Gratis a-kasser

Info om gratis a-kasser

Tror det eller ej, men du har faktisk mulighed for at søge om gratis medlemskab hos en a-kasse. Dog varer dit gratis medlemskab til disse a-kasser ikke for evigt. Det varer kun så længe, du er studerende på en længere videregående uddannelse, og tilbuddet ophører lige, så snart du finder et job som nyuddannet. Dog er der mange fordele ved at tilmelde dig en gratis a-kasse. Læs mere omkring dette herunder.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste!

Find a-kasse her!
ivaekst
BT
Finans
Trends online
mx

 

Fordele ved gratis a-kasser

Når du starter på en videregående uddannelse, har du mulighed for at tilmelde dig en a-kasse gratis, hvis du er under 30 år. Dette kan være en fordel for dig af mange forskellige grunde, men den primære fordel er, at du som studerende ikke har særlig mange penge, når alle dine faste udgifter er betalt. De fleste studerende er lige flyttet hjemmefra og lever derfor udelukkende på SU, da de måske stadig ikke har fundet et studiejob. Derfor kan det være en attraktiv idé at tilmelde sig en a-kasse gratis, hvis du har mulighed for det.

Derudover er det en rigtig god idé at tilmelde sig en a-kasse snarest muligt som studerende, da den er med til at forsikre din økonomiske fremtid i tilfælde af arbejdsløshed efter  endt studie. Desuden har du mulighed for at modtage dagpenge fra første ledighedsdag som nyuddannet, hvis du har været medlem af en a-kasse i mindst et år under din uddannelse. Det kan være en stor hjælp for nyuddannede, da du ikke længere modtager SU, så snart du er færdig med din uddannelse og dermed ikke længere har nogen penge, du kan leve for, hvis du ikke kan finde dig et job.

Dog kan det være vanskeligt at udvælge en a-kasse som studerende, da du typisk bliver præsenteret for en lang række a-kasser, lige så snart du starter på uddannelsen. Desuden kan denne sø af danske a-kasser også være svær at svømme rundt i, fordi de alle reklamerer med interessante tilbud, som kan være svære at sige nej tak til. Derfor skal du tænke strategisk, når du skal til at vælge den a-kasse, der passer bedst til dig.

LÆS OGSÅ: Billig a-kasse

 

Gratis a-kasser for studerende over 30 år

Er du over 30 år men er i gang med en videregående uddannelse?  Frygt ej. Du har stadig mulighed for at benytte dig af tilbuddet om en gratis a-kasse, men her er der andre regler, du skal være opmærksom på. Her er reglerne du skal overholde, for at tilmelde dig en a-kasse når du er en studerende over 30 år:

  • Fra en alder på 30 år, skal du være tilmeldt en efterlønsordning.
  • Mindst et år før starten af din uddannelse, skal du have arbejdet og været medlem af en a-kasse samtidigt.
  • Seneste et år før enden af din uddannelse, skal du have været medlem af en a-kasse.

Så længe du lever op til de ovennævnte regler, er der stadig håb for gratis medlemskab. Som du kan se, er det ikke helt umuligt at tilmelde sig en a-kasse.

LÆS OGSÅ: A-kasser for studerende

 

Dagpenge udbetaling

Når du er tilmeldt en a-kasse, kan du som arbejdsløs modtage et månedligt beløb af din a-kasse for at finansiere dine omkostninger og få styr på din økonomi. Dagpenge fungerer som en økonomisk støtte gennem din arbejdsløse periode. På denne måde har du mulighed for, at koncentrere dig om hvordan du kan vende hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarkedet, i stedet for at bekymre dig om hvordan du får pengene til at strække sig over resten af måneden.

Som medlem af en a-kasse har du mulighed for at modtage dagpenge i op til 2 år under din arbejdsløshed. Det betyder, at din økonomi er sikret tryghed i denne periode, indtil du finder et job igen. Dagpengebeløbet er ikke det samme for alle medlemmer. Dette skyldes, at størrelsen på beløbet afhænger af din tidligere indtjening, og hvorvidt du er fuldtidsforsikret, deltidsforsikret eller dimittend.

Her er satserne for hver kategori:

  Sats pr. dag Sats pr. uge
Fuldtidsforsikret 827 kr. 4.135 kr.
Deltidsforsikret 551 kr. 2.755 kr.
Dimittender (fuldtid) 678 kr. 3.390 kr.
Dimittender(deltid) 452 kr. 2.260 kr.

KILDE : Beskæftigelsesministeriet

 

Gratis -a -kasser

 

Har jeg ret til en gratis a-kasse?

Som du kan se ovenfor, kan det på mange måder være en god idé at tilmelde dig en a-kasse, da den er med til forsikre din økonomiske fremtid. Generelt har alle nuværende og fremtidige erhvervsaktive mulighed for at tilmelde sig en a-kasse, og det kan derfor være en god idé at tilmelde sig en a-kasse snarest muligt. Dog er der er stadig visse regler, du skal overholde, hvis du vil have retten til at modtage dagpenge af din a-kasse.

LÆS OGSÅ: Priser på a-kasser

 

Som nævnt ovenfor er der visse krav, du skal leve op til, hvis du vil have adgang til dagpenge under din arbejdsløshed. Herunder kan du se betingelserne for at modtage dagpenge af din a-kasse i tilfælde af arbejdsløshed:

  • Mindst et år før din arbejdsløshed, skal du have været medlem af en a-kasse (gælder ikke hvis du er studerende)
  • Du skal være bosat i Danmark (andre regler for udlandet).
  • Du skal være tilmeldt et jobcenter og møde op til de obligatoriske møder hos dem samt hos din a-kasse
  • Du skal være ledig og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, samt aktivt skrive jobansøgninger

 

Den rette a-kasse

Selvom idéen med en gratis a-kasse kan lyde meget tiltalende, skal du ikke bare vælge hvilken som helst a-kasse. Din a-kasse skal kende dit fag, dine arbejdsvilkår og dit arbejdsmarked for at være i stand til at styrke dig som kandidat på arbejdsmarkedet  i tilfælde af arbejdsløshed.

Der er en lang række a-kasser i Danmark, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken a-kasse der er den rette. Desuden ligner de meget hinanden på mange punkter, og af denne grund kan det være svært at skelne dem fra hinanden. Der er dog stadig nogle områder, hvorpå de ikke ligner hinanden, og dette er med til at gøre den store forskel mellem dem.

Derfor skal du først og fremmest tage hensyn til dine ønsker og behov, når du skal til at vælge en a-kasse. A-kasser tilbyder tit en række ydelser, som de mener kan være relevante for deres medlemmer. Hvis din foretrukne a-kasse ikke har en interesse i din faggruppe, kan den hellere ikke hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder. Andre relevante aspekter kan være beliggenhed, politisk ståsted, med videre.