Hold drømmebrylluppet på budget

Der er forår i luften, og bryllupssæsonen er så småt ved at gå i gang. Brylluppet er en helt speciel livsbegivenhed, som mange, især kvinder, har høje forventninger til. Men mange oplever ofte i planlægningsfasen at prisen på drømmebrylluppet ikke helt matcher beløbet på opsparingskontoen. Med andre ord kan det være svært at få ens ønsker til at hænge sammen med ens budget uden at tage et hurtigt lån.

LÆS OGSÅ: Lån til bryllup

Vi har har undersøgt markedet og kommet frem til fire forskellige bryllupsscenarier og lavet tilhørende budgetter, fra den ene ekstrem til den anden.

Fire bryllupsbudgetter

Fire budgetter bryllup

Alle bryllupper er dog langt fra ens, da folk ofte har forskellige præferencer og forventninger.  Der kan hurtigt komme en del uventede udgifter, og derfor er det en god idé at have en buffer på ca. en tredjedel af, hvad man budgetterer til.

Gratis bryllup

Festen og receptionen holdes i egen have, på stranden eller i en offentlig park. Gæsterne bedes medbringe mad/drikke i stedet for bryllupsgaver. Ringene er gratis, for de er nemlig gået i arv fra bedstemor og bedstefar. Det samme gælder brudekjolen. Make-up og hår klares selv med hjælp fra veninder eller online tutorials. Gæsterne medbringer eget kamera og agerer som fotografer. Rejsen spares væk.

Budget bryllup

Festen og receptionen holdes samme sted i et lejet sommerhus. Bryllupsfesten er intim, ca. 30 gæster. Der købes ind til mad som familie og venner hjælper med at tilberede og servere. Ringene bestilles i sølv i et simpelt glat design. Brudekjolen lejes, eller købes i genbrug eller udlandet. Det samme gælder jakkesæt. Make-up og hår klares selv med hjælp fra veninder eller online tutorials. Fotografen er en amatørfotograf eller ven/familiemedlem. Desuden lægges engangskameraer rundt på bordene. Bryllupsrejsen er en billig charterrejse.

Standard bryllup

Festen holdes i lejede festlokaler. Kogekone kommer eller mad leveres udefra. Drikkevarer leveres også eller medbringes. Ringene købes i guld eller hvidguld, enkelt stil. Brudekjolen er ny, og syes til så den passer perfekt. Make-up og hår ordnes hos frisøren, og en professionel eller dygtig amatørfotograf hyres. Bryllupsrejsen tages på 4-stjernet hotel i de varme lande.

Luksus bryllup

Brylluppet holdes på et flot slot eller fint gods. Maden tilberedes af en kok og serveres af tjenere. Drikkevarer bliver også serveret ved bord og/eller i en bar til festen. Ringene har et flot design i guld eller hvidguld. Brudekjolen er specialdesignet og skræddersyet til bruden. Make-up lægges af en make-up-artist og håret sættes af en dygtig frisør. Billederne tages af en hyret professionel fotograf. Bryllupsrejsen foregår på et 5-stjernet all inclusive hotel, evt. med flere destinationer.

Bryllup Facts

Har du råd til dit bryllup?

Hvis du ikke er særlig god til at lægge et detaljeret budget, så undersøg priserne på de mest væsentlige omkostninger ved dit bryllup: Leje af lokaler til fest og reception, mad, drikkevarer, eventuelt serveringspersonale, brudekjole, ringe og bryllupsrejse (fly, hotel og estimerede lommepenge).

"En god tommelfingerregel er at gange dine forventede omkostninger med tre, uanset om du planlægger et stort eller mindre bryllup. På denne måde får du et mere realistisk bud på, hvad dit bryllup rent faktisk vil komme til at koste," udtaler Camilla Grøn fra Mikonomi.dk. "Dette skyldes, at der ofte kommer en masse ekstra ting, man ikke overhovedet havde forudset eller tænkt på".

Her findes det billigste lån til drømmebrylluppet

Det ideelle er selvfølgelig at spare op til ens bryllup i stedet for at starte ens ægteskab med en gæld. Men for mange par er dette ikke muligt. Der kan være mange grunde til at man ikke kan nå at spare op til sit bryllup. Måske skal man giftes hurtigt på grund af praktiske årsager, men man synes alligevel ikke at alt romantikken skal spares væk. Derfor låner man pengene, ofte gennem et forbrugslån.

Lån til bryllup skema

Stor forskel på det billigste og dyreste lån

Det kan godt betale sig at tage sig tid til at lede efter det billigste forbrugslån, hvis man ska ud og låne penge til sit bryllup. Der er nemlig stor forskel på priserne hos de forskellige låneudbydere.

Skal man eksempelvis  låne 34.500 kr. til bryllup over på 5 år, er forskellen mellem billigste og dyreste låneudbyder hele 16.080 kr! Det vil sige at det dyre lån hos Lånlet er hele 165% dyrere end det samme lån hos Santander.

Se priserne for andre låneudbydere i grafikken nedenfor:

Laan 34500 kr over 5 aar til bryllup graf

Relaterede blogindlæg