Sygeplejersker

;

Info om a-kasser for sygeplejersker

En a-kasse kan være gavnlig og vigtig at have for alle og enhver. Hvis du er i gang med at uddanne dig til sygeplejerske. eller hvis du allerede er færdiguddannet, kan det være kompliceret at finde en a-kasse, der kender lige nøjagtigt dine arbejdsvilkår, da disse vilkår er specifikke for dit fag.

Arbejdsløshed kan ramme alle på de mest ubelejlige tidspunkter, og for sygeplejersker er der desværre ikke nogen undtagelser. At finde et job som sygeplejerske kan være en hård opgave og det tager ofte noget tid, før du endelig finder et arbejde.

Af denne grund kan en a-kasse virke som en forsikring mod økonomiske usikkerhed i tilfælde af arbejdsløshed. Din a-kasse sørger for, at du kan få styr på din økonomi og dine regninger, selvom du ikke modtager din normale løn længere.

På denne måde kan du bruge din energi på at komme tilbage på arbejdsmarkedet i stedet for konstant at bekymre dig over din økonomi, og hvordan du skal overleve den næste måned.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

De bedste a-kasser for sygeplejersker

DSA

Når man tænker på a-kasser for sygeplejersker, er det mest oplagte valg DSA. DSA står for Danske Sundhedsorganisationers A-kasse og er en a-kasse, der udelukkende har fokus på sundhedsuddannede.

Den rådgiver ikke faglige områder, der ikke har noget med sundhed at gøre, da den er specialiseret inden for sundhedsfagene på arbejdsmarkedet samt sundhedsarbejderes vilkår inden for deres domæne.

Når vi snakker om sundhedsuddannede, mener vi mere konkret alle, der arbejder eller har tanker om at arbejde med sundhed. Det vil sige, at du kan blive optaget i DSA, hvis du har en form for nuværende eller fremtidig professionel relation med det bioanalytiske, ergoterapeutiske eller det fysioterapeutiske fagområde.

Men, det kan også være, inden for jordemødrenes, radiografernes eller sygeplejerskernes faggrupper. Dette gælder, uanset om du er bachelorstuderende, kandidatstuderende, nyuddannet, selvstændig, lønmodtager eller i gang med en professionsuddannelse inden for en af de ovennævnte faggrupper.

FTF A

FTF A har ikke noget foretrukket fagligt fokus, men interesserer sig derimod for flere forskellige fag på samme tid, og sundhed er blandt andet et af de fag, de arbejder med.

Det betyder, at de er specialiseret i at hjælpe og rådgive studerende og erhvervsaktive inden for sundhed, omkring deres rettigheder samt genrelle arbejdsvilkår på arbejdsmarkedet.

FTF A er  en af de eneste a-kasser, der har specialiseret sig i, at rådgive flere forskellige fag i den samme a-kasse. Selvom de tager sig af flere forskellige fag på samme tid, har de et godt kendskab til de fleste fag og arbejdsmarkeder, da de har et tæt samarbejde med de tilhørende faglige organisationer.

Derfor er det nemmere for dem at forstå dine behov og dine ønsker, og således er de også bedre i stand til at give dig den bedste vejledning og rådgivning angående din jobsøgning og din karriere.

LÆS OGSÅ: OVERSIGT OVER A-KASSER I DANMARK

A -kasser -for -sygeplejersker

Dine muligheder som medlem af DSA eller 3F

A-kasse medlemmer bliver forsikret økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed ved udbetalingen af et daglig beløb, som er kaldt dagpenge. Det beløb du får udbetalt i dagpenge afhænger af den kategorisering, du har fået af a-kassen ud fra din tidligere indkomst.

Det vil sige, at en dimittend, en fuldtidsforsikret, en deltidsforsikret og en selvstændig erhvervsdrivende ikke nødvendigvis modtager det samme beløb selvom de har samme a-kasse. Dog er forskellen ikke særlig stor.

For at få udbetalt dagpenge betaler du en fast pris for medlemskabet, som bliver kaldt for kontingent. Dog er a-kassen ofte gratis for studerende. DSA har den laveste kontingent i Danmark der ligger på kun 407 kr. pr. måned før skat og FTF A-kassen har et lidt dyrere kontingent på 430 kr. pr. måned.

Læs mere her : A-kasse fradrag

DSA

Udover den økonomiske forsikring i form af dagpenge, kan du desuden også modtage feriedagpenge, men dette er ikke den eneste form for økonomisk støtte, du kan modtage. Du kan også spare op til efterløn ved at betale et ekstra månedligt beløb.

Dette betyder, at du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet i op til 5 år før din pensionsalder. Hvis du alligevel vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet til den tid, kan du opnå retten til en skattefri præmie, når du kommer på pension senere hen.

Som medlem af a-kassen DSA får du også hjælp med at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Du bliver tilbudt professionel sparring til din jobsøgning samt til din karriereplanlægning af deres uddannede jobkonsulenter. På denne måde kan du komme hurtigere og stærkere tilbage på arbejdsmarkedet.

Du kan også bliver hjulpet og vejledt i tilfælde af sygdom og barsel. Udover deres professionelle hjælp, bliver du desuden også præsenteret for deres unikke værktøj DSAjobsøger, som kan hjælpe dig til at få et overblik over alle stillinger inden for sundhedsområdet og dermed finde et nyt job hurtigere.

FTF-A

Som medlem af FTF A-kassen kan du gøre gavn af en lang række medlemsfordele for en meget lav pris. Du kan først og fremmest tilmelde dig en attraktiv lønsikring, der kan hjælpe dig med at få et højere beløb udbetalt end de forventede dagpenge som arbejdsløs.

Du kan desuden få adgang til adskillige kurser og workshops, som kan hjælpe dig med at udvikle dine professionelle kompetencer og egenskaber, så du kan komme stærkere og hurtigere ud på arbejdsmarkedet igen.

Relaterede blogindlæg