Offentligt ansatte

;

Info om a-kasser for offentligt ansatte

Når man arbejder i det offentlige, kan det være svært at vide, hvilket fagområde du hører til. Offentlige ansatte er en del af et større fællesskab, hvorimod faggrupper er mere lukkede.

Derfor er det sværere at finde en a-kasse, der passer lige til din professionelle status, når du arbejder for det offentlige. Alligevel er det ikke umuligt at finde en a-kasse for offentligt ansatte og der er ingen undskyldning for ikke at melde sig ind da arbejdsløshed sjældent kan forudses.  

Heldigvis eksisterer der a-kasser for alle, så det er ikke umuligt at finde en a-kasse der tager sig af dine behov og interesser, også når du er offentlig ansat.

Det anbefales på det stærkeste at du tilmeldinger dig en a-kasse, da du kan ende med at være arbejdsløs, når du mindst venter det. Derfor er det en god idé at have et økonomisk sikkerhedsnet, der kan hjælpe dig med at få styr på din økonomi i den arbejdsløse periode. 

På denne måde behøver du ikke at bekymre dig over dine regninger og andre faste udgifter, og du kan i stedet få lov til at koncentrere dig om at finde et job igen.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

LÆS OGSÅ: PRISER PÅ A-KASSER

Den bedste a-kasse for offentlige ansatte

FOA

Når vi snakker a-kasser for offentligt ansatte, er FOA en af de første vi kommer i tanke om. FOA står for Fag og Arbejde, og den består af både a-kasse og fagforening.

Organisationen har 43 afdelinger, som er fordelt over hele landet. Den er en af Danmarks største a-kasser, da den tager sig af en stor målgruppe.

Ofte arbejder FOA's medlemmer i stillinger inden for disse offentlige erhverv:

  • Madlavning på offentlige institutioner
  • Rengøring på offentlige institutioner
  • Børnepasning
  • Pleje af patienter på hospitaler
  • Hjælp og service til ældre på plejehjem eller hjemme hos dem selv
  • Kører busser
  • Slukker brande
  • Vedligeholder bygninger og udendørsarealer

FOA fokuserer primært på folk, der arbejder i det  offentlige, dvs. de offentlige ansatte, men i modsætning til andre faglige a-kasser, koncentrerer de sig ikke udelukkende om denne målgruppe.

Private lønmodtagere kan også få mulighed for til at tilmelde sig denne a-kasse og blive optaget. A-kassen er især specialiseret inden for social- og sundhedsvæsenet, pædagogik, teknik, kost- og servicebranchen.

Derfor kan du modtage den bedste og mest relevante hjælp af FOA som medlem, når du tilhører disse offentlige områder.

LÆS OGSÅ: OVERSIGT OVER A-KASSER I DANMARK

 

a-kasser for offentligt ansatte

Dine muligheder med FOA

Med en a-kasse hos FOA har du flere forskellige muligheder. Du har først og fremmest mulighed for at få udbetalt et dagligt beløb i tilfælde af arbejdsløshed. Dette beløb bliver kaldt for dagpenge.

Du kan modtage dagpenge i op til 2 år, men til gengæld forventes der, at du betaler et beløb, kaldt kontingent, der svarer til medlemskabets pris hver måned.  Hos FOA ligger kontingentet på 464 kr. pr. måned.

Udover dagpenge kan du desuden også tilmelde dig efterløn. Med efterløn har du mulighed for trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet op til 5 år inden du kan pensioneres ved at betale et ekstra beløb hver måned.

Hvis dine dagpenge ikke var nok, kan du desuden også modtage feriedagpenge eller tegne dig en lønsikring, som kan hjælpe dig med at øge det udbetalte beløb til et beløb, der kan svare til op til 90% procent af din løn før arbejdsløshed, eller i det mindste tilnærmelsesvist.

Som medlem af a-kassen hos FOA får du ikke kun hjælp med den økonomiske del. Den gør også sit bedste med at få dig tilbage på arbejdsmarkedet igen ved at tilbyde dig en række kurser, der kan gøre processen hurtigere og nemmere.

Du har blandt andet mulighed for at få rådgivning omkring din jobsøgning, hvor du har mulighed for at få hjælp med at optimere dit CV og dine motiverede ansøgninger samt vejledning angående din karrieremuligheder.

Du har også mulighed for at tilmelde dig FOAs fagforening, der kan hjælpe dig med overenskomster på arbejdspladsen eller hjælpe dig med at oplyse om dine juridiske rettigheder og muligheder.

LÆS OGSÅ: BILLIG A-KASSE

Relaterede blogindlæg