Akademikere

;

Info om a-kasser for akademikere

En person, der er studerende eller har studeret ved et universitet eller en anden højere læreanstalt, går under betegnelsen akademikere. Når du studerer på sådan et højt niveau, er det vigtigt, at du har en garanti for at din økonomiske situation i fremtiden, da der for selv de mest uddannede af os, kan være problemer med at finde et job på et relativt overfyldt arbejdsmarkedet.

Nogle gange handler det mest af alt om at være heldig og kende de rette mennesker, der kan hjælpe dig videre, end det handler om niveauet på din uddannelse. Derfor kan din uddannelse ikke nødvendigvis garantere dig et job på arbejdsmarkedet.

Det kan være en rigtig god idé at tage risikoen i betragtning og melde sig ind i en a-kasse for en sikkerheds skyld, så du ikke ender i den uheldige situation, uden nogen form for støtte og hjælp.

En a-kasse kan forsikre dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed ved at udbetale dig dagpenge. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig lige så meget for din økonomiske situation i den arbejdsløse periode, da dine dagpenge er beregnet for at hjælpe dig med dine omkostninger og dine regninger. Desuden bliver du hjulpet til at komme hurtigere og stærkere ud på arbejdsmarkedet.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

De bedste a-kasser

Akademikernes A-kasse

Hvis du er akademiker, vil det mest oplagte valg for en a-kasse, være Akademikernes A-kasse. Akademikernes A-kasse er Danmarks største a-kasse for højtuddannede.

De optager kun folk, der har en lang videregående uddannelse, og de er specialiseret i akademikernes arbejdsmarked og deres arbejdsvilkår. De er i stand til at give dig den bedste hjælp inden for dit fag og område.

Deres medlemmer udgøres af alt fra selvstændige og lønmodtagere fra det offentlige og private arbejdsmarked til studerende fra universiteter og højere læreanstalter. Der er med andre ord stor variation indenfor den samme a-kasse, hvilket betyder at de ikke kun er i stand til at hjælpe én bestemt type.

CA a-kasse

CA a-kassen koncentrerer sig også om de højtuddannede inden for erhvervslivet.

Som medlem af CA a-kasse bliver du tilbudt den bedst tænkelige hjælpe, fordi de kender dit arbejdsmarkedet og dine arbejdsvilkår samt din uddannelsesmæssige baggrund.

Derfor kan de bedre relatere til dine behov og dine ønsker, samt hjælpe dig igennem, og ud af, arbejdsløsheden, hvis du uheldigvis kommer til at havne i denne situation.

MA

MA er en a-kasse, der har fokus på højtuddannede generelt.

De arbejder typisk med studerende, lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende, der arbejder eller studerer inden for forskning, programmering, it, kommunikation, HR, undervisning, administration, projektledelse, eller som konsulent.

De har især fokus på fag som humaniora, pædagogik, it, naturvidenskab, sundhed, psykologi og samfundsvidenskab.

LÆS OGSÅ: A-KASSE FOR STUDERENDE

a-kasser for akademikere

Dine muligheder

Med en a-kasse har du mulighed for at få udbetalt dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed i bytte for kontingent.  Akademikernes A-kasse er landets billigste a-kasse for akademikere og den næst billigste a-kasse blandt alle de eksisterende a-kasser.

Dens kontingent ligger på 412 kr. om måneden, hvorimod CA a-kassen har et kontingent, der ligger på 466 kr. pr. måned og MA har et kontingent på 496 kr. månedligt.

Akademikernes a-kasse

Udover dagpenge kan du også forsikre dig for et større beløb end det, du modtager i dagpenge, ved at tilmelde dig lønsikring. Med lønsikring kan du i nogle tilfælde få økonomien til at hænge bedre sammen, hvis dine faste udgifter er meget høje.

En lønsikring hos Akademikernes A-kasse  sikrer dig for op til 32.000 kr. ekstra om måneden, oven i dagpengene, i et helt år. Desuden administrerer de også en efterlønsordningen, som du har mulighed for at tilmelde dig ved at betale et ekstra beløb hver måned.

En a-kasse som Akademikernes A-kasse hjælper dig også med at komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. De hjælper dig til at blive bedre til at finde et job.

De holder nøje øje med ledige jobstillinger på arbejdsmarkedet, som kunne være noget for dig og præsenterer dem for dig. Desuden vejleder de dig og hjælper dig igennem hele jobsøgningsprocessen, så du hurtigt kan komme ud af rolle som arbejdsløs.

CA a-kasse

Med en a-kasse hos CA får du adgang til en række forskellige aktiviteter, organiseret af dem, for at styrke dit CV og dermed din faglige profil.

Du får mulighed for at tage del i deres workshops, som har til formål at udvikle og forbedre dine professionelle egenskaber, så du kan blive en mere kompetent kandidat på arbejdsmarkedet.

Du bliver også hjulpet med jobsøgningen og din karriereplanlægning, så du kan komme hurtigere ud på arbejdsmarkedet igen og desuden få styr på dine planer på længere sigt

MA

Når du er medlem af Magistrenes A-kasse bliver du præsenteret for adskillige medlemsfordele. Du bliver først og fremmest rådgivet angående din karriere, men du får også hjælp med jobsøgning samt planlægningen af din karrieremuligheder.

Du bliver sikret sparring af akademikere ligesom dig selv, der hjælper dig med at udvikle dig som kandidat til arbejdsmarkedet med deres kurser og deres samtaler omkring din karriere.

Du bliver desuden også præsenteret for MA Jobmatch, som er et værktøj, der hjælper medlemmerne med at finde en arbejdsgiver.

LÆS OGSÅ: A-KASSE FOR NYUDDANNEDE

Relaterede blogindlæg