mange danske husejere ser sommeren og de solrige dage som en perfekt mulighed for at lave tilføjelser eller fornyelser til huset. Forsikringsmæssigt skal du dog som husejer være opmærksom på en række ting, som påvirker dig rent økonomisk, når du eksempelvis skal have solcelleanlæg.

Solcelleanlæg er dækket af husforsikringen

Fordelene ved at købe solcelleanlæg er mange. De to primære fordele ved at købe solcelleanlæg er, at det skåner miljøet, og at du på den lange bane kan spare penge på elregningen.

Hvis du ikke har din husforsikring in mente, når du skal installere solcelleanlægget, kan det komme til at koste dig dyrt på denne front. Dermed betyder det ikke så synderligt meget, at du sparer på el-regningen, hvis du i sidste ende står med en dyr forsikringsregning i stedet.

En husforsikring dækker dit hus som bygning. Dette betyder blandt andet at husforsikringen dækker ved en eventuelt oversvømmet kælder, ved brand eller hvis huset udsættes for hærværk. Dermed dækker husforsikringen som udgangspunkt solcelleanlægget.

Sådan dækker husforsikringen solcelleanlægget

Der er rigtig mange ting du skal huske på, når du skal have installeret et solcelleanlæg. Som skrevet ovenfor dækker husforsikringen typisk et installeret solcelleanlæg. Dog dækker forsikringen først fra den dag anlægget er monteret, og forsikringsselskabet har fået besked herom.

Husforsikringen dækker til gengæld ikke i forbindelse med selve installationen af solcelleanlægget da husforsikringen ikke dækker i den periode du laver fornyelser, forbedringer eller tilbyggelser til huset. Dette vil sige, at du ikke er dækket mod skader, som har direkte forbindelse til installationen af solcelleanlægget. En mulig skade kunne eksempelvis være at taget lækker regnvand pga. dårlig montering.

Du kan dog forsikre dig mod sådanne skader. Du skal blot købe en byggeriforsikring, også kaldet entrepriseforsikring, som kan købes som tilvalgsdækning til husforsikringen. Byggeriforsikringen dækker derudover også ved tyveri af materialer eller redskaber, der indgår i installationen af solcelleanlægget.

Læs også: Bedste husforsikring

Solcelleanlæg Husforsikring 3

Spørg en fagmand

Uanset om du skal have lavet fornyelser eller tilbyggelser til huset, bør du have en fagmand indover fra dag ét. Selvom du har tegnet en byggeriforsikring, kan det koste dig dyrt, hvis eksempelvis solcelleanlægget eller jordvarmepumpen ikke passer til dit hus.

Det kan være, at solcelleanlægget, som du selv synes passer til dit hus, faktisk er for tungt til at dit tag kan bære det. Hvis dette er tilfældet, og taget på dit hus beskadiges af denne grund, vil husforsikringen ikke dække skaden.

For at undgå sure overraskelser er det derfor en rigtig god idé at spørge en fagmand til råds helt fra starten. Spørg eksempelvis din tagmand om dit tag overhoved kan bære et solcelleanlæg,

Forny huset og spar penge på din husforsikring

Økonomisk set kan det vise sig at være en rigtig god idé at du laver en række fornyelser til dit hus. Som sagt kan du eksempelvis ved at montere solcelleanlæg spare på elregningen. Herudover kan spare en del penge på din husforsikring, hvis du mindsker risikoen for potentielle skader på dit hus gennem fornyelser eller tilbyggelser. Forsikringsselskaberne laver nemlig en risikovurdering af potentielle skader på dit hus

Vurderer de her at risikoen for skader på dit hus er stor, vil prisen på din husforsikring være tilsvarende stor. Det kan du dog gøre noget ved. Igennem fornyelser kan du spare en formue på din husforsikring. Har du eksempelvis et hus med stråtag, vil din husforsikring være lidt dyrere på grund af den forhøjede risiko for brand. Hvis du i stedet skifter til hårdt tag, kan du spare spare betydeligt på husforsikringen.

Det samme gøre sig gældende ved vandskader; hvis risikoen for oversvømmet kælder eller andre vandskader er store vil din husforsikring være dyr. Men ved at indstille dræn eller højvandslukke mindsker du risikoen for skader.

Læs også: Billig husforsikring

Det skal du huske

Som du har læst indtil nu, er der rigtig mange ting at holde styr på i forhold til husforsikringen, når du eksempelvis skal have monteret et solcelleanlæg. Derfor får du her en huskeliste over hvad du især bør være opmærksom på:

  • Vær i dialog med dit forsikringsselskab

    Du bør være i dialog med dit forsikringsselskab allerede fra starten, hvor de formentlig vil råde til at tegne en byggeriforsikring. Husk at forsikringsselskabet skal have besked om tilbygninger til huset, før at disse er dækket af husforsikringen.

  • Spørg en fagmand

    Som sagt bør du være i kontakt med en fagmand så tidligt som muligt. Det kan være, at han fraråder dig at sætte solcelleanlæg på taget, men han giver dig formentlig andre alternativer.

  • Vedligehold huset

    Generelt dækker husforsikringen ikke skader, der kunne være undgået ved almindelig vedligeholdelse. Husk derfor at vedligeholde eksempelvis solcelleanlægget for at undgå ubehagelige overraskelser.

Relaterede blogindlæg