Unge bliver lokket til at tage dyre forbrugslån

Markedsføringen af lån mod unge er stigende. Og de unge bliver lokket af det. Læs her, hvordan.

Det er dyrt at være ung i dag. Vi lever i et materialistisk forbrugersamfund hvor vi gennem de sociale medier konstant mindes om, at vi skal have det rigtige tøj, den nyeste telefon fra Samsung eller Apple og du skal gerne rejse til eksotiske destinationer, så du kan vise omverdenen hvor fedt du har det gennem et opslag på din facebook-væg.

Attraktiv livsstil og dyre lån

Ofte kan man føle sig presset til at leve på en bestemt måde og købe bestemte ting, hvis man gerne vil være en del af en gruppe. Derfor kan det være nemt at lade sig friste af de mange lånetilbud der er på markedet. Dyre forbrugsvaner hos de unge blandet med bankers og virksomheders laissez faire-tilgang til at låne dem penge er en eksplosiv cocktail. En undersøgelse foretaget af Nordea viser, at flere end 100.000 unge under 30 år har ét eller flere forbrugslån til trods for, at unge i norden har et utrolig højt rådighedsbeløb.

Aggressiv markedsføring af lånene

Hver dag bliver vi bombarderet med reklamer for produkter - reklamer for forskellige produkter der gør livet nemmere. Bankerne er også blevet mere aggressive når det gælder markedsføring af deres produkter. Ifølge en artikel fra forbrugerrådet Tænk er 4 ud af 5 unge blevet sendt en invitation til et møde i deres bank når de fylder 18 år. Til disse møder har 7 ud af 8 haft negative oplevelser og følt at deres rådgiver har prøvet at sælge dem bankens produkter.

Hvad -er -et -sms -laan (1)

Lån kan være svære at overskue

Der er mange forskellige former for forbrugslån. Det kan ofte som forbruger være svært at vælge blandt disse. Der er banklån og kassekreditter. Der er lånesider som DER, Onkel Bob og Leasy der lokker med "lån på 2 minutter". Du kan også finde butikker som Fona der frister med "køb nu og betal senere".

En anden fristelse kan være sms-lån, disse er utroligt nemme at tage, men kan i værste tilfælde have en utrolig høj årlig omkostning, ÅOP, på over 1000 procent. Disse er i samme kategori som kviklån. Ofte bliver disse lån tilbudt uden en omhyggelig kreditvurdering, og det kan derfor ende med at unge forgælder sig og ender i RKI. Mange tænker ikke over hvad konsekvenser kan være ved at tage et sådan lån. Hvis du bliver noteret i RKI kan det være svært at få lån i fremtiden, hvis man senere skal købe en bolig eller en bil.

Undersøg dine muligheder

Næste gang du har brug for et lån bør du altid overveje om du ikke kan leve uden, eller om du kan vente og spare pengene op. Der er mange gode grunde til ikke at låne penge til forbrug, da det i længden kun vil være dyrere for dig. Hvis du virkelig har brug for et lån bør du undersøge markedet for at finde ud af hvilke muligheder du har. Du skal altid være sikker på at du har råd til at betale pengene tilbage samt vide hvilke omkostninger der er forbundet med lånet.

Relaterede blogindlæg