Billigste a-kasse

Find den billigste a-kasse her!

En billig a-kasse kan have stor betydning for din økonomi, hvis du mister dit arbejde. Den sikrer dig nemlig, når der ikke længere går løn ind på din konto. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste.

Find den bedste og billigste a-kasse her!

En a-kasse sikrer dig økonomisk, hvis du mister dit arbejde. Sammenlign a-kasser her og find den bedste og billigste!

Find a-kasse her!
ivaekst
BT
Finans
Trends online
mx

 

Hvad kan en billig a-kasse gøre for dig?

Det kan være en god idé at tilmelde dig en a-kasse for at forsikre din fremtidige økonomiske situation. En a-kasse virker som en forsikring mod arbejdsløshed da den tilbyder dig dagpenge i den svære periode.

Dagpengene består af et fast dagligt beløb som hjælper dig med at betale dine omkostninger. Den sikrer din økonomiske situation og hjælper dig med at få styr på din økonomi i op til 2 år.

En a-kasse hjælper dig også med at komme tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Du får muligheden for rådgivning samt vejledning angående din fremtidige karriere samt jobsøgning. Med deres kurser, får du også muligheden for at udvikle dine kompetencer fagligt og praktisk.

LÆS OGSÅ: A-kasser

 

Billig eller dyr a-kasse - hvad er forskellen?

Som vi allerede ved, varierer a-kassernes priser fra den ene a-kasse til den anden. Flertallet af a-kasserne ligger omkring 400-500 kr. så prisforskellen er ikke bemærkelsesværdigt men forskellen er der stadigvæk.

Forskellen ligger ikke i dagpengenes udbetaling da det er staten der bestemmer størrelsen på beløbet. Derfor er den største forskel mellem en billig og en dyr a-kasse prisen. De ligner meget hinanden på alle andre punkter. Desuden støtter de også det samme hovedformål, dvs. at forsikre deres medlemmers fremtid mod arbejdsløshed og hjælpe dem gennem arbejdsløsheden så de kan komme tilbage i arbejdsmarkedet.

Der menes at de lidt dyrere a-kasser præsenterer deres medlemmer med flere tjenester af bedre kvalitet såsom, blandt andet, uddybet vejledning og et større antal af kompetenceudviklende kurser. Af denne grund er deres månedlige pris lidt højere.

 

FORDELE OG ULEMPER VED EN BILLIG A-KASSE

Billige a-kassers fordele Billige a-kassers ulemper
Prisen er lavere. Der kan godt være skjulte ekstra omkostninger.
Du får hvad du primært har brug og betalt for. Du bliver ikke tilbudt mange ekstra "fancy" tjenester.
Du får stadig tilbudt rådgivning om din fremtidige karriere, kompetenceudviklende kurser og vejledning med din jobsøgning. De tilbudte tjenester ikke af samme kvalitet fordi der bliver brugt mindre penge for at finansiere dem.

 

FORDELE OG ULEMPER VED EN DYR A-KASSE

Dyre a-kassers fordele Dyre a-kassers ulemper
De plejer at være mere prestigiøse. Prisen er højere.
De tilbyder ofte mere uddybet vejledning med din jobsøgning og rådgivning om din fremtidige karriere. Det kan godt være du ikke gavner af det.
De tilbyder ofte flere kompetenceudviklende kurser. Det kan godt være du ikke har brug for dem.

LÆS OGSÅ: Sammenlign a-kasser

 

Billigste a-kasser

Priserne på a-kasserne varierer fra tid til tid men i den skrivende stund er de kommende a-kasser nogle af de billigste i Danmark.

Husk på at priserne varierer ikke så meget fra den ene a-kasse til den anden så lad ikke prisen være den eneste faktor du tager i betragtning når du vælger a-kasse. Hver a-kasse har deres fordele afhængigt af dine ønsker, dine behov og hvilken branche eller job du har.

Herunder får du en oversigt over 4 billige a-kasser under 450 kr. :


1. DJØF ?  412 KR. PR MÅNED

Djoeflogo

Djøf er en faglig organisation for jurister og økonomer samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende fra det private og det offentlige. Djøf samarbejder med Akademikernes A-kasse. Det betyder, at du har mulighed for at tilmelde dig en a-kasse hos dem gennem Djøf. Du kan frit vælge, om du har lyst til at tilmelde dig a-kassen alene, eller om du hellere vil have både a-kasse og fagforening.

Fordelene ved Akademikernes A-kasse er :

 • Gratis for studerende under 30 år.
 • Mulighed for fagforening hos Djøf
 • Mulighed for billige forsikringer

Det eneste krav for at tilmelde dig denne a-kasse er at du skal have en akademisk uddannelse.


 2. FTF-A ?  430 KR. PR. MÅNED

FTFA-a

FTF-A er en tværfaglig a-kasse med kendskab indenfor mange forskellige brancher.

Fordelene ved FTF-A er :

 • Gratis for studerende
 • Mulighed for fagforening
 • Mulighed for efterløn
 • Mulighed for tilbud på studiebøger
 • Ingen krav for at tilmelde dig denne a-kasse

 3. MIN A-KASSE ? 445 KR. PR MÅNED

Min -a -kasse -logo -590-240_02

Min a-kasse er en lille a-kasse for lønmodtagere inden for en lang række brancher. Den blev stiftet i 1914 og derfor er den en af landets ældste a-kasser.

Fordelene ved Min a-kasse er :

 • Gratis for studerende
 • Mulighed for fagforening
 • Mulighed for efterløn
 • Kåret til den bedste a-kasse tre år i træk af arbejdsdirektoratet
 • Ingen krav for at tilmelde dig denne a-kasse

 4. BUSINESS DANMARK ? 445 KR. PR MÅNED

Business -logo

Business Danmark er en a-kasse der har fokus på salg og marketing for lønmodtagere og selvstændige.

Fordelene ved Business Danmark er :

 • Gratis for studerende
 • Mulighed for fagforening
 • Ingen krav for at tilmelde dig denne a-kasse

 

Den bedste a-kasse - dit valg

Når du vælger a-kasse så burde du tænk dig grundigt om. Husk på at tjekke markedet grundigt og find a-kassen der bedst kan opfylde dine ønsker og behov. Husk at alle a-kasser kan hjælpe dig med at modtage dagpenge i din arbejdsløse periode. Desuden er størrelsen på beløbet ikke bestemte af a-kassen men af staten.

Derfor burde du give dig god tid fordi det er de mindste ting der kan gøre den store forskel mens du vælger. Når du står uden arbejde så kan det rigtige valg gavne dig på lang sigt. Det er vigtigt du vælger a-kassen der kan tilbyde dig den bedste hjælp i den svære periode.

A-kassen er ikke længere et sted hvor du bare få udbetalt sin dagpenge som arbejdsløs. Nu om dage bliver du præsenteret for en lang række tjenester som a-kassen tilbyder dig og som du selv kan vælge at deltage i. Med en god a-kasse kan du blive den bedste kandidat ude på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: Bedste a-kasse

 

Hvordan tilmelder jeg mig ?

Her på Mikonomi.dk kan du få et oversigt over a-kasserne. Dermed slipper du for at checke hver enkel a-kasse individuelt . Det er gratis og det er hurtigere. På denne måde kan du sammenligne de forskellige a-kasser og få et bedre overblik over dine muligheder. Der er også mulighed for at ansøge direkte fra vores hjemmeside.

Du bliver hjulpet med at træffe det bedste økonomiske valg. Desuden bliver du også hjulpet med at beregne hvor meget det vil koste dig hver måned at opretholde den valgte a-kasse. De præsenterer dig også med fordelene ved hver a-kasse samt deres krav, hvis de har nogle.

Med vores brugervenlig sammenlignings tjeneste, har du mulighed for at strukturere dine valg og få mere styr på de forskellige danske a-kasser samt deres månedlige pris. Mikonomi.dk gør det nemmere for dig og forlanger intet fra dig.

 

Check a-kassens regler

Det vil være en meget god idé at starte med at tjekke om du har ret til den pågældende a-kasse. Nogle a-kasser understøtter kun bestemte faggrupper som medlemmer og derfor har du ikke mulighed for at tilmelde dig denne a-kasse medmindre du tilhører deres understøttet fagruppe.

Det ville ikke være dig til nogen nytte hvis du vælger de selektive a-kasser når du ikke engang har mulighed for at tilmelde dig denne a-kasse til at starte med. Med en tværfaglig a-kasse, har du mulighed for at ansøge uanset hvilken faggruppe du tilhører. Deres medlemskabs tilbud gælder alle og der er mulighed for at blive optaget uanset hvilken faglig baggrund man kommer fra.

 

Find den billigste a-kasse

Der eksisterer flere forskellige medlemskabs priser for a-kasser selvom de fleste ligger omkring 400 - 500 kr. Derfor kan det varmt anbefales at man startede med at sortere alle de forskellige a-kasser hvor du har mulighed for at ansøge samt deres månedlig pris så man kan få oversigt over nogle af de billigere a-kasser.

Generelt er a-kassernes priser for medlemskab lavere når de er billige til at administrere. Det vil sige at de ikke har brug for at finansiere alt for meget ekstra aktivitet. Afhængig af personen så kan dette være en fordel eller en ulempe da det kommer an på hvad man forventer af sin a-kasse og hvad man leder efter.

Husk at tjekke markedet grundigt så du ikke kun ender med at finde de meste populære organisationer. Lad dig ikke påvirke alt for meget af andres valg og starte med at vælge alle de billige a-kasser ud. Det er ikke altid at de største a-kasser der er de bedste. Nogle gange har de største navne et dårligere rygte end man skulle tror.

Billig -a -kasse

 

Undersøg a-kassernes priser

Lad dig ikke altid narre at den viste pris på medlemskabet. Nogle gang kan der ske at prisen man ser ikke er den samme pris som den vi betaler. Der kan godt være skjulte gebyrer samt ekstra omkostninger der ikke blev nævnt før som du kun lægger mærke til når det allerede er alt for sent.

Tjek altid hvad prisen er når alt er medregnet så du kan få et bedre overblik over a-kassernes pris. Alle prøver at få dig med i starten så du bliver ikke altid præsenteret med den fulde sandhed. Derfor skal du passe på, og prøve på at ikke lade dig friste af de mange medlemskabs tilbud a-kasserne tilbyder.

Hvis du bare husker på at nogle a-kasser gør brug af salgstricks så er du allerede godt i gang. Vær kritisk igennem hele processen hvor du vælger de interessante a-kasser for dig. På denne måde kan du nå frem til a-kassernes rigtige priser.

 

Ydelsen ved den billigste a-kasse

Det er også meget vigtigt at du tjekker hvad du betaler for. Husk på at vælge a-kassen der bedst kan opfylde dine ønsker og behov. Hvis du tager det rigtige valg nu så kan det være mere gavnligt senere hen. Derfor er det vigtigt du ikke skynder dig med at vælge men derimod tænker dig grundigt om så du kan vælge en a-kasse der kan være her for dig hvis du rammer arbejdsløsheden.

Nogle mener at, når en a-kasse er lidt dyrere så betyder det at deres service er bedre da de bruger flere penge på at hjælpe deres medlemmer. Kvaliteten af deres tjenester er derfor højere. Medlemmerne modtager en mere uddybet rådgivning omkring deres fremtid på arbejdsmarkedet samt deres aktuelle status i forhold til jobsøgningen. Desuden får du også flere chancer til at styrke dit CV med et større udvalg af kompetenceudviklende kurser.

Husk på at alle a-kasser giver dig dagpenge i din arbejdsløse periode. Størrelsen på beløbet ændrer sig ikke fra a-kasse til a-kasse. Nu om dage er a-kassen ikke længere et sted hvor du bare få udbetalt sin dagpenge som arbejdsløs men et sted som kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet som den bedste kandidat. Tag dette i betragtning når du vælger a-kasse. Det er de mindste ting der kan gøre den største forskel.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløshedskasse

 

Betale dine regninger

Når du endelig har fundet den billigste a-kasse så skal du engagere dig i at betale de månedlige regninger så forholdet mellem din a-kasse og dig kan vedligeholdes. Selvom du har fundet den billigste a-kasse så kan den hurtigt ende med at være meget dyr hvis du ikke betaler dine regninger.

Hvis du forventer af dem, at de skal respektere jeres aftale uden skjulte gebyrer og ekstra omkostninger, så er du nødt til at gøre det samme ved at betale dine regninger hver måned til tiden. Det er blandt andet dine penge der holder a-kassen kørende så hvis du stopper med at betale så kan du ikke få gavn af a-kassens hjælp og forsikring.

Derfor kan det anbefales at du husker på at betale din medlemskabs pris hver måned så du har mulighed for at beholde din billige a-kasse. Dermed kan du blive ved med at gavne af dens ydelse samt deres garanti mod arbejdsløshed. Desuden, hvis du ikke betaler alle dine regninger fra din nuværende a-kasse så kan du desværre hellere ikke flygte ved at skifte a-kasse så uanset hvad sidder du fast med dine regninger.

 

Billigste a-kasse 2015

For at finde den billigste a-kasse, burde man tage hensyn til alle de punkter vi har diskuteret ovenpå, men hvis man bare leder efter den a-kasse der har den laveste pris, så er de næste a-kasser de billigste indenfor hver kategori:


 BILLIGSTE FAGLIG A-KASSE

Dsa _200x 200

I skrivende stund er den billigste faglig a-kasse Danske Sundhedsorganisationers A-kasse (DSA). Dens månedlige medlemskabs pris ligger på 407 kr. om måneden. De optager kun lønmodtagere samt selvstændige indenfor bestemte faggrupper.


 BILLIGSTE A-KASSE FOR AKADEMIKERE

Akademikernes -a -kasse

Aktuelt er Akademikernes A-kasse den billige a-kasse for akademiker. Dens månedlige pris ligger på 412 kr. om måneden. De optager kun akademiker. Derimod er den faglig baggrund ikke vigtig for ens optagelse.


 BILLIGSTE TVÆRFAGLIG A-KASSE

FTFA-a

På nuværende tidspunkt  er FTF-A  i 2015 den billigste tværfaglige A-kasse. Dens månedlige medlemskabs pris ligger på 430 kr. om måneden. Som sagt er den tværfaglig så den kan optage alle.


 Kriterier for den billigste a-kasse

For at kunne lave en kvalificeret vurdering af danske a-kasser er det nødvendigt, at kategoriseringen foregår ud fra en række kriterier. De rette kriterier definerer kvaliteten af sammenligningen mellem de forskellige danske a-kasser. Her er kriterierne for udvælgelsen af de bedste og de billigste a-kasser i 2015:

 • Kategorien 'Billigste a-kasser' er a-kasser der udelukkende er udvalgt med udgangspunkt i deres pris, og er desuden sorteret efter a-kassens specifikke målgruppe. Det betyder at du vil finde underkategorier såsom 'billigste faglige a-kasse', 'billigste tværfaglige a-kasse' og lignende. Du bliver endvidere præsenteret for medlemsfordelene hos hver af de udvalgte a-kasser.