Funktionærer

;

Info om a-kasser for funktionærer

Er du funktionær? Så burde du overveje at tilmelde dig en a-kasse. Det er din forsikring mod arbejdsløshed.

Arbejdsløsheden kan ramme alle og enhver, så hvorfor ikke eliminere den økonomiske risiko forbundet med arbejdsløshed. Dermed behøver du ikke at bekymre dig over din økonomi i din arbejdsløse periode men kan i stedet få lov til at koncentrere dig fuldt ud om din jobsøgning.

I tilfælde af arbejdsløshed får du økonomisk sikkerhed og tryghed i form af dagpenge. Dagpenge er et månedligt beløb, du har mulighed for at modtage i din arbejdsløse periode.

Disse udbetalte penge gør det muligt for dig at finansiere dine leveomkostninger og få styr på din økonomi. En a-kasse hjælper dig også med at komme tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Som medlem bliver du tilbudt en række muligheder, der kan udvikle dig fagligt og personligt. Først og fremmest får du adgang til kompetent sparring, hvor du får mulighed for rådgivning omkring din jobsøgning og vejledning med henblik på din karriereplanlægning.

Dog har du også mulighed for at forbedre dig fagligt med deres kompetenceudviklende kurser, der styrker dine egenskaber. På denne måde kan du blive en mere attraktiv kandidat på arbejdsmarkedet.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

LÆS OGSÅ: Oversigt over a-kasser

A-kasser for funktionærer

FFA

FFA er en af de mest oplagte valg for en a-kasse for funktionærer. FFA står for Frie Funktionærers A-kasse. Det er en statsanerkendt og tværfaglig a-kasse for alle lønmodtagere. Du skal enten arbejde, være nyuddannet eller være studerende for at blive medlem af FFA.

FTF-A

Et andet oplagt valg kunne være FTF-A. FTF-A står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse. A-kassen er fagligt afgrænset men den har et neutralt politisk ståsted. Den optager både lønmodtagere og selvstændige som medlemmer.

FS-A

FS-A er også et godt valg, hvis du leder efter en a-kasse for funktionærer. FS-A står for Funktionærernes og Servicefagenes Arbejdsløshedskasse. FS-A ligger under Serviceforbundets medlemsgrupper.

Det er en statsanerkendt a-kasse men den er fagligt afgrænset. Det betyder, at den udelukkende har fokus på en række fag, men dermed modtager du service af mennesker, der har forstand, på hvad du laver til hverdag.

LÆS OGSÅ: Billig a-kasse

A -kasser -for -funktionærer

Dine fordele som funktionær

Alle a-kassemedlemmer kan modtage dagpenge, hvis de mister deres job, og størrelsen på beløbet varierer ikke fra a-kasse til a-kasse.

Derfor er det andre faktorer, du skal tage i betragtning, når du er ved at vælge en a-kasse. Her er fordelene ved at tilmelde sig hver af de ovennævnte a-kasser:

FFA

Som medlem af FFA bliver du tilbudt et højt serviceniveau. Du får adgang til blandt andet professionel sparring, hvor du eksempelvis bliver hjulpet med din jobsøgning samt din karriereplanlægning.

Medlemmer af FFA har også mulighed for at øge deres økonomiske tryghed ved tilmelding til andre finansielle faciliteter såsom feriedagpenge, Statens Voksenuddannelsesstøtte(SVU) og orlovsydelse.

Der er også mulighed for at modtage EØS dagpenge, hvis du rejser til udlandet for at søge arbejde og efterløn som giver dig retten til at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet i op til 5 år før pensionsalderen.

FTF-A

Når du tilmelder dig FTF-A bliver du grundigt hjulpet med at komme tilbage i arbejde igen. De tilbyder dig målrettet vejledning og rådgivning, så du kan få styr på din jobsøgning og dine karrieremuligheder.

FTF-A samarbejder med adskillige faglige organisationer, så de har et godt kendskab til deres medlemmers fag og felt. Derfor har de mulighed for at tilbyde en mere specificeret service til deres medlemmer.

FS-A

FSA tilbyder deres medlemmer kompetent sparring, så du kan komme hurtigere og mere forberedt tilbage på arbejdsmarkedet. Som vi nævnte tidligere samarbejder FSA med Serviceforbundet, derfor har de et godt kendskab til deres medlemmers fag og deres brancher.

Det betyder også, at de er bedre i stand til at hjælpe dig med dine problemer og dine rettigheder, da de kender dit arbejdsmarked og dine arbejdsvilkår.

LÆS OGSÅ: Sammenlign a-kasser

Relaterede blogindlæg