Socialrådgivere

;

Info om a-kasser til socialrådgivere

Medlemskab i en a-kasse er anbefalelsesværdigt, fordi det sikrer dig økonomisk tryghed i tilfælde af arbejdsløshed. Men, det kan være svært at finde en a-kasse, der lige passer til dig, når du selv arbejder med a-kasser, fordi det ofte kan være svært at forholde sig objektivt.

Dog er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om, før du vælger en a-kasse, da du kommer til at stå til ansvar for dit valg i tilfælde af arbejdsløshed.

Som arbejdsløs har du mulighed for at modtage dagpenge, som er en månedligt ydelse der kan hjælpe dig med at få styr på din økonomi, indtil du kan stå på egne ben igen. Derudover har du også mulighed for at tilmelde dig en lønsikring og efterløn i nogle af a-kasserne.

Der er mange faktorer, du kan tage i betragtning, når du skal vælge a-kasse. Du kan eksempelvis fokusere på prisen, på beliggenheden eller a-kassens medlemsfordele.

Men den væsentligste faktor er at din a-kasse har godt kendskab til dit fag, dit arbejdsmarked og dine arbejdsvilkår, da det kommer til at have en indflydelse på hvor effektiv deres hjælp er og dermed også hvor hurtigt du kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

LÆS OGSÅ: Billig a-kasse

Bedste a-kasser til socialrådgivere

FTF-A

Et oplagt valg af a-kasse vil være FTF-A, da a-kassen samarbejder med Dansk Socialrådgiverforening. Foreningen har været med til at opbygge FTF-A, så derfor kan man trygt sige, at de har godt kendskab til dit fag.

FTF-A har specialiseret sig i rådgivning til socialrådgivere, og de har derfor kompetente vejledere, der kan hjælpe med at gøre processen fra arbejdsløs til lønmodtager hurtigere.

Akademikernes A-kasse

Akademikerens A-kasse kunne også være et godt valg af a-kasse. De har fokus på alle akademikere, uanset hvilken faglig baggrund de har. Dette betyder, at de kun optager folk fra denne.

Men det betyder også, at de kender akademikernes arbejdsvilkår samt arbejdsmarked, og dette gør dem i stand til at hjælpe alle deres medlemmer, uanset om du er eksempelvis leder eller socialrådgiver.

LÆS OGSÅ: Oversigt over a-kasser

a-kasser for socialrådgivere

Dine muligheder som socialrådgiver

Alle a-kasser i Danmark tilbyder deres medlemmer dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. Derfor er det ikke ud fra dagpenge som kriterie, at du kan skelne mellem de forskellige a-kasser.

I stedet bør du kigge på a-kassernes medlemsfordele da disse kan variere meget. Du bør derfor overveje grundigt hvilken a-kasses medlemsfordele bedst matcher dine ønsker og behov.

FTF-A

Som medlem af FTF-A har du adgang til en lang række ydelser, som a-kassen tilbyder deres medlemmer:

Du bliver først og fremmest præsenteret for en professionel sparring, der har til formål at hjælpe dig med at gøre din jobsøgning mere optimal og dine karrieremulighedere klarere.

Du har også mulighed for at øge din økonomiske sikkerhed ved at gøre brug af deres økonomiske services som blandt inkluderer efterløn og lønsikring.

Akademikernes A-kasse

Medlemmer af Akademikernes A-kasse får også adgang til adskillige medlemsfordele. Du bliver tilbudt kompetent vejledning samt rådgivning omkring din jobsøgning og dine karrieremuligheder i fremtiden.

A-kassens vejleder hjælper dig desuden med at forbedre dit CV og dine motiverde ansøgninger. Udover deres kompetent sparring har du også mulighed for at deltage i deres kompetenceudviklende kurser inden for blandt andet præsentationsteknik og værdiskabelse.

LÆS OGSÅ: Sammenlign a-kasser

Relaterede blogindlæg