Billig bilforsikring

Indhent tilbud på din bilforsikring og få den bedste pris - Det er både gratis og uforpligtende

Bestil tilbud
- tager under et minut

Så nemt er det:

1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Billig bilforsikring guide - Sådan gør du


Få en billig bilforsikring her

På Mikonomi.dk får du nemt og hurtigt 3 gode tilbud på billige bilforsikringer. Indtast dine behov én gang, og få et overskueligt overblik over bilforsikringerne. Du kommer i gang her:

 

Prisen er vigtig for en billig bilforsikring

Prisen kan være en grund til hvorfor du i første omgang ville have et tilbud, eller måske endda den eneste grund. I så fald, er prisen en vigtig faktor, og prisen bliver udregnet, i forhold til de oplysninger du videregiver. For at hive en billig bilforsikring i hus, vil det blive influeret af din:

 • Din bopæl
 • Hvor gammel du er
 • Hvad for en bil du har
 • Hvor mange kilometer du kører om året
 • Hvor længe har du haft kørekort
 • Med kaskoforsikring eller uden
 • Hvor mange skader har du lavet

Det er vigtigt, at du er vidende om, hvad du har behov for, sådan så du kan vurdere om du får et optimalt produkt til prisen. Disse informationer omhandler detaljer omkring dit køretøj samt detaljer om dig. Vi har listet nogle af dem ovenfor.

Endvidere er det vigtigt at du ikke udelukkende vælger din billige bilforsikring ud fra prisen. Her på Mikonomi.dk anbefaler vi, at du vælger din bilforsikring ud fra dine behov. Hvis du har en meget gammelt bil, som er kaskoforsikret, og næsten ikke er noget værd mere, kan det måske være til overvejelse at fjerne kaskoforsikringen. Forstået på den måde at hvis du får brug for din kaskoforsikring en dag, kan selvrisikoen på din kaskoforsikring, koste dig mere end selve bilen.

Billig bilforsikring til unge - er det muligt? 

Mange unge føler sig fristede af muligheden for at lade mor eller far tegne bilforsikringen for dem, da den i så fald altid vil blive væsentligt billigere, men det er langt fra en god ide. Ikke nok med at det betyder at du ikke opnår anciennitet selvom du betaler for forsikringen, så er det decideret ulovligt og dermed strafbart. Og det kan altså sagtenhs lade sig gøre at få en billig bilforsikring til unge.

Derudover skal det siges, at det ikke er direkte umuligt at finde en bilforsikring til unge til en fornuftig pris, og det er derfor ikke nødvendigt at ty til så drastiske løsninger som det eksempelvis er at tegne bilforsikringen i dine forældres navn. Én ting der virkelig kan spare dig meget er, at undersøge markedet for bilforsikringer til unge for priser inden du beslutter dig for et forsikringsselskab.

Billig_Bilforsikring

Billig bilforsikring? - Vær opmærksom på dækningerne

Vil du have kaskoforsikring eller kun ansvarsforsikring? Dette kan være en afgørende faktor for hvad prisen på din billig bilforsikring ender med at blive. Netop fordi prisen vil variere, og det er svært at sammenligne en bilforsikring med kasko og en uden kasko. Ansvarsforsikring er den lovpligtige forsikring, som ofte kan findes meget billigt i forvejen. Prisen vil være højere, hvis man vil have en billig bilforsikring med kasko.

Kaskoforsikring er ofte dyrere end ansvarsforsikring, og derfor dækker den naturligvis mere. Dette betyder at den billigste forsikring ikke altid den bedste, det er vigtigt at sammenligne de samme produkter.

Kaskoforsikringen kommer i både dyre og billige varianter. Så hvis du er opsat efter at få en billig bilforsikring, men samtidigt ikke vil gå på kompromi med dækningerne, er dette også muligt. Her anbefaler Mikonomi.dk at du vælger en kaskoforsikring som afspejler dine behov.

Ved du hvad din kaskoforsikring dækker?

Mange vil mene at en billig bilforsikring kun indeholder en ansvarsforsikring, men dette er ikke altid den smarteste investering.

En kaskoforsikring dækker alle selvforskyldte skader på din bil, derfor er det også dyrere at tegne denne type forsikring som i øvrigt ikke er lovpligtig. Men det er i størstedelen af tiden, en god og klog investering, end bare at nøjes med en ansvarsforsikring. Skader som dækkes af en kaskoforsikring er uforsætlige skader såsom:

 • Trafikuheld
 • Tyveri
 • Brand

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Hvis du ejer en bil, skal du have en ansvarsforsikring. Denne type af forsikring er nemlig lovpligtig. Det er den af den grund, at der altid vil være en risiko at færdes i trafikken. Derfor er den lovpligtig, for at beskytte dig og andre i trafikken mod uforudsete udgifter i forbindelse med et uheld.

En ansvarsforsikring dækker kun de eventuelle skader du måtte have forvoldt i et uheld. Dvs. at skader på egen bil og på dig selv er ikke dækket af en ansvarsforsikring, her skal man overveje en kaskoforsikring. Derfor er en billig bilforsikring med kun en ansvarsforsikring ikke altid det bedste valg.

Billig Bilforsikring 2

LÆS OGSÅ: Sammenlign bilforsikringer 

 

Billig bilforsikring - Priseksempel: 3 forskellige bilister

Om du vælger at tegne billig kaskoforsikring eller kun ansvarsforsikring ændrer din pris betydeligt. Det vil altid være billigst kun at vælge den lovpligtige ansvarsforsikring. Herunder gennemgår vi 3 priseksempler med udgangspunkt i priser opnået gennem online formularer.

Vi har ikke inkluderet tilbudspriser eller diverse samlerabatter, fordi dette varierer for meget fra person til person. Der er taget udgangspunkt i, at alle tre personer bor i Århus C. Du har her muligheden for at se, hvad prisniveauet ligger på, og hvordan de nedenstående 6 faktorer påvirker prisen.

Ansvarsforsik . + Ansvar +kaskoforsikring - Priseksempel 3 Personer 

Person 1
Vedkommende har, med sine mange år bag rattet, opnået status som elitebilist og kører en forholdsvis dyr bil. Der er ikke tale om nogen tidligere skader eller klip i kørekortet. Det er fornuftigt for denne bilist at tilvælge kaskoforsikringen, fordi bilen er så meget værd. Reparationer på bilen ville hurtigt løbe op i mange penge, såfremt der skulle komme skader på den.

Person 2
Her er tale om en person, der er forholdsvis ny i bilforsikringsverdenen, men som trods alt er over 25 år. Kombinationen af den bil som vedkommende vælger at forsikre og den korte kørselserfaring vil give en lidt højere forsikringspris end den gennemsnitlige bilist i denne alder. Dette skyldes blandt andet, de mange hestekræfter bilen har, og hvor stor en risiko bilisten dermed udgør for forsikringsselskabet.

Person 3
Som ung bilist, især under 25 år, er det svært at få den billigste bilforsikring grundet manglende kørselserfaring. Hvis man vælger en ældre brugt bil, kan det dog gøres billigere, som tidligere nævnt. I denne situation, hvor Ford Fiestaen er fra 1996 og dermed ikke særlig meget værd, kan vedkommende med fordel overveje at droppe kaskoforsikringen og selv betale for udbedringen af skaderne. Dette skyldes at den årlige præmie på kaskoforsikringen er meget høj i forhold til værdien på den gamle bil. 

3 Personer Tabel

 

6 trin til en billig bilforsikring

 1. EN HØJ SELVRISIKO
  Størrelsen på din selvrisiko er ofte den faktor, der påvirker prisen mest direkte. Hvis du vurderer, at der ikke er så stor risiko for, at du skader bilen, kan du tegne en bilforsikring med en lav årlig præmie og en høj selvrisiko. Oftest er selvrisikoen meget høj for de billige bilforsikringer, men du bør vurdere, om du, ved eventuelle skader, vil være i stand til at betale dette beløb. Har du ikke en fast opsparing stående til denne slags uforudsete udgifter, kan det gå hen og blive dyrere for dig i længden at vælge den billige bilforsikring.
 2. VÆLG KUN DEN NØDVENDIGE DÆKNING
  Udover valget af kaskoforsikringen er der en række andre tillægsforsikringer, du kan overveje, eksempelvis førerdækning, vejhjælp, friskadedækning og glasdækning. Hvor mange af disse tillægsforsikringer, du vælger at inkludere i din bilforsikring, påvirker naturligvis din pris. Generelt er prisen højere, jo større dækning du får.
 3. BLIV ELITEBILIST
  Det er væsentlig nemmere at finde en billig bilforsikring, når du kan bevise over for forsikringsselskabet, at du både er en erfaren bilist og ikke har haft skader i en årrække. Med en status som elitebilist, kan du spare mange penge på din bilforsikring. Netop derfor er det sværere for de unge at finde en bilforsikring, der er lige så billig, som deres forældres. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog "Respekt for fart"-kurser til unge under 25 år for at give denne målgruppe en bedre mulighed for at få en billig bilforsikring. Husk, at du også kan registrere tidligere kørsel i firmabil, og dermed optjene lidt anciennitet herfra.
 4. SPAR VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Langt de fleste forsikringsselskaber kan tilbyde dig en ekstra billig bilforsikring, hvis du samler dine forsikringer hos dem i en såkaldt samlerabat. I stedet for at vælge hver enkelt type forsikring (f.eks. ansvar-, kasko-, indbo- og husforsikring) ud fra den enkelte pris i de enkelte selskaber, bør du i stedet undersøge prisen for en samling af dine forsikringer i ét selskab. Dette vil, i langt de fleste tilfælde, resultere i en billigere bilforsikring, end du ellers ville kunne få.
 5. VÆLG DEN RETTE BIL
  Dit valg af bil har stor betydning for hvor billig en bilforsikring, du kan få tilbudt. Du kan derfor med fordel tænke strategisk i forhold til dit bilvalg, hvis din bilforsikring skal være så billig som mulig. Især ældre og mindre biler er noget forsikringsselskaberne kan lide, da disse ikke udgør en lige så stor risiko for store udbetalinger af erstatningssumme. Vælger du en meget gammel og måske meget brugt bil, kan du oven i købet oftest spare kaskoforsikringen væk, og ende med en bilforsikring der er endnu billigere.
 6. DIT POSTNUMMER
  De fleste forsikringsselskaber kigger på, hvor i landet du bor, når de skal give finde frem til en pris på din bilforsikring. Bilforsikringer, der skal dække kørsel i mindre trafikerede områder, og områder med lave uheldsstatistikker, vil generelt ligge i den billige ende. Drejer det sig derimod om kørsel i storbyer, vurderes risikoen som værende større, og prisen bliver dermed højere.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

 

Billig Bilforsikring 3

 

Bilforsikring til unge - vi lavede en test i 2015

I år 2015 lavede vi en omfattende test af biilige bilforsikringer til unge. I dette afsnit kan du se resultaterne. Når du sammenligner priser på bilforsikringer er det vigtigt at du tager alle forbehold såsom selvrisiko, vilkår og betingelser i betragtning, og derfor ikke vurderer på prisen alene. Den bilforsikring der er billigst i årlig præmie er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring til unge på lang sigt. Med dette sagt defineres den billig bilforsikring som den bilforsikring, der har den laveste årlige præmie.

For på bedste vis at undersøge hvor det som ung er muligt at finde den billig bilforsikring, samt opstille nogle priseksempler, har vi benyttet en række fiktive testpersonaer. Dette giver et mere nuanceret billede af markedet er, samt tydeliggøre hvor meget din pris og din kørselserfaring har for den endelig pris på din bilforsikring.

Den bil vi har valgt at benytte til denne test er en fabriksny Volkswagen Up! 1.0 Take med 3 døre og 60 hk, da denne Volkswagen model var den mest solgte bil i 2014. Flere og flere unge beslutter sig for at investere i en fabriksny bil, selvom det ikke nødvendigvis er drømmebilen i første omgang.

Vi har desuden antaget at den gennemsnitlige unge bilist i denne test forventes at køre mellem 15.000 km og 20.000 km om året, at vedkommende ikke har haft nogle tidligere skader og at forsikringstageren er bosat i 2500 Valby.

18 A ?r , Ikke Bil Før

Som 18 årig har du, grundet manglende erfaring med at køre bil, en ringe position over for forsikringsselskaberne. Dette skyldes, at du har svært ved at bevise hvor ansvarligt du kører, og dermed modbevise statistikkerne.

Hvad angår ansvarsforsikringen er det If Forsikring, Topdanmark og Tryg forsikring der ligger i top 3 over billigste bilforsikringer til unge på 18 år, der endnu ikke har haft bil i eget navn. Hos både Topdanmark og If ligger selvrisikoen på 5000 kr., mens den hos Tryg Forsikring er oppe på 6471 kr. som minimum for denne aldersgruppe. Til gengæld er den årlige pris lavest hos Tryg Forsikring og så inkluderer den førerulykkesforsikring og lånebil.

Priserne på kaskoforsikring til 18-årige unge bilister svinger en del mere, men den dyreste på hele 28.364 kr. sammenlignet med den billigste løsning på 12.170 kr. udbudt af If Forsikring. Ikke nok med at prisen er den laveste, så byder bilforsikringen fra If på en god dækning der inkluderer skader på bilens frontrude, retshjælp, erstatningsbil og så dække den ekstraudstyr op til 20.000 kr. Selvrisikoen hos Tryg er 6471 kr. som minimum, hvilket tilmed ligger lige under gennemsnittet.

Billigste ansvarsforsikring: Tryg Forsikring, 7.796 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.
Billigste kaskoforsikring: If Forsikring, 12.170 kr. om året, 5000 kr. i selvrisiko.

 

21 A ?r , Bil I 3 A ?r

Har du haft bil siden du fik udstedt kørekortet som 18-årig, og har du rundet de 21 år, står du en smule bedre stillet hos forsikringsselskaberne end unge, der ikke tidligere har haft bil i eget navn. At du stadig går under det forsikringsselskaberne betegner som ung bilist, gør dog at du med fordel kan undersøge markedet for ikke at betale en formue for din bilforsikring.

Vores test viser, at der indenfor ansvarsforsikringer er gode muligheder i den billige ende med Danske Forsikring som den billigste løsning, der desuden inkluderer førerdækning og en selvrisiko på kun 4000 kr. Den dyreste ansvarsforsikring er over dobbelt så dyr som den billigste og dækker kun hvad en ansvarsdækning absolut skal dække.

Når det kommer til kaskoforsikringen er der ingen tvivl om at Tryg Forsikring er den billigste bilforsikring til unge på 21 med et par års anciennitet, da denne kan tegnes for kun 8706 kr., modsat den dyreste løsning på hele 18.581 kr. Selvrisikoen er med 6471 kr. lidt højere end forsøget på at holde den under 5000 kr. men til gengæld får du både førerulykkesforsikring og en selvrisiko på 0 kr. ved ansvarsskader med i købet.

Billigste ansvarsforsikring: Danske Forsikring, 5.223 kr. om året, 4.000 kr. i selvrisiko.
Billigste kaskoforsikring: Tryg Forsikring, 8.706 kr. om året, 6471 kr. i selvrisiko.

 

24 A ?r , Bil I 5 A ?r

Hvis du har rundet de 24 år, er der ikke længe til at du ryger udenfor kategorien 'unge bilister', der hos de fleste forsikringsselskaber defineres som bilister mellem 18 og 25 år. Har du allerede haft bil i eksempelvis 5 år, har du allerede opnået en god anciennitet som betyder at bilforsikringen bliver væsentlig billigere end den var da du tegnede den første som 19-årig.

Såfremt du kun ønsker at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring kan denne tegnes for omkring 3000 kr. blandt selskaberne der ligger i top 3 over billigste ansvarsforsikring til denne aldersgruppe. Den billigste ansvarsforsikring til dig på 21 år, er Danske Forsikring, hvor du kan få både ansvar- og førerulykkesforsikring for 2977 kr. om året.

Kaskoforsikringen ligger lidt højere, men kan trods alt erhverves for omkring 6000 kr. Alm. Brand Forsikring udbyder kaskoforsikringen der er billigst i årlig præmie, men med en selvrisiko på minimum 7750 kr. bliver det dyrt hvis først du bliver involveret i en ulykke. Gjensidige, der tilbyder den tredje billigste til 6632 kr. har til gengæld en selvrisiko på 3900 kr. og en rigtig god dækning, der inkluderer reparation af stenslag, retshjælp og fri lånebil.

Billigste ansvarsforsikring: Danske Forsikring, 2.977 kr. om året, 5.151 kr. i selvrisiko.
Billigste kaskoforsikring: Alm. Brand Forsikring, 6.090 kr. om året, 7750 kr. i selvrisiko.

 

24 A ?, Ikke Haft Bil Før

I de tidligere to scenarier har vi antaget, at de unge testpersoner har haft bil mere eller mindre siden de først fik stukket kørekortet i hånden. Har du derimod aldrig haft en bil registreret i eget navn, og hører du stadig under kategorien for unge bilister og alligevel ønsker at finde den billigste bilforsikring kan du læse med her.

Priserne på en ansvarsforsikring af din bil afhænger utrolig meget af, hvilket selskab du vælger. I top 3 over billigste ansvarsforsikringer til dig på 24 år, har vi Topdanmark, Danske Forsikring og Tryg. Tryg er billigst i årlig præmie, men har en selvrisiko på 6471 kr. sammenlignet med en selvrisiko på 5000 kr. hos de to andre selskaber. Alle tre selskaber inkluderer førerulykkesforsikring i ansvarsforsikringen.

Hvad gælder kaskoforsikringen er den billigste hele tre gange så billig som den dyreste, hvilket især understreger vigtigheden af at undersøge markedet. Den absolut billigste bilforsikring ligger på 8028 kr. og udbydes af Tryg Forsikring hvilket igen betyder at du, trods en lidt højere selvrisiko, får en utrolig god dækning for en lav årlig pris.

Billigste ansvarsforsikring: Tryg Forsikring, 4.547 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.
Billigste kaskoforsikring: Tryg Forsikring, 8.028 kr. om året, 6.471 kr. i selvrisiko.

Bilforsikringens dækning varierer

Som det fremgår i ovenstående priseksempler er der forskel på hvad forsikringsselskaberne inkluderer i deres priser på bilforsikringen, og da en bilforsikring i forvejen er dyr til de unge, kan det virkelig betale sig at se sig godt for. Visse forsikringsselskaber inkluderer intet i deres ansvarsforsikring andet end det absolut minimale, mens andre inkluderer førerulykkesforsikring, der hurtigt kan betale sig at have med, hvis du er involveret i en ulykke.

Hvad gælder kaskoforsikringen er der ligeledes stor forskel på de dækninger der er inkluderet, udover den lovpligtige ansvarsforsikring. Tryg skiller sig især ud ved at tilbyde en selvrisiko på 0 kr. ved ansvarsskader mens Nykredit tilbyder elitestatus efter 3 år. Både If Forsikring og Gjensidige tilbyder gratis reparation af stenslag på bilens forrude og så dækker både If Forsikring og Alm. Brand Forsikring ekstraudstyr til omkring 20.000 kr.

Hvis du ønsker at undersøge forsikringspriserne til din egen bil, kan du får tre tilbud på en billig bilforsikring her på Mikonomi.dk.*Forbehold for prisændringer.

Priser hentet på hjemmesiderne for de selskaber der har gjort det muligt at beregne pris online uden cpr nummer. vi anbefaler at du ringer for at få oplyst den specifikke pris på en bilforsikring.

Er en billig bilforsikring også altid den bedste?

Den billige bilforsikring er ikke altid den billigste på længere sigt. Det er derfor vigtigt, at du læser det, der står med småt, når du tegner en bilforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber er der en række regler, du bør tjekke, inden du beslutter dig for, hvilken billig bilforsikring, der passer bedst til dig og dine behov. Blandt andet er det meget udbredt, at forsikringsselskaberne sætter prisen, eller selvrisikoen, op for hver gang du anmelder en skade. Du skal derfor overveje om alle skader er værd at anmelde til dit selskab, eller om du kan udbedre dem billigere selv, og beholde din status i forsikringsselskabet.

Du skal desuden være opmærksom på, hvem der bliver dækket af din bilforsikring. Som udgangspunkt er det kun den primære bruger af bilen, der er dækket samt en eventuel samlever eller ægtefælle, der er registreret på adressen. Hvis der er en anden, som kommer til at bruge bilen meget, kan du med fordel informere forsikringsselskabet herom.

Sidst, men ikke mindst, bør du læse det med småt i forhold til anmeldelser af skader. Det kan ske, at dit forsikringsselskab hæver præmien på din bilforsikring, når du anmelder skader, og så er den måske ikke den billigste længere. Husk altid at undersøge markedet, inden du automatisk fornyer dine forsikringer, da vilkår og priser kan have ændret sig en del på bare et enkelt år.

Kan man få en billig bilforsikring og samtidig høj kundetilfredfshed?

Det kan godt være, at du nu har fundet dig en billig bilforsikring, men har du tænkt over hvad selskabets ry kan betyde for dig? Det kan være en god ting, at du undersøger selskabets klagehistorik, inden du springer ud i noget, som du senere vil fortryde.

Ofte er det sådan at kundetilfredshed og klager skal forekomme minimalt. Hvis dette ikke er tilfældet, kan den billige bilforsikring du lige har fundet, være risikabel og dyr at springe ud i.

Derfor skal du passe på, med at tage imod for mange gode råd og erfaringer fra familie og venner. Da en god oplevelse i en situation, ikke altid afspejler selskabets historik. Hvad kan du gøre for at sikre dig, at dit fremtidige forsikringsselskab behandler deres kunder ordentligt? Det som Mikonomi.dk anbefalder dig at gøre, er at anvende anmeldersites, hvor forbrugere går ind og deler deres erfaringer om selskabet - her kan du bl.a. anvende trustpilot eller ankenævnet for forsikring.

7 gode råd til at finde en billig bilforsikring til unge

Det kan være ret så vanskeligt som ung, at finde sig en billig bilforsikring. I denne anledning har vi strikket en liste sammen med gode råd til hvordan du hurtigst og bedst, finder dig den billigste bilforsikring. Der er flere måder at finde en billig bilforsikring, men vi giver vores bud herunder:

 1. Lad dig ikke blive fristet af en masse historier fra dine bekendte af, om hvor meget de har sparet på at registrere bilen i deres forældres navn(forældrekøb). Hvis du er den primære bruger af bilen og en dag skulle ende i en ulykke, kan dette få betydelige konsekvenser efterfølgende. Derfor anbefaler vi dig stærkt at du forsikrer bilen i dit eget navn. Endvidere optjener du ej heller anciennitet gennem denne metode, og dette er måden størstedelen af forsikringsselskaberne fastsætter prisen på din billig bilforsikring - så lige meget hvordan du vender og drejer den, kan det bedst betale sig at forsikre den i dit eget navn.
 2. Måske er det sejt i en ung alder at have en bil med mange hestekræfter, men føles måske mindre sejt når du skal forsikrer den, og betale det hvide ud af øjnene for den. Mikonomi.dk anbefaler, at du vælger en mindre bybil som holder sig under 75 HK, som gør du kan få en billig bilforsikring.
 3. Vælg kun ansvarsforsikring. En kaskoforsikring er meget dyr hvis du ikke har optjent noget anciennitet - og køb gerne en gammel bil, så skader på den, måske ikke har lige så stor betydning.
 4. Undersøg hvilken fagforening du har - hvis du selfølgelig har en. Ofte forhandler fagforeninger en fordelagtig pris hjem til deres medlemmer, hvor du ofte kan spare op til et tocifret procenttal på din bilforsikringer.
 5. Hvis du har flere forsikringer, kan samlerabat i nogle tilfælde være en fordel for dit vedkommende - da flere rabatter slået sammen, kan du få en billig bilforsikring.
 6. Hvis du har behov for en ny bil, kan du med fordel gå efter specifikke bilmærker, da de ofte tilbyder billige bilforsikringer, i forbindelse med et bilkøb. Her skal du ligesom med alle andre forsikringer grundigt sætte dig ind i vilkårene og betingelserne.
 7. Priserne fra forsikringsselskaberne er ofte til at presse, og hvis du spiller selskaberne ud mod hinanden, kan du ofte få en billigere bilforsikring end det oprindelige. Du kan øverst på siden her få 3 helt uforpligtende og gratis tilbud, så du kan få et overblik over markedet.

Pas på med at låne bilen ud - det kan blive dyrt

Er du klar over, at når du låner din bil ud til bekendte, så gør du det faktisk med en vis risiko for at stå tilbage med en enorm regning. Mikonomi.dk går igennem nedenfor hvordan du sikrer dig at din billige bilforsikring forbliver billig.

Det som gør det dyrt, er at mange kaskoforsikringer har den betingelse, at selvrisikoen fordobles eller tredobles, hvis låneren er ude for et skadesuheld. Som betyder for dig, at din billige bilforsikring, pludselig er alt andet end billig.

Hvis du i forvejen er en venlig person eller generelt ikke har noget imod at låne bilen ud, burde du måske tænke dig om, da det kan koste dig mange penge hvis låneren ender i et skadesuheld. Hvis du alligevel trodser risikoen ved at låne bilen ud, så anbefaler Mikonomi.dk at du er opmærksom på en række ting.

Bilforsikring

Nærlæs betingelserne

Den skade låneren af bilen forvolder den anden part i uheldet, skal du ikke bekymre dig om. Her dækker ansvarsforsikring bilen, såfremt låneren af bilen har et kørekort og ikke er påvirket. Det kan være en god ide, at gå ind og læse forsikringsbetingelser specifikt. Det er ofte sådan at der er en form for forhøjet selvrisiko, og i flere tilfælde er det dobbelt selvrisiko på kaskoforsikringen hvis føreren er under 25 år.

Det er låneren der hæfter ved uheld

Inden du låner din bil ud, kan du med fordel fortælle låneren, at det er ham, som skal frem med pengepungen, hvis der sker en ulykke. Der er mange som ikke er opmærksomme på at, ifølge retsprincipper så er det juridisk set låneren af bilen, som hænger på selvrisikoen. Derfor kan du med fordel være ærlig over for vedkommende, og forklare personen det pænt, at du gerne vil låne din bil ud, men hvis der sker noget, skal personen selv hæfte for betaling. Hvis det i værste tilfælde ender i et uheld, så skal du huske på at du har krav på en erstatningsbil hvis betingelserne opfyldes, herunder gennemgås de forskellige regler for en erstatningsbil.

Hvornår har du krav på en erstatningsbil?

Ved du i hvilke situationer du har krav på en erstatningsbil? det har du her:

 1. forbindelse med arbejde , hvis du ikke er i stand til at anvende offentlig transport, grundet forsinkelsen.
 2. Den anden involverede skal være helt eller delvist ansvarlig.

Ofte er det sådan, at hvis du har en billig bilforsikring, så skal de to ovenstående punkter være opfyldt, før du får ret til at leje en bil efter uheld.

Hvem står for betalingen af din erstatningsbil?

Denne procedure kan være forskellig fra selskab til selskab, så for en god ordens skyld, kan du altid ringe modpartens selskab op, og høre ad. Men som udgangspunkt, ligger ansvaret hos skyldiges forsikringsselskab, og du skal altid selv lægge pengene ud.

Hvor længe har du mulighed for at leje en erstatningsbil?

Der gælder nogle særlige regler her, som du skal være opmærksom på. Hvis bilen er blevet totalskadet i uheldet, vil du typisk få en erstatningsbil i op til to uger. Du skal være særlig opmærksom på, at det kun er hverdage som dækkes, dvs. at helligdage og weekender dækkes ikke, dog kan der forekomme undtagelser, i form af dokumentation på overarbejde eller lignende. Endvidere, skal du huske på, at den skyldige står for betalingen af erstatningsbilen i den tid det tager at få repareret din bil. Så hvis værkstedet af en årsag ikke kan arbejde på din bil, betyder det for dig, at du ikke kan få betalt billeje i den tid der ikke arbejdes på den.

Hvor meget er du berettiget til at få udbetalt?

Skyldiges selskab står for at levere en tilsvarende bil som den du havde - dog med fradrag for slitage og lignende. 1 kr pr.kørt kilometer ligger fradraget på, dog reguleres det i takt med inflationen. Hvis du havde en del af skylden, f.eks. hvis du havde 2/3 dele af skylden, vil du således være berettiget til en erstatning af 2/3 dele af erstatningsbilen.

Sådan får du en billig bilforsikring med månedlig betaling

Mange mener, at en god bilforsikring skal indeholde muligheden for at betale månedligt. Det kan være økonomisk tungt for mange, at skulle betale en årlig forsikringspræmie på flere tusinde kroner. Derfor tilbyder diverse selskaber muligheden for månedlig betaling, dog skal du passe på, da månedlig betaling kan blive dyrt. Takseringen er forskellig fra selskab til selskab, men ofte bliver der lagt en afgift oveni, hvis du ønsker månedlig betaling. Dette skyldes bl.a. at selskabet bliver ramt af forhøjede administrationsomkostninger og selskabet vil lide af rentetab. Det kan muligvis virke mere overskueligt med månedlig betaling, men den billige bilforsikring du ville have, kan ende med at blive helt op til 10% dyrere, hvis du altså vælger månedlig betaling.

Billig_Bilforsikring

Disse selskaber tilbyder deres kunder månedlig betaling

Mikonomi.dk har samlet en oversigt, så du nemt kan se hvilke selskaber der tilbyder denne form får betaling. Men hvis du er på jagt efter en billig bilforsikring, anbefaler vi at du nærstuderer vilkårene for månedlig betaling hos hvert selskab, de de er vidt forskellige. Er du på udkig efter at betale halvårligt eller hvert kvartal, tilbyder størstedelen af forsikringsselskaberne også dette. Nedenunder kan du se de forskellige selskaber pr. 25.082016:

 • Alka
 • Aros Forsikring
 • Codan
 • ETU Forsikring
 • IF Forsikring
 • Købstædernes Forsikring
 • Nem Forsikring
 • Next Forsikring
 • Nykredit Forsikring
 • Alm.Brand Forsikring

 

Halv og kvartårlig betaling

 • Danske Forsikring
 • Himmerland Forsikring
 • IDA
 • Storstrøms Forsikring
 • Sønderjysk Forsikring
 • Topdanmark
 • Tryg

Som tidligere nævnt, tilbyder disse selskaber månedlig betaling på forskellige betingelser, og nogle tilbyder kun kvart og halv årlig betaling. Det er ikke alle som tilbyder gebyrfri månedlig betaling, derfor skal du ind og læse nærmere om hvad deres betingelser er. Vi har uddybet tallene tallene her på Mikonomi.dk, så hvis du vil blive klogere på det, kan du læse om dem på denne side: Kan det betale sig at betale bilforsikringen månedligt?

Car 179

Bilig autoforsikring
Som bilejer er du med stor sandsynlighed interesseret i at passe så godt på din bil som muligt. Med den rette autoforsikring får du dækket skader og slipper dermed for økonomiske bekymringer.   

Læs mere om billig autoforsikring


Collision

Billig ansvarsforsikring
Selvom ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark er der ingen grund til at tage dne første og den bedste. Det er langt fra umuligt at finde en ansvarsforsikring der er både dækkende og billig, hvis du ser dig om.   

Læs mere om billig ansvarsforsikring


Car 225

Billig kaskoforsikring
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring. Hvis du vælger at tegne en kaskoforsikring, kan du med fordel undersøge markedet indne du beslutter dig, og dermed slippe lidt billigere.   

Læs mere om billig kaskoforsikring