Er julens udgifter helt uoverskuelig? Her får du guiden til, hvor du får de billigste lån til julegaverne.

Juleaften nærmer sig med stormskridt, og det betyder for de fleste en rødglødende økonomi. Som bekendt skal julen gerne være familiernes fest, men for mange ender det med at blive pengepungens pest.

December måned er nemlig fyldt til randen med udgifter, som vi ellers ikke har i årets resterende måneder. Julens største udgift repræsenteres for de flestes vedkommende af julegaverne. Ifølge Deloitte, vil danskerne i gennemsnit købe 11 julegaver i år, og det er noget, der kan mærkes på økonomien.

I bestræbelserne på at forkæle sine kære, benytter flere og flere danskere sig af muligheden for at låne til julegaverne. Markedet for julelån er stort, og ser man sig ikke for, kan man ende i økonomisk uvejr.

Vi giver dig et overblik over dine muligheder, når dine julegaver skal finansieres. Således har vi sammenlignet finansieringsmulighederne i de mest velkendte danske forretninger, samt set på, hvilke andre alternativer du har for at glæde dine nærmeste, uden at havne i uoverskuelig gæld.

LÆS OGSÅ: FORBRUGSLÅN

Elgiganten bedst på elektronikken<

Ifølge Deloitte, ligger elektronik højt på især mændenes ønskeliste, mens computere og spil til Playstation, Xbox mv., går ind på en førsteplads på gaverne til de store børn. Elektronik er dyrt, og derfor er landets største elektronikkæder også klar med finansieringsløsninger til dig.

Den klare førsteplads indtages af Elgiganten. Sammenligner man forretningernes finansiering køb på 5.000 kroner over 6 måneder, lægger Elgiganten klar afstand til Fona, Expert, Bilka/føtex, Wupti.com og Leasy.

Finansierer du dine elektroniske julegaver gennem Elgiganten, slipper du helt for renter. Således betaler du kun et oprettelsesgebyr. De samlede kreditomkostninger udgør således kun 399 kroner, som skyldes omkostningerne til oprettelse af lånet.

Til sammenligning skal du i Expert betale over næsten en tusse i omkostninger for lånet, mens du hos Fona og Wupti.com skal betale mellem 7-800 kroner. Næstbilligst er Leasy og Bilka/Føtex, hvor du skal betale godt en plovmand.

Elektronik

Finansiér bolig-gaverne uden omkostninger

Hvis du overvejer at forkæle konen med en ny sofa, spisebord eller andet godt til boligen, er der gunstige muligheder for finansiering. Tager man et kig på de største møbelkæders finansieringstilbud, kan man se, at det er muligt at købe julegaverne på klods uden at skulle bøde for det.

Hos møbelkæderne ILVA og Idé Møbler kan du nemlig finansiere den længe ønskede lædersofa til ÅOP på 0 %. Det vil med andre ord sige, at et køb på 5.000 kroner, der finansieres over 6 måneder, giver dig et lån med 0 kroner i kreditomkostninger.

Kigger man på de andre møbelkæder, er det en særdeles fordelagtig mulighed. Med samme lånemodel skal du hos Bolia og Jysk betale over 500 roner, mens Ikea ligger på 305 i kroner i kreditomkostninger.

Møbelkæder

Savner muligheder på rejser

I Danmark har vi mange kolde måneder, og derfor ønsker flere af os at rejse ned til sydligere himmelstrøg, for at få varmen. Har du i sinde at give en rejse i julegave, skal du ikke forvente, at rejseselskaberne står i kø for at hjælpe dig økonomisk.

Af vores sammenligning af rejseudbyderne, var det således kun muligt at finde frem til to aktører, der tilbyder finansiering af rejsen. Har du ikke økonomien til at købe rejsen kontant, er det enten Bravo Tours eller Primo Tours, du skal henvende dig til.

Hos disse rejseselskaber er det muligt at finansiere rejsen rentefrit de første 12 måneder. Til gengæld er der andre omkostninger, således at på et køb til 5.000 kroner skal betale 400 kroner i kreditomkostninger, såfremt lånet afbetales over 6  måneder.

LÆS OGSÅ: RENTEFRIT LÅN

Rejseselskaber

Andre lånemuligheder

Inden du går ned og foretager et julegavekøb på klods, er det en god idé at undersøge dine alternativer. Markedet kan synes uigennemsigtigt, og derfor kan det virke uoverskueligt at skulle sammenligne de forskellige låneudbydere.

Det er naturligvis nærliggende er naturligvis at søge mod egen bank. Det er dog ikke altid, at det kan betale sig, da omkostningerne i bankerne kan være højere, end dem du kan slippe af med i forretningerne.

I en sammenligning af et forbrugslån hos de tre største banker i Danmark Danske Bank, Nordea og Jyske bank, viser, at du skal betale mellem 714 og 864 kroner i kreditomkostninger for lånet. Således er de velkendte bankers forbrugslån ikke overvejende billigere sammenlignet med forretningernes lånetilbud.

LÆS OGSÅ: GRATIS LÅN

Banker

Kviklån kan være billigst

Kviklån er oftest noget, der frarådes af de fleste eksperter. Det skyldes, at man hurtigt skal tilbagebetale lånebeløbet, og kan man ikke det, tillægges der højere gebyrer. Hvis du med 100 % sikkerhed ved, at du kan betale pengene tilbage inden for 30 dage, kan kviklånene være det bedste alternativ.

Hos forskellige udbydere af kviklån er det muligt at foretage gratis lån. Det vil sige, at du ikke har nogle omkostninger forbundet med lånet.

Således er det kun ILVA og Idé Møbler, der kan hamle op med det finansieringstilbud. Dog skal pointeres, at det ikke er muligt at låne op til 5.000 kroner hos kviklånudbyderne. Hos Vivus og Kvikautomaten kan du låne henholdsvis op til 4.000 og 3.000 kroner første gang, du låner.

 

Relaterede blogindlæg