Ekspert: Vi får lave boligrenter i lang tid

Udsigten til en lav boligrente ser lys ud. Det skyldes den nysænkede rente fra Nationalbanken.

Da ECB sænker renten og den danske Nationaklbank følger trop, er der gode udsigter en lav boligrente. Det vurderer DR's erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin.

- Der er lave boligrenter så langt øjet rækker, siger hun.

Går ikke som forventet

Da ECB i går sænkede renten til 0,05 procent - det laveste niveau nogensinde - er det fordi, det ikke ser for positivt ud for økonomien i Europa.

- Det hele er skredet, siden vi sidst hørte fra ECB i juni måned. Væksttal og inflation går slet ikke som håbet.

- Det ser meget værre ud, og derfor er man nødt til at skride til ret drastiske metoder, som det her er, siger Nina Munch-Perrin.

Vi bruger for få penge

Den historiske rentesænkning fra 0,15 til 0,05, der overraskede mange økonomer, er ECB's måde at sige, at forbrugerne ikke skal sætte pengene i banken, men forbruge.

- Ved at sige til folk, banker og virksomheder, at de skal bruge penge, så håber man jo på at få gang i hjulene og inflationen til at stige en lille smule, siger DR's erhvervskorrespondent.

Tvivlsomt om det er nok

Men det muligvis ikke tilstrækkeligt til at hjælpe økonomien.

- Om det er nok, det tror jeg ikke. Det tror de kloge hoveder, vi taler med heller ikke, siger hun.

Samtidig har ECB også sænket sin toneangivende indlånsrente til minus 0,20 pct. fra minus 0,10 pct. Også her havde økonomerne ventet en fastholdelse.

Danmark Nationalbank har senere på eftermiddagen oplyst, at man følger delvist i sporene på Den Europæiske Centralbank og sænker renten. Indskudsrenten bliver sænket til negative 0,05 procent fra 0,05 procent.

Der bliver derimod ikke pillet ved udlånsrenten, der fortsat er på 0,20 procent.

Relaterede blogindlæg