Selvstændige

;

Info om a-kasser for selvstændige

Der er mange, der drømmer om at starte deres egen virksomhed og dermed være selvstændige, men det kræver en del ressourcer og forberedelser.

Du skal først og fremmest have de personlige, faglige og økonomiske ressourcer. Desuden er viden om regnskab og budgetter også nødvendige for at starte dit eget projekt.

Dog er det også en god idé at have en plan B klar, hvis nu det hele går i vasken. Med en a-kasse kan du forsikre din økonomiske situation i tilfælde af, at firmaet går konkurs og du ikke længere kan hente penge hjem.

Du bliver udbetalt et dagligt beløb, kaldt dagpenge, som kan hjælpe dig med at få styr på din økonomi i tilfælde af arbejdsløshed. Størrelsen på beløbet er bestemt ud fra din tidligere indtjening, dvs. før du blev arbejdsløs.

Nogle a-kasser er specialiseret i de selvstændige erhvervsdrivende, så udover at give dig dagpenge  kan disse a-kasser også hjælpe dig med at komme hurtigere og stærkere tilbage på arbejdsmarkedet.

Som medlem af en a-kasse bliver du tilbudt adskillige medlemsfordele, der kan styrke og udvikle dine kompetencer samt gøre din jobsøgningen lettere og mere overskuelig. På denne måde er du godt forberedt til at vende tilbage på arbejdsmarkedet.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløshedskasse

3 a-kasser for selvstændige

ASE

Ase er en af de meste oplagte a-kasser for dig, som er selvstændig. De har godt kendskab til dit felt og derfor er de mere kompetente til at hjælpe dig hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.

De interesserer sig for dig og din situation, og som de selv siger, ser de også potentialet ved din virksomhed eller dine projekter.

DANA

Hvis du er selvstændig, er DANA et andet oplagt valg for dig. De er den eneste a-kasse, der udelukkende har fokus på de selvstændige erhvervsdrivende i Danmark.

De har taget sig af de selvstændiges rettigheder i snart 39 år, så man kan trygt sige, at de har godt styr på dit arbejdsmarked og dine arbejdsvilkår.

KRIFA ERHVERV

Sidst men ikke mindst er der KRIFA Erhverv som er den kristelige a-kasse for selvstændige.

Den har primært fokus på Danmarks selvstændige, men dette omhandler alle typer selvstændige, uanset om du er ved at starte din virksomhed, om du er godt i gang med driften af dit projekt, eller om du er ved afslutningsfasen.

Udover disse a-kasser er der naturligvis også andre a-kasser, som du kan blive optaget i som selvstændig. Dog er de ikke lige så specialiseret i dit felt som de ovennævnte a-kasser. Her kan du se en liste af nogle af de a-kasser, hvor du kan melde dig ind som selvstændig:

  • FTF-A
  • CA
  • Ledernes a-kasse
  • MA
  • Akademikernes A-kasse
  • Det faglige hus
  • Min A-kasse
  • Business Danmark

LÆS OGSÅ: Oversigt over a-kasser

A-kasser for selvstændige

Dine muligheder som selvstændig

A-kasser er først og fremmest kendt for at give dig sikkerhed og økonomisk tryghed gennem udbetaling af dagpenge og eventuelt muligheden for at tilmelde sig en efterlønsordning.

Dette er dog ikke det eneste en a-kasse kan tilbyde dig. Herunder kan du se, hvad hver af de tidligere nævnte a-kasser kan tilbyde dig som medlem af en a-kasse som selvstændig.

ASE

ASE har stor interesse i deres medlemmer, uanset om de er lønmodtagere eller selvstændige.

Derfor har de oprettet to forskellige pakker, hvor de har samlet alt, hvad du har brug for til hver type erhverv for 456 kr. månedligt. De har som formål at hjælpe dig med at se potentialet og mulighederne ved din virksomhed og dit projekt.

Som selvstændig får du derfor praktiske råd, oplysninger omkring dine juridiske rettigheder og professionel sparring angående dine kompetencer. De muligheder du får gennem ASE kan hjælpe dig med at udvikle og forbedre din virksomhed.

DANA

DANA tilbyder også en lang række fordele til deres medlemmer for et kontingent på 548 kr. pr. måned.

De hjælper dig med at drive din forretning gennem målrettet rådgivning og kurser, der styrker dine kompetencer og gøre driften af din virksomhed nemmere og mere overskuelig.

Derudover giver de dig mulighed for at udvide dit netværk gennem a-kassen. Med den viden og disse kontakter kan du gøre din virksomhed endnu større og endnu bedre.

KRIFA ERHVERV

Som selvstændig kan en a-kasse hos KRIFA Erhverv først og fremmest tilbyde dig vejledning samt rådgivning angående dine projekter eller din virksomhed, mod et kontingent på 445 kr. hver måned.

Denne hjælp tilbydes uanset hvilket stadie i processen din virksomhed er på. Du bliver også tilbudt adgang til deres juridiske hotline, som kan hjælpe dig med dine juridiske sager.

Du har desuden mulighed for at bygge et større netværk via deres netværksgrupper samt få  rabatter hos Statoil på benzin, diesel og bilvask.

LÆS OGSÅ: Billig a-kasse

Relaterede blogindlæg