Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

Forsikring af iPhone

Opdateret:

Man hører tit om skader på smartphones såsom iPhones. Blandt de milde skader er en flækket skærm, fra tab af telefonen. Denne type skade kan i de fleste tilfælde repareres på et værksted.

Sammenlign indbolforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Værst er det dog når man taber telefonen i en vandpyt, og nogle har endda prøvet at tabe iPhonen i toilettet. Man kan på internetfora finde flere guides til hvordan en druknet iPhone kan reddes, men sommetider kan en druknet smartphone bare ikke reddes.

Ligegyldigt om der er tale om en almindelig reparation, eller om der er tale om, at du nu skal erhverve dig en ny iPhone, er det spørgsmål der oftest dukker op hvordan din indboforsikring dækker for dit tab.

Din indboforsikring dækker din iPhone, men..

Langt de fleste forsikringsselskaber har i deres indboforsikringer en elektronikdækning. Denne dækker de fleste el-apparater i dit hjem såsom PC'er, TV, anlæg og smartphones. Eksempelvis dækker forsikringen skader i forbindelse kortslutning, induktion, overspænding og lignende.

Men elektronikdækningen dækker ikke hvis du eksempelvis taber din telefon i en vandpyt eller i toilettet fordi, at denne type skade kategoriseres som en pludselig skade. Med en pludselig skade forstås en skade hvor skadens årsag og virkning er øjeblikkelig. Eksempelvis vil en telefon som oftest gå ud øjeblikkeligt når den er kommet i vandet.

Hvis du målrettet går efter en dækning mod pludselige skader på din iPhone, skal du dog ikke fortvivle. Gennem din indboforsikring kan du nemlig typisk købe en udvidet elektronikdækning, og denne dækker eksempelvis pludselige skader såsom vandskader.

Køb en udvidet elektronikdækning frem for en butiksforsikring

Når du køber en ny Iphone eller en computer i en butik vil sælgeren i butikken oftest tilbyde dig en forsikring til produktet. Denne butiksforsikring dækker som oftest bedre end indboforsikringens basale elektronikdækning. Dog dækker butiksforsikringen kun for det pågældende produkt.

Når du har en udvidet elektronikdækning vil denne dække på samme måde som en butiksforsikring. Herudover gælder den udvidede elektronikdækning for alle dine el-apparater i hjemmet såsom din computer, din iPhone eller dit TV.

At købe en udvidet elektronikdækning betyder også, at du kan spare en masse penge i forhold til en butiksforsikring. Overvej hvor mange penge du skal bruge på at forsikre hver enkelt af dine el-artikler i butikken, og overvej så hvor meget du kan spare ved at samle alle disse forsikringer under ét i en udvidet elektronikforsikring.

Din Iphone er også dækket ved tyveri

En indboforsikring dækker i langt de fleste tilfælde også ved tyveri. Når  du har en udvidet elektronikforsikring, som du køber som tilvalg til indboforsikringen, dækker denne altså hvis din telefon bliver stjålet.

Dog skal du være opmærksom på, at telefonen ikke er dækket ved alle tilfælde af tyveri. Hvis din iPhone bliver stjålet dækker forsikringen eksempelvis ikke, hvis der er tale om grov uagtsomhed.

Dette vil sige, at forsikringen formentlig ikke vil dække, hvis du har efterladt din telefon, mens den har ligget fremme på et bord, og en tyv stjæler den mens du er væk. I øvrigt dækker forsikringen heller ikke hvis du i beruset tilstand taber telefonen og skærmen flækker, da dette også vil betragtes som en uagtsom handling.

Dét skal du huske når du vil købe og forsikre en Iphone

Når du køber en iPhone er det ekstremt vigtigt at du forsikre den. Derfor giver her en kort guide til hvad du bør huske når du køber en Iphone eller anden smartphone:

 • Undgå dobbeltdækning
  Selvom du måske allerede har en udvidet elektronikdækning, vil sælgeren i den butik du køber telefonen hos forsøge at sælge dig en butiksforsikring. Dette er der dog naturligvis ingen grund til, og du bør derfor takke pænt nej.

 • Du kan forsikre "gamle" produkter
  Hos de fleste forsikringsselskaber dækker den udvidede elektronikforsikring i 4 år. Dette gælder også hvis din telefon er købt eksempelvis 1 år før du tegnede din forsikring. I sådant et tilfælde vil den udvidede elektronikforsikring dække i 4 minus 1 år. Altså vil forsikringen dække i 3 år

 • Gem købsbeviset
  Det er ekstremt vigtigt, at du gemmer købsbeviset for din iPhone. Købsbeviset skal du bruge, hvis der eksempelvis sker en skade på din iPhone. Forsikringsselskabet vil gerne have en kopi af købsbeviset dels for at bestemme din erstatning, hvis dette er aktuelt, og dels for at se om du reelt har haft en iPhone.

 • Anmeld skaden
  Hvis telefonen er stjålet eller skærmen er flækket skal du derudover naturligvis anmelde skaden til dit forsikringsselskab. Dette kan du gøre enten telefonisk eller online via forsikringsselskabets hjemmeside. Er telefonen stjålet skal du dog allerførst anmelde hændelsen til politiet.

Relaterede blogindlæg
Alt du skal vide om deleøkonomi
Husforsikring og indboforsikring
Indboforsikring når man bor til leje
Er elektronik dækket af indboforsikringen?