Håndværkere

;

Info om a-kasser for håndværkere

Hvis du arbejder inden for byggeri, kan det være svært at finde hvilken som helst a-kasse, da du arbejder inden for et bestemt fag med bestemte arbejdsvilkår.

Derfor er du nødt til at finde en a-kasse, der kan forstå dit fag og som kender dit arbejdsmarked. De kan ikke hjælpe dig, hvis de ikke forstår, hvad du arbejder med til hverdagen og i hvilke omstændigheder du arbejder.

Arbejdsløsheden rammer hårdeste dem, der arbejder inden for byggeri, da de generelt er ufaglærte og derfor er det sværere for dem at finde et arbejde igen, da de ofte ikke er meget mere forskellige end resten af de ufaglærte.

Som ufaglært arbejdstager er der større risiko for, at du ender som arbejdsløs, da de ufaglærte ofte er de første, der bliver fyret, når der er økonomisk krise.

En a-kasse kan være hjælpsom i denne situation, da en a-kasse forsikrer dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed. Det er ligesom et sikkerhedsnet, hvis nu du er så uheldig og ender med at miste dit job.

Desuden hjælper de dig også med at komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet ved at rådgive dig og vejlede dig igennem hele jobsøgningens proces.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

Læs mere her på : Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 

Håndværkernes top 3 a-kasser

BFA

BFA står for Byggefagenes Arbejdsløshedskasse. Det er en a-kasse, som understøtter alle former for byggefag. Det er det mest oplagt valg for en a-kasse, når du arbejder inden for byggeri.

De har lokalafdelinger fordelt rundt omkring i landet. Du kan blive optaget så længe du studerer eller arbejder inden for deres understøttede faglige områder.

Dansk Metal

Dansk Metal er en også en a-kasse for folk, der arbejder teknik og mekanik, men de har også fokus på IT udover byggebranchen. De er specialiseret inden for dette felt, og derfor vil de gode  til at hjælpe dig, hvis du arbejder inden for byggeri.

Desuden vil de være i stand til at vejlede dig med dine faglige sager. De har afdelinger forskellige steder i Danmark, så det er nemt at få fat på dem, hvis du er interesserede.

3F

Som håndværker, har du også muligheden for at tilmelde dig a-kassen 3F.

De har medlemmer inden for blandt andet industrigruppen, transportgruppen, den offentlige  sektor, byggebranchen, den grønne gruppe og gruppen inden for privat service, hotel og restauration.

Medlemmerne af byggegruppen består af blandt andet jord- og betonarbejdere, tagdækkere, brolæggere, murere, snedkere, tømrere og glarmestre med videre.

De har god kendskab inden for byggefagene og deres arbejdsvilkår, så de har evnen og den viden, der skal bruges for at hjælpe dig ud af arbejdsløsheden.

a-kasser for håndværkere

Mulighederne som a-kassemedlem

Udover at modtage dagpenge fra din a-kasse, har du også mulighed for andre medlemsfordele. Læs mere herunder for at se hver af de ovennævnte a-kassers fordele:

BFA

BFA hjælper dig igennem arbejdsløsheden med adskillige kurser, der øger dine kompetencer, effektiviteten af din jobsøgning og rådgivning angående din karriereplanlægning.

Som medlem af BFA, har du også muligheden for at tilmelde dig en fagforening, hvori det er en mere specialiseret service, du modtager. BFA samarbejder med Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Fiskernes Forbund og Dansk Artist Forbund.

Du kan frit vælge, om du vil vælge at være medlem af både a-kassen og en af de ovennævnte fagforeninger, eller, hvis du bare har lyst til at være tilmeldt deres a-kasse, kan du også gøre det. Med BFA kan du også modtage feriedagpenge og tilmelde dig efterlønsordningen.

Dansk Metal

Når du tilmelder dig Dansk Metal, bliver du hjulpet med dine faglige sager og de mulige arbejdsskader, du kan møde undervejs i løbet af dine timer på arbejdet.

Du bliver hjulpet ud af arbejdsløsheden og du bliver rådgivet omkring din karrieremuligheder, så du kan kan komme hurtigere og stærkere ud af den svære periode.

Du bliver også tilbudt en lang række tilbud om særlige rabatter til dig som medlem samt muligheden for billigere forsikringer.

3F

Med en a-kasse hos 3F's byggegruppe, bliver du dækket på alle landets byggepladser. Du modtager adskillige rabatter såsom med feriehuse, men du har også mulighed for kompetenceudviklende kurser eller tilmeldingen af billigere forsikringer hos dem.

Du bliver også præsenteret for deres fagforening, som kan hjælpe dig med dine juridiske rettigheder. Du vælger selv om du vil tilmelde dig deres fagforening udover deres a-kasse.

LÆS OGSÅ: BILLIG A-KASSE