5 råd når du sammenligner bilforsikringer

Synes du også at det kan være svært at gennemskue, hvilken bilforsikring der er den billigste? Og hvilken dækning du får med den pågældende bilforsikring? Læs med her for 5 gode råd til at lave en sammenligning af forsikringsselskaber.

1. Indhent tilbud

Den pris du kan få tilbudt af forsikringsselskaberne afhænger af en række parametre, der forsøger at vurdere risikoen for, at du skal have udbetalt erstatning. Disse parametre inkluderer din kørselserfaring, den bil der skal forsikres, hvor mange skader du tidligere har lavet og hvilket område bilen primært skal bruges i.

Når du skal have oplyst priser på en bilforsikring, bliver du derfor bedt om at indtaste både personlige oplysninger og oplysninger om bilen du ønsker at forsikre. Dette gælder også når du bruger en række sammenligningssider på nettet, til at få et overblik over de forskellige bilforsikringer, der er tilrettelagt specielt til dig og dit behov. Dette kan du snart gøre her på Mikonomi.dk.

De priser der er listet, når du sammenligninger bilforsikringer, er ikke de bedste tilbud du kan få, men er den maksimale pris som forsikringsselskabet kan tage for din bilforsikring. Det betyder at du, i de fleste tilfælde, kan forhandle dig til en lavere pris end den der er listet.

2. Sammenlign selvrisikoen

Desuden varierer prisen på forsikringen alt efter størrelsen på selvrisikoen. En bilforsikring kan sagtens synes billig, og tilmed være den billigeste på listen over bilforsikringer, men det er vigtigt at undersøge, hvilken selvrisiko der ligger til grund for denne lave pris.

Typisk er der tale om en høj selvrisiko hvis præmien er meget lav og omvendt, og du bør derfor overveje hvad der passer bedst til dit behov, for at kunne sammenligne priserne bedst muligt.

Hvis du ved med dig selv, at der ikke er så stor chance for at du laver skader, kan det måske bedst betale sig for dig at have en lav selvrisiko. Således kan du spare en masse penge på din bilforsikring, da den høje selvrisiko kun skal betales hvis du laver en skade. Vurderer du derimod at der er en rimelig chance for at du skal bruge din bilforsikring ofte, skal du se efter en lav selvrisiko, og dermed en lidt dyrere bilforsikring.

3. Læs det med småt når du tegner bilforsikring

Når du sammenligner, og overvejer at tegne, en bilforsikring, er det vigtigt at du undersøger forsikringsselskabets forsikringsvilkår. Får du læst det med småt kan du i højere grad undgå ubehagelige overraskelser, hvis uheldet skulle være ude. Du må hellere læse det igennem en gang for meget end en gang for lidt.

Hos mange forsikringsselskaber skal du være opmærksom på, at enten selvrisikoen eller den årlige præmie, hæves når du anmelder en skade. Laver du mange skader kan det ende ud med at blive en rigtig dyr fornøjelse at vælge den billigste bilforsikring på listen.

Desuden anbefales det, at du undersøger hvilken dækning der er, altså de helt specifikke regler for hvilke skader der dækkes. Når vi taler kaskoforsikring er der altid en ansvarsforsikring inkluderet, men hvad betyder det egentlig når forsikringsselskabet dækker "uforsætlige skader"? Det står i forsikringsvilkårene, og du har derfor endnu en grund til at læse den godt og grundigt igennem inden du skriver under.

4. Kig nærmere på hvad der er inkluderet

Godt nok er ansvarsforsikringen altid inkluderet, men hvad er ellers? Nogle forsikringsselskaber tilbyder gratis vejhjælp og retshjælpsforsikring, mens andre tilbyder disse som tillægsforsikringer, som du ender med at betale rigtig mange penge for.

Først og fremmest bør du gøre op med dig selv hvilken dækning du har brug for. Hvis det er meget vigtigt for dig at have førerdækning inkuderet, er det naturligvis dét du skal have fokus på når du sammenligner bilforsikringer. Har du kun brug for det basale, kan du vælge den billige bilforsikring der ikke byder på nogle andre goder end en inkluderet ansvarsforsikring.

Hvis du ønsker tillægsforsikringer der ikke er inkluderet, kan det betale sig at undersøge den samlede pris for både kasko- og tillægsforsikringer, inden du beslutter dig. Dette kan være rigtig svært at sammenligne, men hvis du kontakter forsikringsselskaberne enkeltvis, vil du kunne få tilbudt en samlet pris for den dækning du ønsker.

5. Undersøg om der tilbydes samlerabat

Mange forsikringsselskaber kan som sagt forhandles lidt ned i pris, så længe man tør spørge efter rabatten. Det er dog vigtigt at man får deres tilbud, med rabatten, på skrift. Udover den rabat du selv kan prøve at forhandle dig frem til, tilbyder de fleste forsikringsselskaber en række faste rabatter.

De mest udbredte rabatter du kan få tilbudt, stort set uden at gøre noget selv, er online rabat og samlerabat. Den online rabat er de penge du sparer når du tegner forsikringen online, i stedet for at møde op i forsikringsselskabets nærmeste filial. Det er nemmere for selskabet, men det kan i nogle tilfælde også være det nemmeste for dig. Dog får du ikke muligheden for at forhandle hvis du tegner din bilforsikring online, og den online rabat er et beløb du kun sparer én gang.

Samlerabatten giver dig typisk et afslag i prisen hvis du samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Ikke nok med at du sparer nogle penge herpå, står du også meget bedre i fremtidige forhandlinger med forsikringsselskabet. I nogle tilfælde kan du desuden få tilbudt ekstra anciennitet ved at samle dine forsikringer. Hold derfor øje med disse rabatter når du sammenligner bilforsikringer.

LÆS OGSÅOnline bilforsikring

Relaterede blogindlæg