Hvorfor er bilforsikringer så dyre for unge under 25 år?

Kan du heller ikke forstå de høje forsikringspriser til bilister under 25 år? Få forklaringen på de høje forsikringspræmier, samt gode råd til, hvordan du slipper billigere.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Derfor er det dyrere for unge under 25 år

Synes du også, at det er svært at finde en bilforsikring til billige penge? Især for unge under 25 år, kan det være en stor udfordring at finde en bilforsikring, der er til at betale. Ja, det kan være tæt på umuligt, og det kan være frustrerende, hvis du ikke ved, hvorfor det står sådan til.

Overordnet set skyldes de meget høje priser på bilforsikringer, at forsikringsselskaberne ser de helt unge som en meget stor risiko. Det skal forstås sådan, at forsikringsselskaberne oftere udbetaler erstatningspenge til denne målgruppe end nogen anden, og derfor er prisen sat så højt, som den er.

Som ung er det begrænset, hvor meget erfaring du har bag rattet, og derfor er unge under 25 år desværre overrepræsenteret i de fleste uheldsstatistikker. Det gælder både de mindre og de mere alvorlige uheld. Du har, med andre ord, statistikken imod dig, når du skal tegne en bilforsikring som ung, og dette begrunder den høje pris.

LÆS OGSÅPriser på bilforsikring

Kan man blive elitebilist som ung?

Forsikringsselskaberne bruger din anciennitet som en faktor til at beregne den præcise pris på din bilforsikring, uanset hvor gammel du er. Anciennitet er et begreb, der dækker over kombinationen af, hvor mange år du har kørt bil, og hvor mange skader du tidligere har lavet.

De fleste forsikringsselskaber bruger desuden termen elitebilist, til at betegne de kunder der har mulighed for at få fordelagtige priser og betingelser. Typisk kan man opnå elitebilist status efter 3-8 år uden skader, men hos mange forsikringsselskaber er det en forudsætning, at du er over 25 år. Tjek derfor reglerne hos de enkelte forsikringsselskaber.

Er du under 25 år, kan du dog i mange tilfælde spørge forsikringsselskaberne, hvad de tilbyder af alternative løsninger. De fleste har mulighed for at tilbyde dig et kursus der hedder noget i retning af "Respekt for Fart", og som kan give dig en række fordele - Blandt andet en lidt lavere årlig præmie på din bilforsikring.

Sådan bestemmes prisen på din bilforsikring

Udover din anciennitet bruger forsikringsselskaberne en række andre risikofaktorer for at bestemme størrelsen på din årlige præmie. Hvad de forskellige faktorer vægter hos forsikringsselskaberne varierer, men ikke desto mindre er det disse, der påvirker din pris:

  • Din adresse
    Når du skal undersøge markedet for priser på bilforsikringer, bliver du bedt om at oplyse din adresse til forsikringsselskaberne. Dette skyldes, at forsikringsselskaberne vurderer risikoen for kørsel i det område du bor i som en del af den samlede risikovurdering.
  • Din bil
    Dit valg af køretøj siger først og fremmest meget om, hvem du er som bilist, men også hvor stor en risiko der er, for at du laver skader eller er skyld i et uheld. Der vil derfor være forskel i prisen, alt afhængigt af hvilken bil du ønsker at forsikre. Kører du i en kæmpe Audi, udgør du en større risiko, end hvis du kører i en lille Kia.
  • Din selvrisiko
    Selvrisikoen er den del af udbedringen, du selv skal betale ved eventuelle skader og skal derfor kun betales i tilfælde af uheld eller skader. Størrelsen på din selvrisiko påvirker din pris direkte, da en lav pris på din bilforsikring typisk indebærer en høj selvrisiko og omvendt.

 LÆS OGSÅBilforsikring til unge

Bilforsikring -dyre -under -25-år -2

Du kan (næsten) altid forhandle prisen ned

Først og fremmest skal det siges, at det altid kan betale sig at sammenligne forsikringsselskaber, inden du tegner din bilforsikring, da de tilbyder noget forskelligt. Én ting er, at priserne varierer, en anden ting er, at vilkår og betingelser for bilforsikringen også gør det.

Du kan enten sammenligne bilforsikringer på nettet på diverse sammenligningssider, der kan give dig en pris udregnet på basis af dine indtastede oplysninger, eller du kan ringe rundt. Når du ringer til forsikringsselskaberne, er det desuden oftest muligt at få presset priserne lidt ned, da de priser der oplyses på nettet, langt fra er den laveste pris, du kan få tilbudt.

Når du tegner ny bilforsikring, kan det også være værd at undersøge, om forsikringsselskabet tilbyder andre former for rabatter og fordele, hvis du vælger at benytte dig af netop dét forsikringsselskab. Det kan være online rabat, overførsel af tidligere optjent anciennitet og samlerabat. Samlerabatten tilbyder de fleste forsikringsselskaber, hvis du samler alle dine private forsikringer hos ét forsikringsselskab.

Hvad kan du ellers gøre for at spare penge?

Allerede nu har vi givet dig nogle værktøjer, der kan spare dig nogle penge, når du skal ud og finde bilforsikring og er under 25 år. Udover at sammenligne og forhandle dig frem til en god forsikring til din bil, er der nogle andre ting, du bør overveje, hvis du virkelig vil spare penge på den årlige præmie.

Det første og muligvis mest essentielle tip er, at du skal være ærlig overfor dig selv, i forhold til hvilken form for dækning du har brug for, samt hvor stor risiko der er, for at du laver skader. Hvis du er meget forsigtig. når du kører bil, kan det betale sig at vælge en meget høj selvrisiko for at spare på den årlige præmie, da selvrisikoen kun skal betales ved skader.

En anden ting du kan spekulere i er valget af bil, der skal forsikres. Især hvis du er under 25 år, bør du overveje at købe en gammel brugt bil eller en lille bybil med under 75 HK. Især hvis du køber en ældre model, kan der være penge at spare, da du i de fleste tilfælde kan spare kaskoforsikringen væk.

Relaterede blogindlæg