Bilforsikring

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut

Så nemt er det:

1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find din bilforsikring nemt og hurtigt

Her kan du nemt og hurtigt finde den rigtige bilforsikring, der dækker dit forsikringsbehov. Ved at modtage 3 tilbud på din bilforsikring, med priser baseret på dig og din bil, kan du lettere sammenligne forsikringsselskabernes priser og dækning på din bilforsikring. Udfyld ovenstående formular og få et godt tilbud, der både er gratis og uforpligtende. 

 

Med en bilforsikring er du som bilejer i Danmark, forpligtet til at tegne en lovpligtig ansvarsforsikring som minimum, men kan derudover vælge at tegne en kaskoforsikring, førerdækning og andre tilkøbsforsikringer, for at være dækket i højere grad såfremt der skulle ske et uheld. Således kan en bilforsikring består af flere typer. Dette kan du læse mere om længere nede.

Det er mest typisk for en bilforsikring at være dækket af både ansvars- og kaskoforsikring, hvis man har en nyere bil, da det kan være meget dyrt at skulle reparere på denne, hvis ikke du har en bilforsikring. Har man derimod en ældre eller brugt bil, kan kaskoforsikringen i mange tilfælde spares væk, da man hurtigt kommer til at betale det samme for sin kaskoforsikringen, som bilen er værd. Således skal din bilforsikring tage udgangspunkt i din bil.

Prisen på din bilforsikring varierer meget forsikringsselskaberne imellem og vurderes ud fra en række individuelle parametre, som bestemmer en unik pris til dig og dine behov. Du bliver blandt andet vurderet på kørselserfaring, området du bor i, og hvilken bil du kører. Du vil derfor opleve store prisforskelle på din bilforsikring afhængig af hvilket selskab, du er kunde hos. 

 

Bilforsikring - hvilke typer findes der?

En bilforsikring er naturligvis ikke bare e bilforsikring, hvorfor det kan være lidt forvirrende at overskue hvilke der findes og hvilke der dækker hvad. Her giver vi dig en oversigt samt en kort forklaring til de mest populære former inden for en bilforsikring:

 • ANSVARSFORSIKRING
  Ansvarsforsikringen er den lovpligtige del af en bilforsikring, der dækker ved uheld, hvor du har været ansvarlig for skaderne. Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder andre og deres køretøjer samt andre ejendele. Desuden dækker den dine medpassagerer i uheldet. Den dækker ikke egne personskader og skader på egen bil.
 • KASKOFORSIKRING
  Kaskoforsikringen er den del af en bilforsikring, der går ind og dækker de fleste skader på den forsikrede bil, og eventuelt tyveri af bilen. Oftest er der en ansvarsforsikring inkluderet i prisen, når du tegner en kaskoforsikring.
 • RETSHJÆLPSFORSIKRING
  En retshjælpsforsikring er en del af kaskoforsikringen og dækker diverse sagsomkostninger ved private retssager, i forbindelse med skader forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.
 • FØRERDÆKNING
  På en bilforsikring er det muligt at tilvælge en førerdækning  er en tilkøbsforsikring, der dækker personskader ved uheld, du selv er skyld i. Der dækkes typisk skader som tab af erhvervsevne, varige mén og  tandskader. I visse kaskoforsikringer er førerdækningen inkluderet.
 • GLASDÆKNING
  Når du tilkøber en glasdækning til din kaskoforsikring, får du også dækket skader på ruderne i bilen. De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, er fuldt dækket, mens skader, der kræver at ruden udskiftes, er delvist dækket. Ved sidstnævnte betaler du oftest en del af den samlede regning, enten en fast procentdel eller gennem din selvrisiko.
 • FRISKADEDÆKNING
  Ved at tilkøbe en friskadedækning kan du øge din dækning af bestemte typer skader på din bil. Med en friskadedækning undgår du at prisen på forsikringen, og størrelsen på din selvrisiko, ændres ved anmeldelsen af disse specifikke skader. Friskadedækningen dækker typisk uforsætige skader som brand, lynnedslag og røveri.

Hep! Har du brug for et lån til bilen? Så kan du læse mere om billån her. Vil du læse mere generelt om lån penge online, kan du også det. 

 

Vælg den bedste bilforsikring til dit behov

Den billigste bilforsikring for dine forældre er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring til dine behov, og det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet grundigt samt vurderer, hvilke behov du har, når det kommer til en bilforsikring.

Forsikringsselskaberne beder dig indtaste en række oplysninger om dig, dit køretøj og din kørselshistorik, for at sikre at di bilforsirking bliver så skræddersyet som muligt. For at være bedst muligt forberedt til at tegne en bilforsikring er det en god ide at have gjort sig nogle tanker om behov og forbrug.

5 ting du bør overveje når du køber bilforsikring:

 1. Hvilken bil vil du forsikre?
 2. Hvilken form for dækning har du behov for?
 3. Hvor stor en selvrisiko vil du være villig til at betale?
 4. Hvor mange km kører du om året?
 5. Hvem er den/de primære brugere af bilen?

Bilforsikring - priseksempler

Prisen på en bilforsikring varierer meget, og det er både i forhold til din alder, anciennitet, hvor i landet du kommer fra, din selvrisiko og bilens type, men også hvilken type forsikring du ønsker. Her præsenterer vi et eksempel på prisforskellen mellem en bilist under 25 år og en elitebilist, samt typen af bil der skal forsikres.

Ung under 25 år

Ansvarsforsikring

Ansvars- og kaskoforsikring

19 år / Første bil / Audi A8 / By / 15.000 km årligt

23.454 kr.

51.870 kr.

22 år / Bil i 4 år uden skader / Provins / Suzuki Swift / 15.000 km årligt

9.125 kr.

12.120 kr.

Elitebilist

Ansvarsforsikring

Ansvars- og kaskoforsikring

48 år / By / BMW X3 / 15.000 km årligt

6.967 kr.

12.800 kr.

52 år / Provins / Opel Corsa / 15.000 km årligt

2.341 kr.

4.292 kr.

 

Bilforsikring

Bilforsikring - hvordan afgøres din pris?

Her ser du en oversigt over de vigtigste parametre, som forsikringsselskaberne bruger til at vurdere prisen på din bilforsikring:

 • SELVRISIKO
  Det beløb du selv skal dække ved eventuelle skader.
 • ANCIENNITET
  Din erfaring målt i antal år du har kørt bil samt antallet af tidligere skader, og dette er en meget del for en bilforsikring.
 • ALDER
  Der er stor forskel på prisen for unge bilister under 25 år og for elitebilister.
 • BILENS TYPE
  Du udgør en anden risiko for selskabet i en stor dyr bil end i en gammel brugt bybil.
 • HVOR DU BOR
  Det vil være dyrere, at forsikre en bil der skal bruges til bykørsel end til landkørsel

Selvrisikoen på din bilforsikring

At du har en selvrisiko betyder, at du selv er med til at betale en del af det samlede beløb, når du skal have udbedret eventuelle skader. Størrelsen på det beløb du selv skal dække ved skader varierer meget og har stor betydning for prisen på din bilforsikring.

Hvis du vælger en bilforsikring med en lav selvrisiko, er den årlige præmie højere, end den vil være med en højere selvrisiko. Det er selvfølgelig meget individuelt, om man foretrækker en høj årlig udgift til sit forsikringsselskab, og dermed står med færre uforudsete udgifter ved eventuelle skader, eller omvendt.

Anciennitet - hvad betyder den for din bilforsikring?

Forsikringsselskaberne bestemmer pristrinnet for din bilforsikring ud fra din anciennitet, så jo bedre anciennitet jo billigere bliver din bilforsikring. Det højeste trin du kan opnå, er betegnelsen elitebilist, men hvad det indebærer svinger meget fra selskab til selskab.

Langt de fleste selskaber vurderer dig som elitebilist, hvis du har kørt uden skader i 3-8 år, men kræver i de fleste tilfælde at du er over 25 år. Visse selskaber har endda en regel om, at du skal være fyldt 28 eller 30 år, før du kan blive opfattet som elitebilist.

Som regel tilbyder selskaberne dog et kursus, som "Respekt for fart", til de helt unge bilister, der kan bringe prisen på din bilforsikring lidt ned.

Aldereren betydning for en bilforsikring

Det kan vær en stor udfordring for unge under 25, at finde en bilforsikring der er til at betale, og det skyldes, at denne aldersgruppe er stærkt overrepræsenteret i statistikker over færdselsuheld i Danmark.

Der spekuleres naturligvis en del i, hvorfor det netop er de unge og uerfarne bilister, der er med i flest uheld, og den mest populære konklusion er en kombination af overvurdering af egne færdigheder og utilstrækkelige erfaringer i trafikken. Dete r klart, at selskaberne bliver nødt til at tage højde for det, når de vurderer prisen på en bilforsirking.

Din kørselserfaring er en af de primære værktøjer, som forsikringsselskaberne bruger til at vurdere risikoen for, om du kommer til at benytte dig af forsikringen. Netop derfor er en bilforsikring til unge typisk i den meget dyre ende.

Desuden har du som ældre, og mere erfaren, bilist haft bedre mulighed for at optjene en bedre anciennitet hos forsikringsselskaberne.

Bilens type og dens indvirkning på din bilforsikring

Jo større risiko der er for uheld, jo højere bliver prisen på din bilforsikring, da der i så fald er større chance for, at du gør brug af den forsikring, du har tegnet. For at vurdere denne risiko ser selskaberne på en række parametre, og en af dem er hvilken bil du kører.

Med en stor, ny og dyr bil udgør du en væsentlig større risiko for forsikringsselskabet, end du gør i en lille og brugt bybil. Som tommelfingerregel er det en kombination af bilens hestekræfter og prisniveauet for eventuelle reparationer der bestemmer hvorvidt bilen gør din bilforsikring billigere eller dyrere. Derfor er en bilforsikring på disse typer biler også dyere.

Især som ung anbefales det, at du enten finder dig en lille bybil, der er forholdsvis ny, men som ligger under 75 HK, eller at du finder dig en brugt ældre model. Den lille bybil er billigere at forsikre med både kasko- og ansvarsforsikring, og hvis du går efter en brugt model, er det muligt, at du kan spare kaskoforsikringen væk. Det er i hvert fald et godt tip, hvis du en bilforsirking til en lavere pris.

Bilforsikring2

 

5 Tips til en billigere bilforsikring

 • VÆLG DEN RIGTIGE BIL AT FORSIKRE
  En mindre bil vil altid være billigere at forsikre, og jo færre hestekræfter jo bedre. Hvis du ligger og kører rundt i en ordenlig benzinsluger med en kraftig motor, kan det være svært at få en billig bilforsikring.
 • SPAR STORT VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Du kan opnå store rabatter på din bilforsikring ved at samle dine forsikringer under ét forsikringsselskab, og når du er på jagt efter en billig bilforsikring, er det en god ide at spørge om et samlet tilbud. Undersøg desuden markedet for diverse tilbud og oprettelsesrabatter.
 • HUSK AT FORHANDLE MED FORSIKRINGSSELSKABET
  Forsikringsselskaberne er godt klar over, at der konkurreres om priserne på din bilforsirking, og at alle selskaber baserer priserne på individuelle risikoparametre. Jo mere du er klar over markedets udbud og priser, jo bedre er du klædt på til en eventuel forhandling, og du kan med fordel nævne, at du også er i dialog med andre forsikringsselskaber.
 • ANGIV KØRSEL I FIRMABIL OG OPTJEN GRATIS ANCIENNITET
  Mange forsikringsselskaber kan tilbyde dig anciennitet til din bilforsikring, for de år du har kørt i firmabil, såfremt det naturligvis har været uden skader. Typisk kræver det bare en erklæring fra din arbejdsgiver, nuværende som tidligere, på, at du har kørt firmabilen skadefrit i x antal år. Dog kræver nogle forsikringsselskaber, at du har stået registreret som bruger af bilen.
 • TJEK DIT BEHOV JÆVNLIGT
  Du har måske haft din bilforsikring længe, og har oven i købet tegnet den sammen med nogle andre forsikringer for at spare penge, men dine behov ændrer sig hele tiden. Fordi at din status i forsikringsselskabet ændres, og dine behov ligeså, er det fornuftigt at gennemgå dine forsikringer løbende, for at sikre dig at du får det maksimale ud af din årlige præmie.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring

 

Bilforsikring - hvem er dækket?

Tilbuddet du får på din bilforsikring er baseret på informationer om bilens primære bruger, og hvis din kæreste eller søskende bruger bilen lige så meget som dig, bør forsikringsselskabet informeres herom, så de kan blive skrevet på forsikringen.

Hvis din bilforsikring ikke har de rette oplysninger, risikerer du at stå uden dækning, såfremt der sker et uheld. Er der dog tale om en ægtefælle eller samlever, der er registreret på samme adresse, er der ikke tale om ændrede vilkår for hverken præmieberegning eller udbetaling af erstatning.

Det er desuden ulovligt at få andre til at registrere bil bil i deres navn, f.eks. dine forældre. Det er et lovkrav at bilen skal være registreret hos den primære bruger af bilen, så selvom dine forældre gerne vil hjælpe dig med at få en billigere bilforsikring, bør du takke nej. Fusk som dette kan komme til at koste dig dyrt ved et eventuelt uheld og kan resultere i fængselstid.

 

Fordele og ulemper ved at tegne en bilforsikring

FORDELE ULEMPER
Ansvarsforsikringen kan fås billigt Du er tvunget til at tegne en ansvarsforsikring som bilejer i Danmark
En kaskoforsikring dækker skader på egen bil og inkluderer typisk en ansvarsforsikring Udgifterne til en kaskoforsikring kan være store og bør overvejes nøje
Du slipper for store uforudsete udgifter for udbedring af skader Du betaler en del af regningen gennem din selvrisiko, som kan være høj eller lav

LÆS OGSÅ: Billån

 

Bilforsikring - de oftest stillede spørgsmål

"HVOR OFTE BETALER MAN FOR SIN BILFORSIKRING?"
Typisk betaler man for sin bilforsikring gennem en årlig præmie, der beregnes på baggrund af individuelle informationer, og som kan variere fra selskab til selskab. Månedlige betalinger bliver dog mere og mere udbredt.

"HVOR FINDER JEG DEN BILLIGSTE BILFORSIKRING?"
Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikring, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Med Mikonomi.dk's online sammenligning af bilforsikring kan du nemt og bekvemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

"HVEM SKAL JEG ANMELDE SKADER TIL?"
Hos de fleste forsikringsselskaber har du både mulighed for at anmelde din skade online og over telefonen. Gælder det anvendelse af din retshjælpsforsikring, er det typisk din advokat, der anmelder sagen til dit forsikringsselskab.

"HVORNÅR GÆLDER MIN BILFORSIKRING FRA?"
Din bilforsikring er dækkende fra du har tegnet den, også selvom du først modtager din forsikringspolice senere. Fremsendelsen af denne kan tage lang tid, sommetider op til flere måneder.

"KAN MAN OVERFØRE ANCIENNITET FRA ET SELSKAB TIL ET ANDET?"
Det kan du som regel godt, og det kan give dig en stor fordel i forhold til optjent anciennitet og vil øge dine muligheder for at tegne en billig bilforsikring. Tjek dog reglerne for det enkelte forsikringsselskab, da det ikke er alle selskaber, der tilbyder denne løsning.