Billig bilforsikring

Indhent tilbud på din bilforsikring og få den bedste pris - Det er både gratis og uforpligtende

Bestil tilbud
- tager under et minut

Så nemt er det:

1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Guide til billig bilforsikring - Sådan gør du


Få en billig bilforsikring her

På Mikonomi.dk får du nemt og hurtigt 3 gode tilbud på billige bilforsikringer. Indtast dine behov én gang, og få et overskueligt overblik over bilforsikringerne. Du kommer i gang her:

 

Den billige bilforsikring

Den billigste bilforsikring karakteriseres som den bilforsikring med den laveste årlige præmie - din årlige betaling. Dette er dog meget varierende, da hvad der er billigt for nogle, måske ikke er det for andre. Når du skal tegne en bilforsikring, bliver du bedt om at oplyse en række informationer om dig og dit køretøj. På baggrund af dette får du et personligt tilbud.

Det varierer fra selskab til selskab hvad prisen på din bilforsikring inkluderer. Sørg dog altid for at få hele den dækning, som du har brug for. Ellers kan du ende med at skulle betale en masse ekstra selv, og i så fald bliver forsikringen ikke så billig, som først antaget.

Kombinationen af 6 forskellige faktorer, som spiller ind i forhold til prisen på din bilforsikring, giver et hav af priser på hvad der i princippet er den samme bilforsikring.

 

Billig Bilforsikring 2

 

Hvordan finder du en billig bilforsikring?

Det er et lovkrav for danske bilister som minimum at have en ansvarsforsikring. Hvilke andre forsikringer du ellers vælger at tegne er helt op til dig. Dette giver dig muligheden for at spare penge. Du skal dog altid overveje, om det er pengene værd i det lange løb, eller om du hellere vil være sikret mod f.eks. personskader, skader på bilens ruder og lignende.

Balancen mellem en meget billig bilforsikring og at være dårligt dækket i tilfælde af uheld, kan være svær. Det anbefales derfor, at du på trods af prisen, overvejer at tegne en kaskoforsikring. Men en kaskoforsikring er du dækket, hvis din bil bliver skadet i et uheld eller ved andre uforudsigelige skader.

Husk altid at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig. Det kan også være en stor fordel at forhandle med forsikringsselskaberne. Fordi der er så mange, der tilbyder mere eller mindre identiske løsninger, er der ofte store rabatter at hente. 

LÆS OGSÅ: Sammenlign bilforsikringer

 

Priseksempel: 3 forskellige bilister

Om du vælger at tegne kaskoforsikring eller kun ansvarsforsikring ændrer din pris betydeligt. Det vil altid være billigst kun at vælge den lovpligtige ansvarsforsikring. Herunder gennemgår vi 3 priseksempler med udgangspunkt i priser opnået gennem online formularer.

Vi har ikke inkluderet tilbudspriser eller diverse samlerabatter, fordi dette varierer for meget fra person til person. Der er taget udgangspunkt i, at alle tre personer bor i Århus C. Du har her muligheden for at se, hvad prisniveauet ligger på, og hvordan de nedenstående 6 faktorer påvirker prisen.

Ansvarsforsik . + Ansvar +kaskoforsikring - Priseksempel 3 Personer 

Person 1
Vedkommende har, med sine mange år bag rattet, opnået status som elitebilist og kører en forholdsvis dyr bil. Der er ikke tale om nogen tidligere skader eller klip i kørekortet. Det er fornuftigt for denne bilist at tilvælge kaskoforsikringen, fordi bilen er så meget værd. Reparationer på bilen ville hurtigt løbe op i mange penge, såfremt der skulle komme skader på den.

Person 2
Her er tale om en person, der er forholdsvis ny i bilforsikringsverdenen, men som trods alt er over 25 år. Kombinationen af den bil som vedkommende vælger at forsikre og den korte kørselserfaring vil give en lidt højere forsikringspris end den gennemsnitlige bilist i denne alder. Dette skyldes blandt andet, de mange hestekræfter bilen har, og hvor stor en risiko bilisten dermed udgør for forsikringsselskabet.

Person 3
Som ung bilist, især under 25 år, er det svært at få den billigste bilforsikring grundet manglende kørselserfaring. Hvis man vælger en ældre brugt bil, kan det dog gøres billigere, som tidligere nævnt. I denne situation, hvor Ford Fiestaen er fra 1996 og dermed ikke særlig meget værd, kan vedkommende med fordel overveje at droppe kaskoforsikringen og selv betale for udbedringen af skaderne. Dette skyldes at den årlige præmie på kaskoforsikringen er meget høj i forhold til værdien på den gamle bil. 

3 Personer Tabel

 

6 trin til en billig bilforsikring

 1. EN HØJ SELVRISIKO
  Størrelsen på din selvrisiko er ofte den faktor, der påvirker prisen mest direkte. Hvis du vurderer, at der ikke er så stor risiko for, at du skader bilen, kan du tegne en bilforsikring med en lav årlig præmie og en høj selvrisiko. Oftest er selvrisikoen meget høj for de billige bilforsikringer, men du bør vurdere, om du, ved eventuelle skader, vil være i stand til at betale dette beløb. Har du ikke en fast opsparing stående til denne slags uforudsete udgifter, kan det gå hen og blive dyrere for dig i længden at vælge den billige bilforsikring.
 2. VÆLG KUN DEN NØDVENDIGE DÆKNING
  Udover valget af kaskoforsikringen er der en række andre tillægsforsikringer, du kan overveje, eksempelvis førerdækning, vejhjælp, friskadedækning og glasdækning. Hvor mange af disse tillægsforsikringer, du vælger at inkludere i din bilforsikring, påvirker naturligvis din pris. Generelt er prisen højere, jo større dækning du får.
 3. BLIV ELITEBILIST
  Det er væsentlig nemmere at finde en billig bilforsikring, når du kan bevise over for forsikringsselskabet, at du både er en erfaren bilist og ikke har haft skader i en årrække. Med en status som elitebilist, kan du spare mange penge på din bilforsikring. Netop derfor er det sværere for de unge at finde en bilforsikring, der er lige så billig, som deres forældres. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog "Respekt for fart"-kurser til unge under 25 år for at give denne målgruppe en bedre mulighed for at få en billig bilforsikring. Husk, at du også kan registrere tidligere kørsel i firmabil, og dermed optjene lidt anciennitet herfra.
 4. SPAR VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Langt de fleste forsikringsselskaber kan tilbyde dig en ekstra billig bilforsikring, hvis du samler dine forsikringer hos dem i en såkaldt samlerabat. I stedet for at vælge hver enkelt type forsikring (f.eks. ansvar-, kasko-, indbo- og husforsikring) ud fra den enkelte pris i de enkelte selskaber, bør du i stedet undersøge prisen for en samling af dine forsikringer i ét selskab. Dette vil, i langt de fleste tilfælde, resultere i en billigere bilforsikring, end du ellers ville kunne få.
 5. VÆLG DEN RETTE BIL
  Dit valg af bil har stor betydning for hvor billig en bilforsikring, du kan få tilbudt. Du kan derfor med fordel tænke strategisk i forhold til dit bilvalg, hvis din bilforsikring skal være så billig som mulig. Især ældre og mindre biler er noget forsikringsselskaberne kan lide, da disse ikke udgør en lige så stor risiko for store udbetalinger af erstatningssumme. Vælger du en meget gammel og måske meget brugt bil, kan du oven i købet oftest spare kaskoforsikringen væk, og ende med en bilforsikring der er endnu billigere.
 6. DIT POSTNUMMER
  De fleste forsikringsselskaber kigger på, hvor i landet du bor, når de skal give finde frem til en pris på din bilforsikring. Bilforsikringer, der skal dække kørsel i mindre trafikerede områder, og områder med lave uheldsstatistikker, vil generelt ligge i den billige ende. Drejer det sig derimod om kørsel i storbyer, vurderes risikoen som værende større, og prisen bliver dermed højere.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

 

Billig Bilforsikring 3

 

Er en billig bilforsikring også altid den bedste?

Den billige bilforsikring er ikke altid den billigste på længere sigt. Det er derfor vigtigt, at du læser det, der står med småt, når du tegner en bilforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber er der en række regler, du bør tjekke, inden du beslutter dig for, hvilken billig bilforsikring, der passer bedst til dig og dine behov. Blandt andet er det meget udbredt, at forsikringsselskaberne sætter prisen, eller selvrisikoen, op for hver gang du anmelder en skade. Du skal derfor overveje om alle skader er værd at anmelde til dit selskab, eller om du kan udbedre dem billigere selv, og beholde din status i forsikringsselskabet.

Du skal desuden være opmærksom på, hvem der bliver dækket af din bilforsikring. Som udgangspunkt er det kun den primære bruger af bilen, der er dækket samt en eventuel samlever eller ægtefælle, der er registreret på adressen. Hvis der er en anden, som kommer til at bruge bilen meget, kan du med fordel informere forsikringsselskabet herom.

Sidst, men ikke mindst, bør du læse det med småt i forhold til anmeldelser af skader. Det kan ske, at dit forsikringsselskab hæver præmien på din bilforsikring, når du anmelder skader, og så er den måske ikke den billigste længere. Husk altid at undersøge markedet, inden du automatisk fornyer dine forsikringer, da vilkår og priser kan have ændret sig en del på bare et enkelt år.

 

Car 179

Bilig autoforsikring
Som bilejer er du med stor sandsynlighed interesseret i at passe så godt på din bil som muligt. Med den rette autoforsikring får du dækket skader og slipper dermed for økonomiske bekymringer.   

Læs mere om billig autoforsikring


Collision

Billig ansvarsforsikring
Selvom ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark er der ingen grund til at tage dne første og den bedste. Det er langt fra umuligt at finde en ansvarsforsikring der er både dækkende og billig, hvis du ser dig om.   

Læs mere om billig ansvarsforsikring


Car 225

Billig kaskoforsikring
Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring. Hvis du vælger at tegne en kaskoforsikring, kan du med fordel undersøge markedet indne du beslutter dig, og dermed slippe lidt billigere.   

Læs mere om billig kaskoforsikring