A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 23 min.
Opdateret:

TOP 50 Bloggere - Spar i hverdagen

Mikonomi.dk er stolte af at præsentere de 50 bedste blogs med tips til at spare penge i hverdagen. Med denne Top 50 Online Award ønsker vi, at hylde de online blogs der inddrager et økonomisk perspektiv til fordel for de læsere der søger ideer til hvordan de kan spare penge i hverdagen. Det drejer sig med andre ord, om blogs der kan hjælpe dig med at forbedre dine økonomiske forhold, så du kun optager lån, som du har råd til at betale tilbage.

Tidligere medieomtale:

BTMx2IvaekstTrends -online

De 50 nominerede bloggere er meget forskellige, og de kommer derfor med mange forskellige bud på, hvad det vil sige at spare penge i hverdagen. Fælles for dem alle er dog, at de er oplysende, hjælpsomme og motiverende i  kampen om en bedre privatøkonomi. De har alle en holdning til, hvordan man på bedste vis forbedrer økonomien og får pengene til at strække sig længere på en sjov måde, så du kan undgå et kviklån. Vi håber at du vil lade dig inspirere af disse 50 bloggere!

 

Anefund50. Anefund 
"Der er flere penge at hente, jo mere du køber hjem af gangen. Køber du meget hjem, vil enhedsprisen falde i takt med antallet af købte varer, det er klart"

Ane skriver sin blog www.anefund.dk, for at dele informationer om det hun finder interessant i sin hverdag. En af de ting Ane skriver indlæg om er, hvordan man sparer penge i hverdagen. Der er eksempelvis tips til at finde gode produkter billigt på nettet, hvordan du sparer ved at købe stort ind, samt hvordan du generelt får dine penge til at strække sig længere.

49. Madtendenser 
"Det er ok at invitere til sammenskudsgilde. Bed dine gæster om at tage en ret med til den fælles buffet. De skal ikke tage mere med, end de selv kan spise sig mætte i retten, hvis der ikke var andet at vælge imellem"

Madtendenser.dk er bloggen for dig, der gerne vil spare penge i hverdagen men stadig spise god mad med kvalitet. Johannes skriver indlæg om lækre billige opskrifter, der kan gøre dit madforbrug mindre samt tips til, hvordan du afholder private arrangementer til rimelig penge.
Madtendenser

Wpsite48. Min økonomiske verden
"En god privatøkonomi giver stabilitet og tilfredshed i hverdagen. Studier viser nemlig, at vi mennesker er mere lykkelige, når vi har styr på økonomien"

Bloggen på wpsite.dk, er en blog om økonomi og lidt til. Indlæggene er meget varierede og byder på en række gode råd til, hvordan det er muligt at få sin økonomi på rette kurs igen. Med indlæg om forsikringer, billige rejser, økonomiske råd, og guides der sørger for at du finder det billigste lån, kommer bloggen omkring nogle af de vigtigste emner indenfor privatøkonomi.

47. Spar penge her
"Der er mange penge at spare, hvis du først undersøger markedet, inden du køber det produkt, som du netop står og mangler"

Bloggen spar-penge-her.dk er en blog, der primært byder på indlæg til de læsere, der har en forholdsvis tom bankkonto, og som ønsker at forbedre deres økonomiske situation. Indlæggene er fyldt med gode tips til, hvordan det er muligt at spare penge - uden at gå glip af fede oplevelser. Dette sker i form af gode tilbud, huskeregler og tips.
Sparpengeher

Traincheap46. Train Cheap
"Den letteste måde at spare penge på benzin til bilen er ved slet ikke at bruge bilen. Selvom du ikke direkte sparer penge på træning, så sparer du penge og får trænet samtidigt."

Andreas driver traincheap.dk, der er en fitnessblog med en økonomisk vinkel. Indlæggene byder på en række  gode råd til, hvordan du kan træne billigt. Udover at komme med god inspiration til træning og fitnesstyper, skriver Andreas om hans foretrukne udstyr. Da fitnessudstyr hurtigt kan løbe op i mange kroner, skriver han tips til det billigste indenfor både træningsudstyr og kosttilskud.

45. Thildes Grønne Blog
"Istedet for at smide dine ting væk, kan du tage dem med på et byttemarked, og bytte dig til nye sager du i stedet kan bruge"

Mathilde er en ung pige fra Aarhus, hvor hun bor med sin kæreste og søn. Hun startede sin blog thildesgroennespareblog.wordpress.com for at hjælpe andre med at spare penge men også for at opfordre flere mennesker til at føre en mere bæredygtig livsstil. Hun skriver om billige rejser, billige produkter, billigt tøj, med videre - så der er inspiration for alle målgrupper.
Thildes -groenne -blog

Pungmindreud44. Pung mindre ud
"Køb ordentlige ting. Det kan godt være, at din blender kun kostede 100 kroner i Netto. Men hvis du bruger den flere gange om ugen, holder den til gengæld også kun et halvt år. Invester omkring 600-700 kroner i en ordentlig blender, du kan bruge i årevis. Kvalitet betaler sig."

Bloggen pungmindreud.dk byder på indlæg om, hvordan man generelt kan spare penge i hverdagen og går lidt mere i dybden omkring, hvad forskellige økonomiske termer betyder. Formålet med bloggen er, at tilbyde læserne inspiration til hvordan de kan leve et sjovt liv, uden at kontoen bliver rippet hver måned.

43. Sparefeber
"Mad og husholdning fylder meget - så her er mange penge at spare. Det er trods alt i hverdagen at de små bække bliver store."

Bloggeren bag Sparefeber givet sparetips til sine læsere siden hun startede sin blog i 2011. Hun giver gode råd til, hvordan man sparer penge i hverdagen med fokus på mad og drikke, og hun tipper om gode tilbud, som hendes læsere kan gøre brug af. Bloggen var ment som en huskeliste over sparetips, men grundet positiv respons, blev hun motiveret til at skrive mere.
SPAREFEBER

Lullumut42. Lullumut 
"Brug aldrig penge du ikke har"

Bloggen lullumut.com er styret af Louise fra Søborg. Til hverdag arbejder Louise som Salgs og Marketing Assistent, men i sin fritid skriver hun denne blog om mode, stil og skønhed. Bloggen fyldes regelmæssigt med indlæg om gode tilbud, rabatkoder og lignende tips, der kan gøre hverdagen lidt sjovere.

41. High on Sophie
"Hvis man er på et budget, er det at hæve sine penge i kontanter og lægge dem i syltetøjsglas til hver uge et godt sparetip. På den måde ved man præcis hvad man har, og man kommer ikke til at bruge mere, end man har"

Sophie er en ung pige, der til dagligt studerer Jordbrugsøkonomi på Københavns Universitet. På sin blog highonsophie.dk kan du finde indlæg om hendes hverdag, men Sophie tilbyder også sine læsere en række gode råd til at spare penge i hverdagen. Hendes DIY vejledninger og hendes mange genbrugstips kan gøre enhvers studerendes liv lidt sødere.
Highonsophie

Septemberblog40. SeptemberBLOG 
"Det er altså super let at arbejde med spraymaling, og du kan få næsten enhver ting til at fremstå ny og flot"

Det er aarhusianeren Thilde, der står bag bloggen septemberblog.dk. Til dagligt er hun folkeskolelærer, men på sin blog skriver hun om hendes fritidsinteresser. Udover at skrive indlæg om skønhed, pleje og mode deler hun også mange sparetips med hendes læsere. Hun finder gode tilbud, som hendes læsere kan gøre brug af, og så skriver hun en hel del indlæg om forskellige DIY projekter.

39. Win Win 
"Det er mine "Spar på vandet-tips", der giver allermest pote. Det er nemt at overkomme og gavner miljøet samtidigt. Jeg har selv stor succes med det, og det er blevet et sjovt lille spareprojekt, der giver god samvittighed på alle punkter."

Bloggen win-win.bloggersdelight.dk er styret af Signe, der har en stor interesse for miljø og genbrug. Derfor skriver hun løbende gode råd til, hvordan du kan forbedre miljøet  og passe på planeten, samtidigt med at du sparer nogle penge i hverdagen.
Win -win

Frokenoverspringshandling38. Frk. Overspringshandling 
"Lav dine egne radiatorskulere. De er ikke billige at lave, men jeg har alligevel sparet rigtig rigtig rigtig mange penge på at lave dem selv"

Juila har det, hun selv betegner som en svær møbel- og indretningsafhængighed, der i sandhed kommer hendes læsere til gode. Hendes indlæg på bloggen frokenoverspringshandling.dk indeholder en lang række billige DIY projekter i form af tapetsering, møbelistandsættelse og nips. Bloggen giver således gode ideer til, hvordan du hurtigt kan peppe dit hjem op uden at bruge en formue.

37. Det ydre
"Sandpapir, knofedt og tålmodighed er udgangspunktet for mit bedste sparetip. Auktionssider som Lauritz.com og Everclassic.com bugner af muligheder for at finde lækre møbler, der blot trænger til en lettere opfriskning for at stå som nye"

Det er Kaare Nørregaard der har startet interiør og indretningsbloggendetydre.dk, med udgangspunktet at "indretning skal være øjenhøjde", hvilket vil sige, at det er ting, der er til at betale. Det er tydeligt, at Kaare har en dyb interesse for indretning og interiør, og han inviterer læserne til at bidrage, med billeder de selv finder inspirerende via hashtagget #detydre.
Det -ydre

36. Homesick 
"Man behøver ikke altid at købe nye ting, for at ændre udtrykket i indretningen. I stedet kan det være forfriskende, en gang imellem, at rive alt ned fra hylderne og væggene for at placere tingene på ny"

Det er de tre veninder Camilla Marie, Tatiana og Mette, der står sammen om bloggen homesick.looklab.dk, hvor de primært blogger om indretning og interiør. Bloggen, eller idé-legepladsen som pigerne selv kalder den, er fyldt med god inspiration til diverse indretningsprojekter og nips til billige penge. De er også gode til at tippe om bolignyheder og rabatkoder til nogle af deres foretrukne webshops.

35. Handy husmor
"Lær hvordan du selv får liv i sin kolde radiator. Det sparer dig for en del penge, du får varmen så du ikke skal sidde og fryse, og så kan du virkelig score noget respekt."

På bloggen handyhusmor.dk, kan du finde indlæg om alt, der har med gør-det-selv at gøre lige fra de helt simple tips til de mere avancerede. Størstedelen af indlæggene er i videoform, der gør det nemmere for læserne at følge de handy guides. Visionen bag bloggen er, at den skal agere udstrakt hånd fra en "voksen der har prøvet lidt af hvert".
Handyhusmor

Pengeskole -kl34. Pengeskolen 
"Planlæg dit liv og spar penge! Hvis du mangler overblik over de mange muligheder for at spare penge, kan du notere dine behov igennem en hel dag."

Siden pengeskolen.dk giver en masse gode sparetips til læserne, så de kan få en bedre privatøkonomi. Bloggens indlæg er af meget informativ karakter og oplyser læseren om alt fra generelle tips til en god privatøkonomi til, hvordan de kan få flere penge mellem hænderne blandt andet gennem investeringer og aktiehandel.

33. Maltes økonomi blog 
"Har du en god opsparing, eller har du bare af den ene eller anden grund nogle penge, som du gerne vil have investeret på fornuftig vis? Det er ikke nogen dum ide at kigge nærmere på aktiemakedet."

Malte Jensen skriver bloggen maltejensen.wordpress.com om privatøkonomi i øjenhøjde. Han er uddannet polit. og har rådgivet en række danske firmaer om økonomistyring. På bloggen bringer han en sjov vinkel til økonomi, som for de fleste anses som et relativt tørt emne. Hans venner inspirerede ham til at starte bloggen, da de altid spurgte ham til råds omkring deres privatøkonomiske situation.
Maltes -økonomiblog

Kvindeoekonomi32. Kvindeøkonomi 
"Skab overblik over, hvor mange penge du bruger på selvforkælelse. Du vil blive overrasket over beløbets størrelse. Der er tusindvis af kroner at spare, som du kan vælge at bruge på noget andet, som du prioriterer fx. en dejlig ferie"

Hanne skriver højt og lavt om privatøkonomi, budgetter, opsparing og pension. Hun skriver ugentligt på kvindeøkonomi.dk om, hvordan det er muligt at spare penge i hverdagen, samt hvordan man kan leve et godt liv og have en sund økonomi med et stramt budget.

31. Shawty på bloggen 
"Mit ultimative sparetip må være at sætte til side på en opsparing hver måned. Såre simpelt. En måde at gøre det på er ved at "låse" et beløb hver måned til en opsparingskonto. På den måde har man lovet sig selv at gemme de penge til noget vigtigt og er sikret, at de ikke bliver brugt til tant og fjas"

Shawty på bloggen, shawtys.dk, er styret af Sanne Junkuhn. Hun har læst en bachelor i sociologi på Københavns Universitet og en kandidat i spiludvikling på IT universitet, men i sin fritid skriver hun sin blog, hvor hun giver sparetips. Hun giver gode råd til, hvordan du kan leve med et stramt budget samt tips til DIY, så du kan spare penge i hverdagen.
Shawtys

Bygbilligst30. Bygbilligst 
"Der er mange måder at spare penge, ved renovering af boligen, men en af de allervigtigste steder er på isoleringen af boligen. Varme koster penge - MANGE PENGE - og er derfor et oplagt sted at spare."

Internetportalen bygbilligst.dk, er den oplagte hjemmeside for gør-det-selv sjælen med mod på fede opgaver. Her finder du guides samt tips og tricks, til alt der har med byggeri at gøre for både håndværkere og flittige amatører. Artiklerne er primært skrevet at professionelle- eller tidligere håndværkere, og der er tit sparetips at hente. Siden bekymrer sig meget om forbrugernes pengepung, især i forbindelse med byggeri, renovering og gør det selv projekter i almindelighed.

29. Budgetbabe
"Hvis du vil være kreativ og kaste dig ud i DIY-projekter, så kig på hvad du allerede har. Jeg har eksempelvis lavet projekter med plasticchartekker der blev til penalhuse og makeuppunge."

Den aarhusianske Mai står bag bloggen budgetbabe.dk, hvor du finder indlæg om alt fra DIY projekter, opskrifter på lækker men billig mad og tips til lavpris skønhedsprodukter, hvis kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen med den lave pris. Bloggens motto er "Fordi du bruger færre penge, behøver du ikke leve for mindre" og udspringer af et behov for at budgettere som ung studerende.
Budgetbabe

Den -sultne -studerende28. Den sultne studerende 
"Opmærksomhed, opmærksomhed, opmærksomhed. Kig en ekstra gang på butikkernes hylder og i køledisken, og lad være med at blive tyranniseret af diverse mærkevarers løfter om guld og grønne skove"

Trine er ansigtet bag bloggen densultnestuderende.com, og har et selverklæret "foodie-hjerte". Hun er ernæringsassistentelev på SU budget, men vil ikke spises af med pasta og ketchup. Bloggen byder på mange tips til, hvordan du, som studerende med et stramt budget, kan lave billige men smagfulde retter og tilbyder udførlige madplaner, der kan spare dig for mange penge hver uge.

27. Gratisbudget.net 
"Du kan spare penge i hverdagen ved 3 simple trin: Hold styr på dine udgifter, drop de dyre forbrugslån og brug kun penge, når du har penge"

Thomas skriver, på sin blog gratisbudget.net, om tips og tricks til at styre sin privatøkonomi ved at lægge de rigtige budgetter. Thomas erfarede selv som ung, at spontane indkøb og uklare budgetter ikke giver overskud. Af samme grund rådgiver han om budgetlægning og madplaner, som begge er redskaber, der virkelig kan spare dig mange penge i hverdagen.
Gratisbudgetnet

Sparmedstil26. Spar med Stil 
"Mit bedste råd er, at lave madplanen ud fra det, man allerede har købt - dels er det lettere at finde frem til opskrifter, dels behøver man ikke alenlange huskesedler og bruge tid på indkøb, og slutteligt, men ikke mindst, sparer man penge"

Tina har været professionel indkøber i næsten 25 år, så man kan trygt sige, at hun elsker at købe, men det luksuriøse liv er lidt for dyrt i længden. Bloggeren bag sparmedstil.dk har aldrig været stor fan af at spare penge, grundet dårlige erfaringer med at billigt betød ringere kvalitet. Tiderne har ændret sig nu, og derfor giver Tina dig gode råd til, hvordan du sparer penge i hverdagen med stil.

25. Fattiglusen 
"I stedet for at skrue ekstra op for varmen i den kolde tid, er det på tide at hive dynen ind på sofaen og rykke sammen under den med en varm kop te"

Maria deler flittigt ud af diverse sparetips der giver en sjovere hverdag på sin blog på fattiglusen.dk. Hendes mange sparetips har resulteret i udgivelsen af 2 bøger: "Fattiglusen - På 1. klasse" og "Fattiglusen - Det hele for det halve". Hun skriver både om de helt basale måder at spare på i hverdagen, som elregningen eksempelvis, men også de mere overordnede besparelser man kan gøre sig.
Fattiglusen

Danskgenbrug24. Dansk Genbrug 
"Genbrug afføder mange måder at spare penge på. Du kan for eksempel sælge dine aflagte ejendele på loppemarkeder og dermed forøge levetiden på dine ting"

Dansk Genbrug driver, i samarbejde med afhent.dk, bloggen danskgenbrug.dk, hvis primære interesse er at informere forbrugere om, hvordan genbrug er med til at redde både jorden og læsernes økonomi. Dette viser sig i form af indlæg om alt fra klima, energi og madspild til, hvordan du sparer penge i hverdagen ved blandt andet at købe dit tøj brugt.

23. Nøjsom 
"Tag en beslutning om ikke at smide mad ud. Som i overhovedet. At spise rester kan virke så kedeligt - derfor kan det virke nemmere at smide det ud"

Trine Baadsgaard skriver om, hvordan man kan prioritere anderledes i sin hverdag og med dette ende med et plus på kontoen. På bloggen nojsom.dktilbyder hun idéer til, hvordan det er muligt at forbruge både mindre og klogere. Indlæggene spænder bredt, og der er helt sikkert noget for alle.
Nøjsom

Frk -trillingsgaard22. Frk. Trillingsgaard 
"Har du nogle udtjente bluser derhjemme med et sjovt print eller sjove farver? Hvorfor ikke lige trylle dem om til en lækker pude til sofaen?"

Louise er en frisk og kreativ type, der elsker at dele ud af sine erfaringer og projekter. Disse kan være alt fra sjove fastelavnskostumer til ungerne til fede mønstre malet på væggene i hendes stue. Hendes blog frk-trillingsgaard.blogspot.dk afspejler hendes farverige stil og er fyldt med DIY indslag. Louise har desuden en bog under opsejling, om kreativ indretning og loppefund.

21. Modebaby 
"IKEA har egentligt okay priser, men det betyder jo bare, at det så er endnu billigere brugt"

Jenna Jupin er 25 år, uddannet grafiker og så driver hun bloggenblog.modebaby.dk. Hun er mor til tvillinger, en dreng og en pige på 11 måneder. På sin blog giver hun eksempler på DIY projekter samt andre sparetips i forhold til mode, madlavning og indretning, men hun skriver også mere overordnet om ting som trendspotting. Hendes målgruppe er især forældre med et stramt budget.
Modebaby

Kollegiekokkene20. Kollegiekokkene 
"Lær at håndtere dine løg ordentligt! Grunden til dette kan forstås igennem løgets alsidighed både smagsmæssigt ved forskellige tilberedninger men også i den lange række anvendelsesmuligheder."

Anders og Lasse står sammen om bloggen kollegiekokkene.dk, der er en blog for dig, der vil spare penge som studerende. Indlæggene er propfyldt med lækre opskrifter på budgetvenlig mad, så de studerende ikke tvinges til at spise frysepizzaer og pasta med ketchup hver dag. Opskrifterne er detaljerede, nemme at følge og så er de desuden billige i kost.

19. SU Mad
"Planlæg dine måltider, brug indkøbsseddel og køb stort ind en gang om ugen, helst om aftenen!"

SU-mad.dk er en blog for de studerende, der stadig vil spise god mad, selvom de er på et stramt budget. På siden er der opskrifter på billige måltider og interessante indlæg om. hvordan du kan spare penge på især mad og indkøb gennem den rette planlægning.
Su -mad

Overspringdk18. Overspring.dk
"Når du skal have kigget til bisserne eller klippet lokkerne, kan du spare penge ved at få det klaret på henholdsvis Tandlægeskolen og Frisørskolen. På den måde gør du også andre studerende en tjeneste samtidig."

Hjemmesiden overspring.dk har en hel afdeling med spareråd og idder til billig underholdning, som de kalder "Cheapster's Guide". Her kan du finde gode råd til, hvordan du kan nyde livet og kulturen i Aarhus til billige penge. Målgruppen er især studerende, der kæmper med et stramt budget på SU. Det er i øvrigt 5 studerende der står bag bloggen, så de kender til situationen.

17. SU livet
"Køb mad på tilbud, og anskaf dig en fryser, hvor du kan fryse dit mad ned. Hvis du vælger en fryser der passer til dig størrelsesmæssigt  og køber din mad billigere, så bliver dine besparelser langt større, end hvad det koster at have en fryser stående."

Claus Hansen flyttede i 2014 til Aarhus for at studere og i anledningen med den flytning skulle han til at leve på SU. Det kan være et stramt budget at overholde, og bloggen sulivet.dk opstod som et resultat heraf. På bloggen vil Claus løbende give dig informationer og tips til, at spare så mange penge du kan, så du ikke behøver at låne penge hist og her.
SU-Livet

Spareraad16. Spareråd
"Dyrk dine egne grøntsager. Vi har en lækker køkkenhave, med kartofler, gulerødder, ærter og løg."

Bloggen spareraad.wordpress.com er et forholdsvist nyt skud på stammen, men bugner allerede nu, med hjælpsomme indlæg. Til dagligt er bloggeren bag Spareråd tandlægeassistent og mor til to børn, men i sin fritid giver hun gode sparetips på sin blog. Der er indlæg at finde om alt fra lavere elregninger og mindre madspild til sparetip omkring sko, tøj og mad.

15. SU Modtageren
"Lev et liv på SU, uden at gå på kompromis - udnyt alle de fordele som man har som studerende - få studierabat på museer og restauranter, eller opsøg de gratis ting og oplevelser. Spar dermed penge, så livet stadig er værd at leve sidst på måneden!"

Nana, der står bag bloggen sumodtageren.dk, er en 19 årige pige, der til dagligt går på 3.g. i Nyborg. Hun skriver sparetips til dem, der vil leve et billigere studieliv men stadig leve med kvalitet i hverdagen. Hun giver dig råd til at spare penge men informerer dig også omkring gratis arrangementer og tilbud.
Su -modtageren

Overlev -på -su14. Overlev på SU 
"Vi anbefaler dig at gå uden om danske boghandlere og i stedet købe dine bøger fra England. Nye bøger kan fås i England for mindre end hvad du skal give for brugte bøger herhjemme"

Den populære blog overlevpaasu.dk er oprettet af og til studerende, men henblik på at læserne skal få styr på deres økonomi under uddannelse. Bloggen er fyldt med gode indlæg om, hvordan det er muligt at gøre studielivet billigere og dermed nemmere. Dette sker i form af diverse sparetips men også i form af gode tilbud og rabatter.

13. Sinobe 
"Få lavet et energitjek af hjemmet og optimer hvor du kan - det kan være en fantastisk investering. Der kan være rigtig mange penge at spare på efterisolering, udskiftning af vinduer/døre etc."

Det er Simon der står bag bloggen sinobe.wordpress.com, hvor han skriver indlæg om lån, finans og økonomi. Bloggen byder på gode sparetips for at forbedre privatøkonomien og giver dig informationer omkring lånemarkedet online samt dets muligheder og begrænsninger, så du kan finde lånet med de bedste vilkår.
Sinobe -logo

Økomina -billede12. Økomina 
"Til shopaholic'erne: Vi bliver forelsket i et eller andet og kan simpelthen ikke leve uden. Men prøv at sove på det. Mange netbutikker gemmer din indkøbskurv, og når du vender tilbage til kurven, kan du bedre vurdere, om du har brug for det, eller om du bare blev grebet af stemningen"

Maya står bag bloggen okomina.dk, hvor hun skriver gode ideer og råd til at spare penge i hverdagen. Indlæggene omfatter blandt andet information omkring forskudsopgørelser, og hvordan du undgår overtræk trods en dyr sommerferie.

11.Rejseblokken 
"Når du søger efter hoteller, så tjek gerne flere søgemaskiner. Priserne kan variere fra søgemaskine til søgemaskine. Tjek også gerne prisen på hotellets egen hjemmeside - den kan nogle gange være billigere."

Den personlige rejseblog rejseblokken.dk er styret af journalisterne Karen og Lone, der elsker at rejse og opleve verdenen. De skriver om de mange indtryk, de får på deres rejser, og derudover giver de dig gode råd til, hvordan du kan spare penge på rejsen. Der er indlæg med sparetips til rejsedestinationer, hoteller, spisesteder og billeje. Deres vision er at mikse den traditionelle journalistik med det mere personlige blogunivers. De tror på, at det er den bedste måde til at inspirere dig til, hvordan du kan rejse ud i verden - nemt, sikkert og billigt.
Rejseblokken

Økonomista10. Økonomista 
"Vi starter måneden med at sætte os et mål: Hvor mange penge må vi bruge på mad denne måned? Derefter laver vi en madplan. Det kræver selvfølgelig lidt planlægning, men der er virkelig mange penge at spare på madbudgettet."

I sin hverdag er Randi regnskabsansvarlig og mor til to børn, men i sin fritid er hun økonomista. På sin blog økonomista.dk tilbyder hun sine læsere gode råd til, hvordan de kan spare penge i hverdagen uden at gå ned på livskvalitet. Desuden skriver hun flittigt indlæg om. hvordan det er muligt at få styr på privatøkonomien ved at prioritere og planlægge sit forbrug.

9. Fattigfesten 
"Gør det selv! Jeg vil foreslå at man nogle gange mødes privat med sine veninder, i stedet for at gå ud, og laver mad selv. Det er billigere, og man kan få sin burger, præcis som man vil have den"

Louise, der står bag bloggen fattigfesten.dk, skriver hvordan man, på trods af et stramt budget, kan få råd til hverdagsluksus. Ideen til bloggen fik hun da hendes veninde stillede hende en udfordring om at finde pengene, i et stramt budget, til en koncert hun meget gerne ville til. Indlæggene giver gode tips til, hvordan du kan spare penge i hverdagen i form af gratis arrangementer, tilbud og rabatordninger.
Fattigfesten -Louise -Ravnkilde

Budgetnet8. Budgetnet 
"Få lavet et budget og en forbrugsoversigt. Man kan ikke forbedre noget man ikke kan måle, og hvis det er ens forbrug, man ønsker at forbedre, hvilket det er når man vil spare, er det første skridt at måle det"

Bloggen budgetnet.dk er fyldt med indlæg om budgettering og privatøkonomi. Udover at være informativ omkring termer som samlet rente og tricks til opsparing, kan du på bloggen finde et gratis budgetlægningsskema og et skema til at lave en overskuelig udgiftsoversigt. På denne måde kan du få et bedre overblik over din privatøkonomi.

7. Flytte hjemmefra guide 
"Sørg for at holde dine faste udgifter lave, så du har luft til også at have det sjovt. Dvs. brug den billigste transportmetode, sæt dig ikke i den dyreste lejlighed, køb ikke den nyeste iPhone på afbetaling, hver gang den kommer, og køb 10 mbit internet i stedet for 100 mbit"

Lars, der selv er ung og for nyligt er flyttet hjemmefra, har startet en blog, hvor han vil give sine tips videre. På flytte-hjemmefra-guide.dk, guider han om alt fra budgetter og indboforsikring til madopskrifter og hvordan man vasker tøj.
Flytte -hjemmefra

Pengepugeren6. Pengepugeren 
"Der er 5 grundlæggende forudsætninger for en sund økonomi: Brug mindre end du tjener, opspar mindst 10% af din indkomst, læg et realistisk budget og følg det, sky gæld som pesten og tegn de nødvendige forsikringer"

Rasmus står bag bloggen pengepugeren.dk, hvor han giver sine læsere gode råd til at få styr på privatøkonomien. Han skriver om, hvordan det er muligt at blive rigere på længere sigt, samt hvordan det generelt er muligt at spare penge i hverdagen. Han startede bloggen fordi han ønsker at hjælpe folk med deres økonomi. Rasmus opdaterer aktivt sin blog, og skriver desuden regelmæssigt på Twitter.

5. SU i Hovedstaden 
"Vær opmærksom! København bugner af gratis koncerter, teaterforestillinger, ferniseringer og andre events, som ofte serverer gratis alkohol og mad. Du kan spare mange penge, hvis du bare gider at holde øjnene åbne."

Regitze er 25 år og læser Kommunikation på DMJX. I 2010 startede hun en blog om at spare penge i København som studerende. Hun deler især informationer omkring gratis ting som blandt andet is og øl. Hendes blog gør enhver studerendes liv lidt sødere, og har en humoristisk kant.
SUihovedstaden

Ungøkonomi4. Ung økonomi 
"Lav ugentligt madplan efter ugens tilbud. Skriv indkøbsseddel, køb kun ind en gang om ugen og husk eget indkøbsnet"

Ungøkonomi.dk er din guide for at spare penge som studerende. Bloggens indløg hjælper dig til at få styr på alle de økonomiske aspekter af livet som studerende. Du modtager tips omkring, hvordan du kan spare penge i hverdagen men også informationer omkring blandt andet skat, kontanthjælp, boligstøtte og lånemarkedet.

3. Spar i hverdagen"Vær bevidst om din økonomi. Når du er bevidst om din økonomi kan du tage nogle aktive valg for dig selv og din økonomi, Alt herfra er bare talgymnastik og snilde, men gør din økonomi til en prioritet og giv det halvårlige check"

Bloggen sparihverdagen.blogspot.dk er styret at et par i slutningen af tyverne. De giver gode tips til at spare penge i hverdagen, uden at det går udover de sjove cafétur med veninderne eller den gode rødvin med kæresten. De hjælper dig med at holde en god balance uden at tømme pengepungen.
Spar -i -hverdagen

Billigcious2. Billigcious 
"Gør det til en vane at lave en ugentlig madplan! Sæt 20 minutter af, én dag om ugen, til at planlægge hvad I skal have de andre dage. Tag højde for at genbruge rester eller købe stort ind af ting, som kan bruges i flere retter" 

Darija og Mikkel har siden august 2014 drevet madbloggen billigcious.dk, der giver inspiration til mad, der både er lækker og billig. Ideen opstod da parret skulle flytte sammen, og fordi de gerne ville prøve at spare i madbudgettet. På bloggen finder man både indlæg om tips og tricks til madplaner samt et hav at udførlige opskrifter der bliver vurderet efter et stjernesystem. Således kan man let gennemskue, hvor lang tid en ret tager at lave, hvor god den er, og hvad den koster pr. person.

1. Rådgiverens blog om privatøkonomi "Du skal undgå investeringsforeninger, som giver formidlingsprovisioner/kickback til bankerne. På den måde vil dine samlede omkostninger på investeringerne falde, og din chance for at få et normalt afkast vil stige."

På bloggen kimvalentin.blogs.business.dk skriver Kim Valentin om alt indenfor privatøkonomi, som er et felt i hvilket han er temmelig velbevandret. Kim Valentin er uddannet cand.polit., er foredragsholder, skribent, og er desuden en af landets mest citerede personer, når det handler om privatøkonomi.
Kim -valentin

Alle de nominerede til "Top 50 bloggere - Spar i hverdagen" er særligt udvalgt af Mikonomi.dk, på baggrund af hvilke blogs Mikonomi.dk anser som værende hjælpsomme og brugbare i en kamp mod de røde tal på kontoen. Nomineringerne har udelukkende til fordel at hylde private personer der bruger deres tid på at blogge om dette vigtige emne, og skal ikke ses som reklame for enkelte personer eller virksomheder.