Overtræk på konto

Info om overtræk på konto

Et overtræk på kontoen er aldrig sjovt, men det er noget som kan ske for os alle. Måske er der opstået nogle udgifter som der ikke var blevet højde for i budgettet, og derfor skrider det hele. Skulle du være i den situation at din konto er i overtræk og du gerne vil i plus igen, så har du en række forskellige muligheder, der kan få dig på rette kurs. Læs med her og find ud af hvad du kan gøre.

Find lån nu

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Forskellige muligheder med overtræk på kontoen

Hvis du har overtræk på kontoen kan det hurtigt komme til at koste dig en masse penge fordi du betaler høje renter ligeså snart kontoen går i minus. Derfor er det værd at få kontoen tilbage i plus, hvilket du eks. kan gøre ved at optage et lån. Det kan være svært at få banken til at godkende et sådan lån, da du allerede er i minus, men i stedet har du muligheden for at tage et lån online. Låner du online så skal du ikke forklare hvad du skal bruge pengene på, og derfor er det lettere at få et lån godkendt. Et mulighed er at tage et kviklån, hvor du kan låne op til 6.000 kr., men som skal betales tilbage inden for 30 dage. Dog er det muligt at låne gratis hos nogle udbydere hvis det er første gang du låner. Har du ikke mulighed for at betale lånet tilbage inden for 30 dage, så kan du også tage et forbrugslån som har en længere løbetid. Med forbrugslånet har du også mulighed for at låne større beløb. Vær dog opmærksom på at disse online lån, typisk vil være forbundet med større renter og omkostninger på lånet.

En anden mulighed er, at du får lavet en kassekredit i banken eller et online kreditlån. Hvis du ved at du hyppigt har overtræk på kontoen, så kan det være en idé at få lavet kassekreditten i stedet for at tage et lån, da et hyppigt overtræk vil indikere at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage igen. Når du har en kassekredit, så vil den rente du betaler for at have kontoen i overtræk, være væsentlig lavere end en konto uden kassekredit. På den anden side, så kan det ikke svare sig at få en kassekredit, hvis du sjældent er i overtræk, da du i den situation betaler for noget du ikke bruger.

Få styr på din økonomiske situation

Hvis der er overtræk på din konto, så kan det være en god idé at få overblik over din økonomiske situation - især inden overvejelse af et lån. Sæt dig derfor ned og få overblik over hvilket rådighedsbeløb du har måneden. Dette gøres ved at du nedskriver alle de udgifter og indtægter du har hvert måned. På denne måde kan du bedre finde ud af hvilket lånebehov du har, og om der er overhovedet er overskud til at skulle betale på et lån med. Ligeledes kan du finde ud af hvor du evt. kan spare henne for at få flere penge mellem hænderne hvert måned.

Relaterede blogindlæg
Afdragsfrie lån
10 økonomiske termer alle studerende bør kende
Den ultimative guide til at flytte hjemmefra
Her finansierer du 2016 sommerferien billigst