Bilforsikring

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut

Så nemt er det:

1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Guide til bilforsikring - Få det fulde overblik


Find din bilforsikring nemt og hurtigt

Her kan du nemt og hurtigt finde den bilforsikring, der dækker netop dit forsikringsbehov. Ved at modtage 3 tilbud på din bilforsikring, kan du lettere sammenligne forsikringsselskabernes priser og dækning for at vælge den rigtige bilforsikring til dig. Udfyld formularen nedenfor og få et godt tilbud, der både er gratis og uforpligtende.

 

Som bilejer i Danmark, er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, da denne bilforsikring er lovpligtig. Derudover kan du vælge at tegne en kaskoforsikring, førerdækning eller andre tilkøbsforsikringer, for at være dækket i højere grad, såfremt der skulle ske et uheld. Således kan en bilforsikring bestå af flere typer. Dette kan du læse mere om længere nede.

Det er mest typisk at din bilforsikring bade består af en ansvars- og kaskoforsikring, hvis du har en nyere bil, da det kan være meget dyrt at skulle udbedre skader på egen regning. Har du derimod en ældre og brugt bil, kan kaskodækningen I din bilforsikring i mange tilfælde spares væk, da man hurtigt kommer til at betale det samme for sin kaskoforsikringen, som bilen er værd. Derfor skal valget om bilforsikringens dækning tages med udgangspunkt i din bil og dit behov for forsikring.

 

Typer af bilforsikringer

En bilforsikring er naturligvis ikke bare en bilforsikring, hvorfor det kan være lidt svært at overskue, hvilke der findes og hvilke der dækker hvad. Her giver vi dig en oversigt samt en kort forklaring til de mest populære former inden for en bilforsikring:

 • ANSVARSFORSIKRING
  Ansvarsforsikringen er den lovpligtige del af en bilforsikring, der dækker ved uheld, hvor du har været ansvarlig for skaderne. Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder andre og deres køretøjer samt andre ejendele. Desuden dækker den dine medpassagerer i uheldet. Den dækker ikke egne personskader og skader på egen bil.
 • KASKOFORSIKRING
  Kaskoforsikringen er den del af en bilforsikring, der går ind og dækker de fleste skader på den forsikrede bil, og eventuelt tyveri af bilen. Oftest er der en ansvarsforsikring inkluderet i prisen, når du tegner en kaskoforsikring.
 • RETSHJÆLPSFORSIKRING
  En retshjælpsforsikring er en del af kaskoforsikringen og dækker diverse sagsomkostninger ved private retssager, i forbindelse med skader forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.
 • FØRERDÆKNING
  På en bilforsikring er det muligt at tilvælge en førerdækning er en tilkøbsforsikring, der dækker personskader ved uheld, du selv er skyld i. Der dækkes typisk skader som tab af erhvervsevne, varige mén og tandskader. I visse kaskoforsikringer er førerdækningen inkluderet.
 • GLASDÆKNING
  Når du tilkøber en glasdækning til din kaskoforsikring, får du også dækket skader på ruderne i bilen. De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, er fuldt dækket, mens skader, der kræver at ruden udskiftes, er delvist dækket. Ved sidstnævnte betaler du oftest en del af den samlede regning, enten en fast procentdel eller gennem din selvrisiko.
 • FRISKADEDÆKNING
  Ved at tilkøbe en friskadedækning kan du øge din dækning af bestemte typer skader på din bil. Med en friskadedækning undgår du at prisen på forsikringen, og størrelsen på din selvrisiko, ændres ved anmeldelsen af disse specifikke skader. Friskadedækningen dækker typisk uforsætlige skader som brand, lynnedslag og røveri.

Hep! Har du brug for et lån til bilen? Så kan du læse mere om billån her. Vil du læse mere generelt om lån penge online, kan du også det.

 

Vælg den bedste bilforsikring til dit behov

Den billigste bilforsikring for dine forældre er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikring til dine behov. Det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet grundigt samt vurderer, hvilke behov du har, når det kommer til en bilforsikring.

Forsikringsselskaberne beder dig indtaste en række oplysninger om dig, dit køretøj og din kørselshistorik, for at sikre at din bilforsikring bliver tilpasset dit forsikringsbehov. For at være bedst muligt forberedt i jagten på den rette bilforsikring, er det en god ide at have gjort sig nogle tanker om behov og forbrug.

5 ting du bør overveje når du køber bilforsikring:

 1. Hvilken bil vil du forsikre?
 2. Hvilken form for dækning har du behov for?
 3. Hvor stor en selvrisiko vil du være villig til at betale?
 4. Hvor mange km kører du om året?
 5. Hvem er den/de primære brugere af bilen?

 

Hvordan afgøres prisen på din bilforsikring?

Prisen på din bilforsikring varierer meget forsikringsselskaberne imellem og vurderes ud fra en række individuelle parametre. Den pris du får tilbudt på din bilforsikring er således baseret på en række risikofaktorer såsom alder, anciennitet, postnummer, bilens type og selvrisikoens størrelse.

Her ser du en oversigt over de vigtigste parametre, som forsikringsselskaberne bruger til at vurdere prisen på din bilforsikring:

 • SELVRISIKO
  Det beløb du selv skal dække ved eventuelle skader.
 • ANCIENNITET
  Din erfaring målt i antal år du har kørt bil samt antallet af tidligere skader, og dette er en meget del for en bilforsikring.
 • ALDER
  Der er stor forskel på prisen for unge bilister under 25 år og for elitebilister.
 • BILENS TYPE
  Du udgør en anden risiko for selskabet i en stor dyr bil end i en gammel brugt bybil.
 • HVOR DU BOR
  Det vil være dyrere, at forsikre en bil der skal bruges til bykørsel end til landkørsel

 

Priseksempel på bilforsikring

Her præsenterer vi et priseksempel på en bilforsikring til en bilist under 25 år og til en elitebilist, samt forskel i pris alt efter hvilken type bil, der skal forsikres.

Ung under 25 år Ansvarsforsikring Ansvar- og kaskoforsikring
19 år / Første bil / Audi A8 / By / 15.000 km årligt 23.454 kr. 51.870 kr.
22 år / Bil i 4 år uden skader / Provins / Suzuki Swift / 15.000 km årligt 9.125 kr. 12.120 kr.
Elitebilist Ansvarsforsikring Ansvar- og kaskoforsikring
48 år / By / BMW X3 / 15.000 km årligt 6.967 kr. 12.800 kr.
52 år / Provins / Opel Corsa / 15.000 km årligt 2.341 kr. 4.292 kr.

Bilforsikring

 

Selvrisikoens betydning for din bilforsikring

At du har en selvrisiko betyder, at du selv er med til at betale en del af den samlede beløb, i tilfælde af at du skal udbedre skader. Er selvrisikoen 5.000 kr., skal du betale de første 5.000 kr. af regningen. Overskrider regningen ikke selvrisikoen størrelse, betaler du det hele selv, men lyder regningen derimod på eksempelvis 15.000, får du de 10.000 kr. i erstatning.

Størrelsen på det beløb du selv skal dække ved skader varierer meget og har stor betydning for prisen på din bilforsikring. Når du tegner en bilforsikring, kan du i høj grad være med til at bestemme størrelsen på din selvrisiko.

Hvis du vælger en bilforsikring med en lav selvrisiko, er den årlige præmie typisk højere og omvendt. Det er selvfølgelig meget individuelt, om man foretrækker en høj årlig udgift til sit forsikringsselskab, og dermed står med færre uforudsete udgifter ved eventuelle skader, eller omvendt.

 

Din alder og anciennitet

Din kørselserfaring er en af de primære faktorer, når forsikringsselskaberne skal vurdere risikoen for, at du vil gøre brug af din forsikring. Derfor bruger forsikringsselskaberne i høj grad din alder og anciennitet til at bestemme prisen på din bilforsikring.

Det højeste trin du kan komme op på, på anciennitetsstigen, er betegnelsen elitebilist. Hvor lang tid det tager at nå denne status, og hvad den indebærer, varierer fra selskab til selskab. Langt de fleste selskaber vurderer dig som elitebilist, hvis du har kørt uden skader i 3-8 år, men kræver i de fleste tilfælde at du er over 25 år.

Det kan derfor være en stor udfordring for unge under 25, at finde en bilforsikring der er til at betale. Det skyldes, at denne aldersgruppe er stærkt overrepræsenteret i statistikker over færdselsuheld i Danmark, hvilket forsikringsselskaberne må tage sig i agt for.

 

Bilens type som risikofaktor

Jo større risiko der er for uheld, jo højere bliver prisen på din bilforsikring, da der i så fald er større chance for, at du gør brug af den forsikring, du har tegnet. For at vurdere denne risiko benytter selskaberne sig som sagt af en række parametre. En af risikoparametrene er den type bil du vil forsikre.

Med en stor, ny og dyr bil udgør du en væsentlig større økonomisk risiko for forsikringsselskabet, end du gør i en lille og brugt bybil. Som tommelfingerregel er det en kombination af bilens hestekræfter og prisniveauet for eventuelle reparationer, der bestemmer, hvorvidt bilen gør din bilforsikring billigere eller dyrere.

Hvis du er på udkig efter en billig bilforsikring anbefales det, at du enten finder dig en lille bybil, der er forholdsvis ny og har under 75 HK, eller at du finder dig en brugt ældre model. Den lille bybil er billigere at forsikre med både kasko- og ansvarsforsikring, og hvis du går efter en brugt model, er det muligt, at du kan spare kaskoforsikringen væk og dermed opnå en meget billigere bilforsikring.

LÆS OGSÅ: Lån penge nu

 

Bilforsikring2

 

Hvem er dækket af din bilforsikring?

Tilbuddet, du får på din bilforsikring, er baseret på informationer om bilens primære bruger. Hvis din kæreste, børn eller søskende bruger bilen lige så meget som dig, bør forsikringsselskabet informeres herom, så de kan blive skrevet på forsikringen.

Hvis din bilforsikring ikke har de rette oplysninger, risikerer du at stå uden dækning, såfremt der sker et uheld. Er der dog tale om en ægtefælle eller samlever, der er registreret på samme adresse, er der ikke tale om ændrede vilkår for hverken præmieberegning eller udbetaling af erstatning.

Det er desuden ulovligt at få andre til at registrere bil i deres navn, f.eks. dine forældre. Det er et lovkrav at bilen skal være registreret hos den primære bruger af bilen, så selvom dine forældre gerne vil hjælpe dig til en billigere bilforsikring, bør du takke nej. Fusk som dette kan komme til at koste dig dyrt ved et eventuelt uheld og kan resultere i fængselstid.

 

5 tips til en billig bilforsikring

 1. VÆLG DEN RIGTIGE BIL AT FORSIKRE
  En mindre bil vil altid være billigere at forsikre, og jo færre hestekræfter jo bedre. Hvis du ligger og kører rundt i en ordentlig benzinsluger med en kraftig motor, kan det være svært at få en billig bilforsikring.
 2. SPAR STORT VED AT SAMLE DINE FORSIKRINGER
  Du kan opnå store rabatter på din bilforsikring ved at samle dine forsikringer under ét forsikringsselskab, og når du er på jagt efter en billig bilforsikring, er det en god ide at spørge om et samlet tilbud. Undersøg desuden markedet for diverse tilbud og oprettelsesrabatter.
 3. HUSK AT FORHANDLE MED FORSIKRINGSSELSKABET
  Forsikringsselskaberne er godt klar over, at der konkurreres om priserne på din bilforsikring, og at alle selskaber baserer priserne på individuelle risikoparametre. Jo mere du er klar over markedets udbud og priser, jo bedre er du klædt på til en eventuel forhandling, og du kan med fordel nævne, at du også er i dialog med andre forsikringsselskaber.
 4. ANGIV KØRSEL I FIRMABIL OG OPTJEN GRATIS ANCIENNITET
  Mange forsikringsselskaber kan tilbyde dig anciennitet til din bilforsikring, for de år du har kørt i firmabil, såfremt det naturligvis har været uden skader. Typisk kræver det bare en erklæring fra din arbejdsgiver, nuværende som tidligere, på, at du har kørt firmabilen skadefrit i x antal år. Dog kræver nogle forsikringsselskaber, at du har stået registreret som bruger af bilen.
 5. TJEK DIT BEHOV JÆVNLIGT
  Du har måske haft din bilforsikring længe, og har oven i købet tegnet den sammen med nogle andre forsikringer for at spare penge, men dine behov ændrer sig hele tiden. Fordi at din status i forsikringsselskabet ændres, og dine behov ligeså, er det fornuftigt at gennemgå dine forsikringer løbende, for at sikre dig at du får det maksimale ud af din årlige præmie.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring

 

Fordele og ulemper ved at tegne en bilforsikring

Fordele Ulemper
Ansvarsforsikringen kan fås billigt Du er tvunget til at tegne en ansvarsforsikring som bilejer i Danmark
En kaskoforsikring dækker skader på egen bil og inkluderer typisk en ansvarsforsikring Udgifterne til en kaskoforsikring kan være store og bør overvejes nøje
Du slipper for store uforudsete udgifter for udbedring af skader Du betaler en del af regningen gennem din selvrisiko, som kan være høj eller lav

 

Oftest stillede spørgsmål om bilforsikringer

"HVOR OFTE BETALER MAN FOR SIN BILFORSIKRING?"
Typisk betaler man for sin bilforsikring gennem en årlig præmie, der beregnes på baggrund af individuelle informationer, og som kan variere fra selskab til selskab. Månedlige betalinger bliver dog mere og mere udbredt.

"HVOR FINDER JEG DEN BILLIGSTE BILFORSIKRING?"
Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikring, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Med Mikonomi.dk's online sammenligning af bilforsikring kan du nemt og bekvemt vælge den bilforsikring, der passer bedst til dine behov.

"HVEM SKAL JEG ANMELDE SKADER TIL?"
Hos de fleste forsikringsselskaber har du både mulighed for at anmelde din skade online og over telefonen. Gælder det anvendelse af din retshjælpsforsikring, er det typisk din advokat, der anmelder sagen til dit forsikringsselskab.

"HVORNÅR GÆLDER MIN BILFORSIKRING FRA?"
Din bilforsikring er dækkende fra du har tegnet den, også selvom du først modtager din forsikringspolice senere. Fremsendelsen af denne kan tage lang tid, sommetider op til flere måneder.

"KAN MAN OVERFØRE ANCIENNITET FRA ET SELSKAB TIL ET ANDET?"
Det kan du som regel godt, og det kan give dig en stor fordel i forhold til optjent anciennitet og vil øge dine muligheder for at tegne en billig bilforsikring. Tjek dog reglerne for det enkelte forsikringsselskab, da det ikke er alle selskaber, der tilbyder denne løsning.