Indboforsikring

Sammenlign indboforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut

Så nemt er det:

1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Guide til indboforsikring - Få alle detaljer her


Her kan du spare penge på indboforsikring

Hvis du ejer eller lejer en bolig eller skal til det, bør du anskaffe dig en indboforsikring hvis du ikke allerede har det. Mikonomi.dk gør det simpelt og nemt at finde den optimale indboforsikring. Udfyld én enkelt formular og få 3 skræddersyede tilbud. Find den billigste og bedste indboforsikring her.

 

Indboforsikringen er en af de mest udbredte forsikringstyper i Danmark, og det anbefales af forbrugerrådet at man som minimum skaffer sig denne forsikringstype, når man har bolig. Forsikringen dækker bl.a. ved tyveri af dine personlige ejendele, hvilket giver yderligere grund til at man tegner en indboforsikring, da Danmark, sammenlignet med vores nabolande, er det land hvor der begås flest indbrud pr. 100.000 indbygger.

I 2013 blev der, ifølge Forsikring & Pension, begået 748 indbrud pr.100.000 indbygger i danske husstande. Dette tal er 7 gange højere end hos vores norske naboer, 4 og 3,5 gange højere end hhv. vores tyske og svenske naboer. Det giver god grund til at anskaffe en indboforsikring.

Indbrud I Norden

 

Hvad dækker indboforsikringen?

Groft sagt dækker indboforsikringen beboeren og dennes ejendele i tilfælde af vandskade, brandskade, tyveri og røveri. Ved tyveri og røveri er det typisk elektronisk udstyr såsom telefon, computer og tablet, der dækkes af forsikringsselskabet.

Indboforsikringen dækker også hvis dine ting bliver stjålet eller går i stykker udenfor dit hjem. Dette gælder for også dig; hvis du påfører andre eller deres ting skade dækker din ansvarsforsikring, som er en del af indboforsikringen, ved eventuelle erstatningssager.

Indboforsikringen også ved udlandsophold - dog i begrænset omfang set i forhold til rejseforsikringer. Det vil sige, at dine ejendele også er forsikrede når du er på ferie. Samtidig dækker indboforsikringen hos de enkelte selskaber, hvis du skulle gå hen og blive syg, og du akut har brug for sygetransport, læge- eller hospitalsophold eller krisehjælp.

Afhængig af hvilken gruppe, en stjålet eller skadet ejendel tilhører, kan der være helt specifikke dæknings- og erstatningsregler ved en indboforsikring. Derfor bør man inden man tegner forsikringen, læse aftalen grundigt igennem.

Almindeligt privat indbo Særligt privat indbo
Private ejendele Kunst og aktikviteter
Boligens normale udstyr El-apparater og tilbehør
  Pels og skind
Særligt private genstande Vin og spiritus
Samlinger Særligt dyre ure
Smykker af enhver art Ægte tæpper

 

Typer af indboforsikringer

Forsikringsselskaberne ønsker at tilbyde indboforsikringer, der bedst matcher dine behov med hensyn til ønsket dækning, økonomiske forhold og familieforhold. Derfor deler de fleste forsikringsselskaber deres indboforsikringer i forskellige kategorier:

 • FOR UNGE ELLER STUDERENDE
  Ifølge Forsikring & Pension, over en tredjedel af de 21-24 årige har ikke en indboforsikring. Hovedårsagen er, at de ikke har råd. Derfor tilbyder nogle forsikringsselskaber en billigere indboforsikring, hvor man har fjernet nogle at de mindre relevante dækninger for unge(fx. ting man har med i sit fritidshus).
 • FOR BØRNEFAMILIER
  For børnefamilier er der flere behov at dække, og derfor dækker en indboforsikring rettet mod børnefamilier bredere. I modsætning til indboforsikring for unge og studerende, dækker denne forsikring fx. krisehjælp, ting man har med i sit fritidshus eller guld, sølv og smykker.
 • FULD DÆKNING
  Nogen kalder det en Familieforsikring, mens andre kalder det en 50+ eller 60+ Forsikring, men fælles for dem alle er, at du får den fulde indbodækning. Til forskel fra Indboforsikringen for Børnefamilier, dækker denne forsikring for eksempel børnebørn man har med på udlandsrejsen.

 

Indboforsikring

 

Tilvalgsdækninger til indboforsikringen

Nogle gange kan ovenstående dækninger dog være utilstrækkelige. Selv en indboforsikring med fuld dækning kan have sine begrænsninger; fx. er visse typer af elektronikskader ikke dækket, og der er også begrænsninger på dækning af husdyr. Derfor kan du vælge en række tilvalgsforsikringer til din indboforsikring, som gør din hverdag lidt ekstra tryg:

 • SPORTS- ELLER FRITIDSUDSTYR
  Hvis nogen i husstanden dyrker en sport eller en hobby der kræver særligt udstyr, for eksempel ridning eller lystfiskeri, vil denne forsikring dække for skader der opstår på udstyret - f.eks skader på.sadler eller fiskestænger.
 • UDVIDET ELEKTRONIKDÆKNING
  Når du køber et elektronisk apparat i en butik, giver sælgeren dig mulighed for at tilkøbe en forsikring, som giver dig fuld dækning for det enkelte apparat. Indboforsikringen som basisprodukt giver ikke samme fulde dækning. Stort set alle forsikringsselskaber giver dig dog mulighed for tilkøbe en udvidet elektronikdækning, der dækker alle dine elektroniske apparater i hjemmet.
 • DÆKNING AF HUSDYR
  Det kan være en god idé med en ekstra forsikring til fx. hund eller kat. Hos nogle forsikringsselskaber skal du have en indboforsikring for at tegne en sådan forsikring, mens man hos andre kan købe den separat. Husdyrsforsikringer dækker stort set alle udgifter bl.a. i forbindelse med læge og hospitalsbesøg, medicin, sygdom og ulykker.
 • CYKELDÆKNING (UDVIDET)
  Cyklen er et meget populært transportmiddel i Danmark. Indboforsikringen dækker hvis din cykel skulle gå i stykker. Dog dækker den hos nogle selskaber ikke hvis den overskrider en bestemt størrelse eller prisklasse. Derfor kan det være en god ide med denne forsikring som både dækker cyklen og dens dele.

 

Hvordan udregnes prisen på forsikringen?

Som køber er det ikke lige til at beregne prisen for en kommende indboforsikring, da mange faktorer spiller ind. En faktor der spiller ind er hvor dyrt dit indbo er. Hvis du har mange dyre ejendele, betyder det naturligvis at prisen på din indboforsikring bliver dyrere.

For eksempel kan prisen variere meget i forhold til hvor du bor i landet; hvis du bor i et område hvor den kriminelle aktivitet er høj, vil din indboforsikring være dyrere end hvis du bor i et område der er mere fredeligt.

Derudover spiller alder og hvor mange der bor i hjemmet også en faktor. Som ung eller studerende slipper man som regel billigere end hvis man var færdiguddannet med familie og job. Prisen bliver dyrere jo flere der er knyttet til indboet, af den simple grund at indboforsikringen skal dække flere ting.

Selvrisikoen er en anden afgørende faktor for prisen på din indboforsikring. Selvrisiko er den udgift du selv skal betale i tilfælde af skade - resten betaler forsikringsselskabet for dig. I de fleste tilfælde kan du selv vælge hvilken selvrisiko du vil have; fx kan du vælge helt undlade at betale selvrisiko.

 

5 tips til at spare på din indboforsikring

 1. KEND DIG SELV OG DINE BEHOV
  Passer du godt på dine ting, eller går dine ejendele tit i stykker? Dette har stor indflydelse på om du skal vælge en lav eller høj selvrisiko, som kan være et godt spareredskab (læs nedenfor). Gør op med dig selv hvilke dækninger du helst vil have og hvilke du ikke har brug for.
 2. HØJERE SELVRISIKO GIVER BILLIGERE FORSIKRING
  Hvis du vælger en højere selvrisiko vil din præmie (det det koster at have en forsikring) falde, og hvis du vælger en lavere selvrisiko vil præmien stige. Men selv hvis du undlader selvrisikoen kan der i særlige tilfælde stadig være en selvrisiko der skal betales fx. ved skader på lånte og lejede indbogenstande.
 3. HVIS DU HAR MASSER AF ELAPPARATER
  I stedet for at forsikre alle dine el-apparater separat når du køber dem i butikken, kan du tilkøbe en udvidet elektronikforsikring. Den dækker alle el-apparater i dit indbo, og dermed kan der være penge at spare.
 4. AFTALER MED ANDRE ORGANISATIONER
  Forsikringsselskaberne har hver især deres aftaler med forskellige fagforeninger, fagforbund og andre organisationer. Hvis du er medlem af en af disse organisationer er du berettiget til et rabatprocent, som er forhåndsaftalt mellem organisationen og forsikringsselskabet. Hvis du er medlem af en organisation, kan der derfor være vigtige penge at spare ved at undersøge om organisationen har aftaler med et forsikringsselskab.
 5. OPNÅ SAMLERABAT
  Hvis du har, eller ønsker at have, flere forsikringer (fx. ulykkesforsikring-, bil- og indboforsikring), er der mange penge at spare ved at samle alle disse hos et forsikringsselskab. Forsikringsselskaberne tilbyder helt op til 15% rabat for at du samler alle dine forsikringer hos dem.
 6. SÆT DINE FORSIKRINGSBEHOV I UDBUD
  Der kan være penge at spare ved at sætte forsikringsselskaberne i konkurrence om at give dig det bedste tilbud. Her på siden er det netop det vi opfordrer dig til; sæt dine forsikringsbehov i udbud, og vent på det bedste udbud.

Indboforsikring Spar Penge

 

Når du har tegnet din indboforsikring

Der er en række betingelser, som alle forsikringsselskaber stiller sine kunder, der skal efterleves af dig som forsikringstager når du tegner en indboforsikring. Disse betingelser har afgørende betydning for din ret til erstatning ved skader. De fleste forsikringsselskaber kræver, at din husvedligeholdelse er i orden. Hvis du for eksempel har et oliefyr, pejs eller brændeovn skal disse være korrekt indstillede efter gældende forskrifter - hvis ikke, kan der være begrænsninger i din erstatning i tilfælde af brandskader.

Forsikringsselskaberne kræver desuden, at dit hus er tyverisikret. Dette vil sige, at du skal sørge for, at låsene på dine døre og vinduer er sikre, og du skal gøre det svært for tyven at trænge ind. Hvis ikke, vil du ved hjemme-tyveri kun få begrænset erstatning for stjålne ejendele.

Sørg for at kvitteringer eller købsbeviser på dine værdigenstande i dit indbo er gemt. Hvis dit el-apparat bliver stjålet eller går i stykker, eller hvis din cykel bliver stjålet, vil forsikringsselskabet bede dig om købsdokumentation af de stjålne ejendele for at fastslå din erstatning.

 

Ofte stillede spørgsmål

"HVAD ER FORSKELLEN PÅ HUSFORSIKRING OG INDBOFORSIKRING?"
Husforsikringen dækker de skader der opstår på selve bygningen. Det kunne for eksempel være ved brandskader eller skader opstået ved særlige vejrforhold som storm, orkan eller skybrud. Forsikringen dækker også ved vandskader fra rør, ved hærværk eller tyveri. Indboforsikringen dækker de personer som bor i boligen og deres ejendele. Indboforsikringen dækker fx i forbindelse med tyveri eller ødelagte ejendele som pc eller telefoner. Desuden dækker forsikringen også for de skader som beboeren volder på andre og deres ejendele, og den dækker også i tilfælde af at beboeren bliver syg på i udlandet.

"HVEM ER DÆKKET AF INDBOFORSIKRINGEN?"
Din indboforsikring dækker dig, din samlever, dine børn. Hvis du udlejer et værelse i dit hjem til en person, er denne personen også dækket af forsikringen.

"HVOR GÆLDER MIN INDBOFORSIKRING?"
Din indboforsikring dækker både i dit hjem og udenfor dit hjem. Desuden dækker din indboforsikring også når du er i udlandet - op til tre måneder - fx. hvis din bagage bliver væk eller beskadiges.

"HVORNÅR GÆLDER MIN FORSIKRING FRA?"
Indboforsikringen dækker fra den dato du har tegnet den, og denne vil stå på den aftale du har underskrevet. Forsikringen gælder 1 år ad gangen og fortsætter indtil du skriftligt beder om opsigelse.

"HVOR OFTE SKAL JEG BETALE FOR FORSIKRINGEN?"
Som regel skal du betale en gang om året. Du kan dog forud for din aftale indgå en aftale med dit forsikringsselskab, om at delbetale enten månedligt, pr.kvartal eller halvårligt. Hvis du efter indgåelsen af aftalen ønsker en ændring i betalingen skal du blot kontakt dit forsikringsselskab.

"HVOR SKAL JEG HENVENDE MIG FOR AT ANMELDE EN SKADE?"
Du skal straks henvende dig hos dit forsikringsselskab ved skade eller tyveri - enten online eller pr. telefon. Ved tyveri skal du også henvende dig til politiet. Ved bortkommet rejsegods skal du desuden henvende dig til transportvirksomheden og få en skriftlig bekræftelse.

"HVAD SKER DER NÅR JEG ANMELDER EN SKADE?"
Forsikringsselskabet kan ønske dokumentation for bortkomne eller defekte ejendele ( fx. købsbeviser eller kvitteringer). På baggrund af din anmeldelse vil dit forsikringsselskab vurdere, hvordan de bedst kan kompensere for dit tab eller skade. Udfaldet kan enten være reparation, genlevering af tilsvarende genstand, eller kontant erstatning.