Nyd sommervejret i en billig cabriolet

;

Nyd sommervejret i en billig cabriolet

Hvis også du går og sukker efter vind i håret på sommerens køreture, så kan du med fordel overveje en bybil med stoffoldetag. Vi giver dig her 5 gode bud på en sommerbil til under 200.000 kr. og har undersøgt, hvad forsikringen koster.

Drømmen om vind i håret er ikke urealistisk

Med sommersæsonen lige om hjørnet er der god grund til at glæde sig til lysere nætter og varmere dage i Danmark. Har du, som mange andre danskere, en spirende drøm om at gå sommeren i møde med en lækker bil med mulighed for at folde taget ned, men du har opgivet den grundet den høje pris? Så vil du blive glad for at høre, at mulighederne for en bil med foldetag til en overkommelig pris efterhånden er mange.

De kompakte og økonomiske bybiler bliver fortsat mere udbredte, og har i stor grad vundet byboernes hjerter over de sidste par år. Som følge heraf, og et ønske om flere, men billigere, cabriolet'er, er udbuddet af de alternative modeller med elektronisk stoffoldetag blevet væsentlig større, end da Fiat som de første lancerede modellen Fiat 500C.

Forsikringsselskaberne er desuden meget medgørlige når det kommer til denne biltype, og det er derfor ikke umuligt at tegne en billig bilforsikring til din mini-cabriolet. Generelt er forsikringsselskaberne særligt glade for kunder, der skal forsikre mindre biler. Dette skyldes blandt andet, at disse sjældent kommer op på de helt høje hastigheder, og fordi en bil med under 75 HK trods alt udgør en mindre risiko for selskaberne end en stor firehjulstrækker.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

Fem fede modeller til under 200.000 kr.

De klassiske cabriolet'er og convertibles på det danske marked ligger primært i en prisklasse, hvor kun de færreste kan være med, og resten af os må lade ønsket om en bil med åbent tag forblive en drøm. Dette er nu ikke længere tilfældet, og det betyder, at det i højere grad er blevet muligt at realisere drømmen om åbent kig til det gode sommervejr.

Mange af de bybiler du kender, som Toyota Aygo og Kia Picanto eksempelvis, findes i flere modeller og udgaver. Det seneste skud på stammen indenfor danske bybiler er muligheden for at tilkøbe et elektrisk foldetag som ekstraudstyr. Dette gør bilen helt klar til sommerperioden og giver et mere sporty finish. Grundet massiv materialeudvikling indenfor netop disse stoffoldetag, kan bilen faktisk benyttes året rundt helt uden bekymring.

En af de mest kendte modeller er Fiat 500C, som i lang tid var den eneste kompakte cabriolet på det danske marked. Denne er fortsat vældig populær, men sidenhen er også selskaber som Toyota, Kia, Peugeot og Citroën hoppet med på vognen. Et eksempel herpå er Kia Picanto Sunshine. En model der er særligt udviklet til det danske marked, og som tilmed er den billigste løsning, hvis du ønsker en bybil med stoffoldetag. Mulighederne er mange, og vi giver dig derfor fem gode bud på en fed sommerbil til under 200.000 kr.*:

Nyd sommeren i en billig cabriolet

*Priserne angivet ovenfor er udsalgspriser indhentet 4. maj 2015. Der er tale om modeller med standardudstyr, med specifikationer som angivet ud for hvert billede.

Find en billig bilforsikring

Som nævnt tidligere er det slet ikke så urealistisk at finde en fornuftig forsikring til din kompakte stofttagsbil, som man skulle tro. Forsikringsselskaberne er meget positive overfor denne type kunder, og kan, trods en lav selvrisiko, tilbyde en bilforsikring til rimelige penge. Dette er endnu et argument overfor kæresten, når også hun skal overtales til, at en bybil med stoffoldetag er den optimale sommerbil, og desuden en god økonomisk beslutning.

I nedenstående priseksempel på både ansvars- og kaskoforsikring af bybiler med stoffoldetag har vi indhentet priser hos en række forsikringsselskaber online med udgangspunkt i en testperson*. Vores testperson er 38 år, bor på Østerbro, tilbagelægger ca. 15.000 km årligt, har kørt bil i sammenlagt 9 år, har ikke haft nogle skader de sidste 5 år og ønsker en selvrisiko på ca. 5000 kr.

Nyd sommervejret i en billig cabriolet

*Priserne angivet ovenfor inkluderer hverken samlerabatter eller rabatter ved online bestilling.

Sådan sparer du på bilforsikringen

Når du har besluttet dig for, hvilken model du ønsker til sommerens køreture, kan du med fordel gøre en aktiv indsats for at spare en betydelig sum penge på bilforsikringen. Selvom forsikringen af bybiler med stoffoldetag primært ligger i et fornuftigt prislag, så er der mange penge at spare, hvis du undersøger markedet, inden du udvælger et forsiringsselskab.

Først og fremmest kan det betale sig at undersøge forsikringsselskabernes muligheder online og sammenligne deres tilbud såvel som deres generelle vilkår og betinger. Der er mange faktorer at tage i betragtning, men tiden du bruger, på at sætte dig ordenligt ind i det, er godt givet ud.

Når først du har udvalgt dig et par forsikringsselskaber, så anbefales det at sætte disse i konkurrence mod hinanden fordi den pris, du kan finde online, sjældent er den endelige pris, du kan få tilbudt. Ved at ringe til selskaberne, eller benytte online indhentningstjenester, kan du opnå et betydeligt nedslag i prisen. Her på Mikonomi.dk har du mulighed for at skabe lidt sund konkurrence mellem forsikringsselskaberne, så du er sikker på at få tilbudt den bedste pris.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring

Relaterede blogindlæg