Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

Kan mine forældre tegne bilforsikring for mig?

Opdateret:

Er du under 25 år, og synes du også at det er uoverskueligt dyrt at tegne en bilforsikring? Mange får deres forældre til at tegne deres bilforsikring for dem, men læs med her så du ikke får et rap over fingrene hvis du skulle kommer ud for et uheld.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Kan forsikringen stå i mine forældres navn?

Grundet dine forældres opnåede anciennitet kan det virke som en gylden løsning, at de tegner din bilforsikring for dig. Du tænker sikker, at de jo kan få en billig bilforsikring og du derfor kan spare rigtig mange penge ved at gøre det sådan, men her skal du være opmærksom på et par ting.

Først og fremmest er det at gøre dig en kæmpe bjørnetjeneste, hvis dine forældre skriver din bilforsikring i deres navn. Det er altid svært at komme igang med en bilforsikring, fordi den første altid vil være meget dyr. Dette gælder dog uanset hvor gammel du er, så du kan lige så godt bide i det sure æble med det samme.

Den anden, og desuden primære, grund til at det er en rigtig skidt ide at lade dine forældre tegne din bilforsikring er, at det er ulovligt. Såfremt du selv er bilens primære bruger, kommer du i store problemer hvis du skulle komme til at lave en skade. Tricket, der godt nok sparer dig en masse penge, kan resulterer i store bøder eller eventuel fængselsstraf.

Din alder betyder meget for prisen på din bilforsikring

Forsikringsselskaberne vurderer dig som ung så længe du er under 25 år gammel, da det i så fald ikke er særlig længe du har haft dit kørekort. Grunden til dette er, at det netop blandt andet er din kørselserfaring der lægges vægt på, når forsikringsselskabet skal bestemmes prisen på din bilforsikring.

Som ung bliver du typisk betragtet som en større risiko for forsikringsselskabet, da unge under 25 år statistisk set, er ude for flere ulykker end nogen anden aldersgruppe. Dette gælder desværre både småskader og mere alvorlige uheld. Hvorfor statistikken ser ud som den gør er naturligvis svært at svare på, men den typiske forklaring er, at de unge er hurtigere til at overvurdere egne færdigheder bag rattet.

Netop denne statistik og manglende anciennitet har stor betydning for prisen på din bilforsikring. Netop ancienniteten  betyder meget når din pris skal fastsættes, og denne har du naturligvis haft svært ved at optjene, når du ikke har kørt bil særlig længe. Ancienniteten opgøres i antal år du har kørt samt det antal skader du tidligere har lavet. Netop derfor kan det være fristende at få enten mor eller far til at tegne forsikringen for dig, men pas på med det.

Sådan finder du en billig bilforsikring som ung

Udover alder og ancienniteten, er der en række faktorer som forsikringsselskaberne bruger til at bestemme prisen på din bilforsikring. Disse inkluderer hvilken bil du vælger at forsikre, hvor i landet du bor og størrelsen på din selvrisiko. Hvis du vil gøre din bilforsikring billigere, kan du tage nogle strategiske beslutninger, når du ved hvad der er med til at bestemme prisen.

  1. Vælg en lille eller brugt bil
    Værdien på den bil du ønsker at forsikre, samt bilens hestekræfter, er med i den samlede risikovurdering. Hvis du køber en lille bybil med under 75 HK er der mange penge at spare, da denne udgør en mindre risiko i trafikken. Vil du spare rigtig mange penge kan du overveje at købe en gammel brugt bil, hvis værdi er så lav, at du kan spare kaskoforsikringen væk, og nøjes med ansvarsforsikringen der er lovpligtig.
  2. Vælg en høj selvrisiko
    Hvis du vurderer at der kun er en meget lille risiko for at du laver skader, kan du med fordel vælge en høj selvrisiko. Jo højere en selvrisiko du vælger, jo billigere bliver forsikringen, og da selvrisikoen kun skal betales ved eventuelle uheld, kan der være mange penge at spare. Dette er naturligvis ikke tilfældet, hvis du ofte laver skader, da du så ender med at betale din selvrisiko mange gange om året. I dette tilfælde kan det bedre betale sig at vælge en bilforsikring med en højere årlig præmie, men hos et forsikringsselskab der ikke sætter prisen op hver gang du anmelder en skade.
  3. Du kan forhandle prisen ned
    Mange tænker at den pris de kan finde på forsikringsselskabernes hjemmeside, er det endelige tilbud som de kan få. Dette passer ikke altid, og du kan med fordel bede om yderligere rabat når du tager kontakt til forsikringsselskaberne. Mange forsikringsselskaber tilbyder desuden samlerabat, hvilket betyder at du kan spare penge ved at samle alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab.
Relaterede blogindlæg
Privatleasing af bil - Hvad er det?
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
10 ting du altid bør have i bilen
De 7 bedste apps til bilejeren