Kommunikation og Journalistisk

;

Info om a-kasser inden for kommunikation og journalistik

Hvis du læser kommunikation og journalistik, eller hvis du arbejder inden for disse fag, kan det være svært at finde en a-kasse, der specificerer sig inden for dit humanistiske område, da dagens a-kasser er mere specialiseret i andre fag såsom funktionærarbejde eller offentligt arbejde.

Kommunikation og journalistik er vidt forskellige områder, mens de på samme tid er tæt beslægtet, da de begge hører ind under de humanistiske fag, og derfor lider de begge af samme problem, dvs. stor konkurrence på arbejdsmarkedet og dermed stor risiko for arbejdsløshed.

Studerende og færdiguddannede inden for humaniora har i de sidste par år haft yderligere problemer end det sædvanlige med at finde job inden for deres fag.

Der er flere og flere, der uddanner sig inden for de humanistiske fag. Dog stiger stillingerne ikke ligeledes hurtigt. Derfor mangler der jobs til det store antal nyuddannet, der kommer ind på arbejdsmarkedet hvert år igen og igen.

Derfor kan det varmt anbefales at tilmelde sig en a-kasse, da det kan gå hen og bliveren stor hjælp i tilfælde af arbejdsløshed.

Først og fremmest bliver du forsikret i form af en økonomisk støtte, der kan hjælpe dig med dine faste udgifter, så du kan få styr på din økonomi indtil du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

Humanisternes a-kasser

AJKS

Den bedste a-kasse for studerende, nyuddannede og erhvervsaktive inden for kommunikation og journalistik er A JKS, som står for A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog.

A JKS er en selvstændig a-kasse, der interesserer sig for og fokuserer på dem, der arbejder med eller studerer kommunikation, journalistik og sprog.

Alle andre faglige retninger bliver ikke optaget i denne a-kasse, da det ikke er deres speciale. De er specialiseret inden for de ovennævnte faggrupper, deres arbejdsmarked og deres arbejdsvilkår.

På denne måde er de i stand til at hjælpe dig med at finde arbejde inden for dette faglige område, uanset hvilken del af faget du tilhører.

De kan bedre relaterer til dine ønsker og behov, da de kender medie- og kommunikationsbranchen og ved hvor svært, det er at finde et job i dette felt.

Magistrenes A-kasse (MA)

MA er en a-kasse for højtuddannede, men er især specialiserede inden for et vis antal fag.

De har fokus på naturvidenskab, it, sundhed, psykologi og pædagogik, men de er blandt andet også specialiseret i humaniora, kommunikation, samfundsvidenskab og pædagogik.

Derfor kunne det være den rette a-kasse for dig, hvis du arbejder eller studerer inden for kommunikation og journalistik.

LÆS OGSÅ: BILLIG A-KASSE

a-kasser indenfor kommunikation og joournalistik

Medlemsfordele hos A JKS og MA

A-kasser er først og fremmest et økonomisk sikkerhedsnet. A-kassen forsikrer dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed ved at udbetale dig dagpenge.

Beløbet er ikke det samme for selvstændige, fuldtidsforsikrede, deltidsforsikrede og nyuddannede, men de ligger i den samme priszone.

A-kassen udbetaler dagpenge til deres arbejdsløse medlemmer såfremt der betales et månedligt kontingent.  

A JKS og MA er gratis for studerende men for deres øvrige medlemmer ligger prisen på 437 kr. om måneden for A JKS og for 469 kr. månedligt for MA.

AJKS

Udover dagpenge tilbyder A JKS dig muligheden for at tilmelde dig efterløn, som du kan gavne af i fremtiden, hvis du vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 5 år før pensionsalderen.

Derudover er det også muligt, som medlem af A JKS, at modtage dagpenge mens du er i udlandet såfremt det er over en kortere periode begrænset til tre måneder.

Læs mere her: Hvornår skal man have a-kasse i udlandet?

A JKS hjælper dig også med at komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet ved at vejlede dig nøje om vejen fra arbejdsløshed til arbejde.

De gør deres bedste for at give dig den mest brugbare hjælp i form af rådgivning omkring jobsøgning med blandt andet præsentationer af eksempler på gode CV'er og vejledning angående karriereplanlægning med individuelle handlingsplaner til hvert medlem.

MA

Som medlem af Magistrenes A-kasse, har du mulighed for at få adgang til en lang række medlemsfordele. Du får hjælp til at styrke din faglige profil ved at forbedre dit CV og dine professionelle kompetencer.

På denne måde kan jobsøgningsprocessen foregå meget hurtigere og du kan blive en mere attraktiv kandidat til det danske arbejdsmarkedet.

Du har desuden også adgang til deres jobsøgningsværktøj MA Jobmatch, som kan hjælpe dig med hurtigere og nemmere at finde en ny arbejdsgiver.

Relaterede blogindlæg