Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Hvad med bilforsikring ved ejerskifte?

Hvis du overvejer at købe en brugt bil næste gang bilen i garagen skal skiftes ud, så er det nu muligt at forsikre sig mod grimme reparationsoverraskelser. Her gennemgår vi den nye bilforsikring ved ejerskifte.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Derfor bør du tegne en bilejerskifteforsikring

Det er meget udbredt at købe sin bil brugt, og hvert år handles der 350.000 brugte biler i Danmark. Rigtig mange af disse brugtbiler forhandles privat, og der er hvert år mange uoverensstemmelser mellem køber og sælger efter købstidspunktet, når det viser sig, at bilen er i værre stand end først oplyst.

For at undgå denne form for uoverensstemmelser, og for at beskytte købere at brugtbiler bedst muligt, er der udviklet en særlig bilforsikring ved bilejerskifte. Ejerskifteforsikringer har tidligere kun eksisteret som forsikring ved køb af hus, men begrebet er blevet videreudviklet og dækker nu også køb af brugte biler. Formålet med en bilforsikring særligt til ejerskifte er at give brugtbilejere en øget tryghed.

Det er på nuværende tidspunkt udelukkende ETU forsikring, der tilbyder denne specielle bilforsikring ved ejerskifte, da det er ETU, der har udviklet denne i samarbejde med Lloyd's i London. ETU tilbyder bilejerskifteforsikringen i 5 niveauer, der primært er baseret på bilens alder.

Hvad dækker forsikringen?

Før vi forklarer hvad en bilejerskifteforsikring dækker, skal det siges, at det selvfølgelig ikke er en forsikring, du kan tegne uden at have en form for bevis på bilens tilstand. Af denne grund er det en forudsætning, at bilen enten er nysynet, altså indenfor 2 år, eller at der er en Applus Tilstandsattest A+ på bilen.

Når du har denne tilstandsattest, eller hvis bilen er synet for nyligt, er det muligt at tegne en bilforsikring ved ejerskifte. Ejerskifteforsikring til brugte biler sikrer brugtbilskøbere mod fejl og skader, der ikke dækkes af hverken reklamationsret eller garanti. De biler der kan forsikres af denne specielle bilforsikring er alt fra biler der stadig er under fabriksgaranti til biler med op til 15 år på bagen og 250.000 km bag sig.

Ejerskifteforsikringen til biler dækker fejl og mangler på de elektriske og mekaniske komponenter, der indgår i certifikatet. Læs derfor certifikatet grundigt, så du ved, hvad du takker ja til. Fejl og skader anmeldes på traditionel vis, til forsikringsselskabet.

Bilforsikring -ved -ejerskifte -1

Hvad koster en bilforsikring ved ejerskifte?

Som med alle andre forsikringer betales ejerskifteforsikringen til brugte biler gennem et engangsbeløb, men det er valgfrit, hvorvidt man vil betale et engangsbeløb for en periode på 6, 12, 24 eller 36 måneder ad gangen. Det er desuden rimelig nemt at forlænge sin bilejerskifteforsikring, da dette kan ske uden en ny attest.

Der er ingen selvrisiko på bilforsikring ved ejerskifte, ligesom der ingen kilometerbegrænsning er. Prisen på 12 måneders dækning af en brugtbil med en almindelig 2,0 liters motor svinger fra 3.328 kr. til 5.008 kr. alt efter hvilket niveau bilen klassificeres til at ligge på.

ETU forsikringer har delt dere bilejerskifteforsikring ind i 5 niveauer:

ETU Nybil

ETU Guld ETU Sølv ETU Bronze

ETU Basis

Til biler der maksimalt er:
3 år

Til biler der maksimalt er:
6 år

Til biler der maksimalt er:
8 år

Til biler der maksimalt er:
10 år

Til biler der maksimalt er:
15 år
60.000 kr.
pr. skade
50.000 kr.
pr. skade
40.000 kr.
pr. skade
30.000 kr.
pr. skade

20.000 kr.
pr. skade

Husk at bilejerskifteforsikringen skal tegnes inden tilstandsattesten er mere end 8 dage gammel. Det er vigtigt at forsikringen tegnes samtidig med at der sker et ejerskifte, og ikke senere.

3 tips til omregistrering af bilen

Når du køber en brugt bil skal du være opmærksom på, at bilen du køber skal omregistreres. For at gøre dette lettest, giver vi dig her 3 tips til at omregistrere din brugte bil:

 1. Husk at omregistrere indenfor 3 uger
  I op til 3 uger efter du har købt en brugt bil, er bilen dækket af sælgers bilforsikring, hvis ikke der er sket en omregistrering inden du kører afsted med bilen. Men indenfor disse 3 uger skal du altså sørge for at få bilen omregistreret.
 2. Vælg metode til omregistrering af din bil
  Du kan vælge at omregistrere din bil på to måder: Online eller hos et FDM testcenter.
  Hvis du vælger at omregistrere din bil i et testcenter skal du huske at medbringe dokumentation for at bilen kan ansvarsforsikres. Dette kan være gennem et forsikringsbevis eller digitalt i forbindelse med omregistreringen. Du kan også vælge at omregsitrere din bil online med dit NemID via SKATs hjemmeside. Omregistreringen har ingen fortrydelsesret, så det er vigtigt at de indtastede oplysninger er korrekte.
 3. Modtag din registreringsattest 
  Når du har fået bilen omregistreret får du en midlertidigt registreringsattest udleveret. Denne er gældende til du modtager din nye registreringsattest, der kommer med posten umiddelbart efter omregistreringstidspunktet.
Relaterede blogindlæg