A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Minus på kontoen

Info om minus på kontoen

Det er aldrig sjovt at have et minus på kontoen, men det er noget som kan ske for os alle. Der kan eksempelvis opstå uforudsete udgifter som kan få budgettet til at skride. Har du derfor minus på kontoen og gerne vil i plus igen, så har du en række forskellige muligheder for at få mere styr på situationen. Du kan læse med her og få et par gode råd til hvad du kan gøre.

Lånemuligheder hvis du har minus på kontoen

Skulle du være minus har du mulighed for at optage et lån. Et minus på kontoen kan koste dig en masse i renter, og derfor kan det måske bedre svare sig at få kontoen tilbage i plus. Her har du derfor muligheden for at tage et lån. Det kan måske være svært at få banken overtalt til at låne dig penge, når du nu er i minus allerede, men så har du i stedet muligheden for at låne penge online. Låner du online skal du ikke stå til regnskab for hvad du låner penge til, og derfor kan det være en god løsning ud af en presset situation. Du kan bl.a. tage et kviklån, hvor du har mulighed for at låne op til 6.000 kroner, og som så skal betales tilbage inden for 30 dage. Dog har du hos nogle låneudbydere, såsom Vivus, mulighed for at låne 4.000 kr. gratis den første gang du låner.

En anden mulighed er, at du får en kassekredit i banken. Har du hyppigt at du har minus på kontoen, så kan det måske bedre svare sig at du får en kassekredit end at du tager et lån, da et hyppigt minus vil indikere at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage igen. Den rente du betaler på kassekreditten er væsentlig lavere end en konto uden kassekredit, og derfor kan det være et fornuftigt valg. Omvendt, så kan det ikke svare sig hvis det er sjældent at din konto går i minus, da du derfor betaler for at have en kassekredit som du ikke bruger. I den situation kan det bedre svare sig at tage et lån og dække dit minus.

Gennemgå din økonomisk situation før du låner

Har du minus på kontoen, så gennemgå din økonomiske situation inden du overvejer dit valg af lån. Læg derfor gerne et budget, så du har overblik over dit rådighedsbeløb om måneden. Dette ved at du noterer alle de udgifter og indtægter du har hvert måned. Så får du et bedre overblik og du kan se om der er overskud til at skulle betale af på et lån. Ligeledes kan du find ud af hvilket lånebehov du har, og hvor du evt. kan spare henne i budgettet for at få flere penge til rådighed.

Sammenlign dine muligheder

Har du besluttet dig for at låne, så sørg endelig for at sammenligne dine muligheder. Der er mange forskellige låneudbyder at vælge i mellem, og det kan betyde at du sparer en masse penge på lånet hvis du vælger den rigtige låneudbyder af kredit. Her på Mikonomi.dk har du derfor mulighed for at sammenligne hvad de enkelte låneudbydere kan tilbyd dig. Du finder blot vores låneberegner og indtaster i denne hvad du gerne vil låne og over hvor lang tid. Herefter vil du få en oversigt over dine muligheder, som du kan sammenligne med hinanden.