Sammenlign A-kasser

Sammenlign a-kasser

Her kan du læse om, hvordan du bør sammenligne a-kasser. Du kan naturligvis også lave en sammenlignings af a-kasser her på siden, så du kan finde den a-kasse, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste!

Find a-kasse her!
ivaekst
BT
Finans
Trends online
mx

 

Mikonomi.dk - din sammenligningstjeneste

Der er 26 forskellige a-kasser i Danmark, og her på siden har du mulighed for for at finde information om dem alle og du har mulighed for at sammenligne dem på kryds og tværs. Sammenligningen kan tage udgangspunkt i enten pris, målgruppe eller deres medlemsfordele. Læs mere om hver a-kasse nedenunder.

Du har desuden mulighed for at blive medlem af en a-kasse, eller skifte a-kasse, ved at trykke på "Ansøg nu"-knappen. Den vil henvise dig til en formular, som du skal udfylde for at blive medlem.

 

Hvorfor en a-kasse?

Før du begynder at sammenligne de eksisterende a-kasser i Danmark, bør du starte med at spørge dig selv om, hvorvidt du har brug for en a-kasse eller ej. Det er værd at overveje om det gavner dig at være medlem af en a-kasse, eller om du er mere eller mindre sikker på, at du aldrig vil miste dit job.

Det er dog i de fleste tilfælde anbefalesværdigt at tilmelde sig en a-kasse, da den er med til at forsikre dig i tilfælde af arbejdsløshed. Dette skyldes, at du som arbejdsløs, og medlem af en a-kasse, har mulighed for at modtage dagpenge månedligt. På den måde bliver du sikret økonomisk som medlem af en a-kasse.

Desuden har du også mulighed for faglig udvikling gennem adskillige medlemsfordele såsom kompetent og professionel sparring samt en lang række kompetenceudviklende kurser. Disse er med til at gøre dig til en stærkere kandidat på arbejdsmarkedet, og dermed en mere attraktiv jobansøger for arbejdsgiverne.

 

Dagpenge regler

Det første, de fleste associerer a-kasserne med, er dagpengene. Som nævnt ovenfor, er dagpenge den månedlige støtte, som du modtager af din a-kasse i tilfælde af arbejdsløshed. Den hjælper dig til at sikre din økonomi, mens du søger efter et job. Således behøver du ikke bekymre dig over dine regninger, og du kan i stedet koncentrere dig om at finde et nyt job igen.

Dagpenge er altså en fordelagtige støtte at modtage som arbejdsløs på trods af den indebære nogle betingelser. Det er ikke alle og énhver, der kan modtage dagpenge og derfor vil vi hurtigt opsummere reglerne for dagpenge her:

  • Du skal være tilmeldt en a-kasse i mindst et år (andre regler er gældende for nyuddannede

  • Du skal have bopæl i Danmark.

  • Du skal være tilmeldt et jobcenter, og du skat aktivt møde op til samtaler i jobcentret og hos din a-kasse.

  • Du skal være ledig og stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

  • Du skal tilmelde dig jobnet og bruge det aktivt ved blandt andet at skrive jobansøgninger.

 

Hvad skal jeg kigge på, når jeg sammenligner a-kasser?

Der er flere variabler, du kan tage i betragtning, når du skal til at vælge en a-kasse. Ikke desto mindre er det dig selv, der vurderer hver faktors værdi, og som vælger, hvordan du vil prioritere dem i forhold til hinanden, da det er dig, og kun dig, der ved, hvad der er vigtigst for din a-kasse og for dig.

 

Prisen: største sammenligningsfaktor

Som regel starter man med først at sammenligne a-kasserne i forhold til prisen, da det først og fremmest er væsentligt, at din a-kasses kontingent passer til din økonomi, så du ikke ender med at tilmelde dig noget, du ikke har råd til.

Ved første blik er der ikke en stor forskel på a-kassernes medlemspriser, da de generelt ligger mellem 400 og 500 kr. om måneden. Dog kan den lille forskel gøre en stor forskel på lang sigt, da der alligevel er tale om et beløb, du skal betale hver måned over en længere periode. Derfor skal du tænke strategisk og logisk.

Desuden behøver en god a-kasse ikke at være dyr, så husk at forblive kritisk, når du skal til at vælge a-kasse. De dyreste a-kasser har ikke nødvendigvis den bedste service. På samme måde kan det også være, at den billigste a-kasse slet ikke passer til dine behov og personlige ønsker til en a-kasse.

Hvis du eksempelvis søger en a-kasse, der kan hjælpe dig aktivt med at udvikle dig  professionelt, så kan det godt være, at den er lidt dyrere, da a-kassen dermed bruger flere penge til dens administration. Derfor skal du bevare et objektivt sind og huske at tage andre faktorer med i bedømmelsen, selvom det er prisen, du primært kigger på til at starte med.

 

Faglig og professionel udvikling

En anden oplagt faktor at tage i betragtning, når du skal til at vælge a-kasse, er hvorvidt din a-kasse kan bidrage til din faglig vækst. I tilfælde af at du bliver arbejdsløs, skal din a-kasse have ressourcerne til at gøre dig til en stærkere, og dermed mere attraktiv, kandidat ude på arbejdsmarkedet og for arbejdsgiverne. På denne måde kan du få et job igen meget hurtigt.

Men disse muligheder for professionel udvikling skal også være tilgængelige for dig uanset, om du bliver arbejdsløs eller ej, da det dermed forebygger arbejdsløshed. Dette skyldes at du bliver en mere uundværlig medarbejder.

Den faglige udvikling kan ske gennem adskillige muligheder tilbudt af a-kassen. Først og fremmest er det muligt gennem den kompetente sparring, som a-kasserne tilbyder, hvor du blandt andet har mulighed for at blive rådgivet gennem din jobsøgning, oprettelsen af dit CV og din motiverede ansøgning.

Derudover kan du også forbedre dig fagligt ved hjælp af de tilbudte kompetenceudviklende kurser, som adskillige a-kasser tilbyder deres medlemmer. Disse kurver kan være gavnlige og være med til at gøre din profil mere interessant samt mere attraktiv for arbejdsgiverne.

 

Andre relevante variabler

Udover prisen og muligheder for faglig udvikling er der også andre aspekter, du kan tage hensyn til, når du skal til at vælge a-kasse. Eksempelvis kan det også være meget vigtigt at tage hensyn til din a-kasses beliggenhed. Dette er vigtigt fordi du i tilfælde af arbejdsløshed skal til at møde op til samtale hver tredje måned hos din a-kasse.

Dette kan ende med at blive en dyr og tidskrævende rejse frem og tilbage mellem dit hjem og a-kassen, hvis nu din a-kasses kontor ligger alt for lang væk fra, hvor du bor. Af denne grund burde du også tage beliggenheden i betragtning, når du skal til at vælge a-kasse, da det er meget mere praktisk.

Derudover burde du også over overveje, hvorvidt du vil have en fagforening med. Mange vælger fagforeningen fra, da det er dyrere, men der kan være fordele ved at være medlem af både en fagforening og en a-kasse, da en fagforening hjælper dig med at forsvare dine rettigheder i forhold til blandt andet ansættelsesforholdene, lønnen og arbejds omgivelserne.