A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 13 min.
Opdateret:

Sammenlign de billigste mobilabonnementer


Hvad er et mobilabonnement og hvor kan jeg finde det?

De fleste mennesker har nu til dags brug for et mobilabonnement, da man dagligt har behov for at kommunikere med andre mennesker via en mobiltelefon, der naturligvis indeholder et mobilabonnement. Det er for mange mennesker også blevet en nødvendighed, at deres mobil kan kobles på internettet via mobildata.

Og efterspørgslen på nye mobiltelefoner og nye mobilabonnementer vokser og vokser. Derfor har et hav af forskellige mobilselskaber gjort deres indtog på et efterhånden billigt mobilabonnementsmarked for at kapre de mange attraktive kunder. Med dette indtog ser vi nu mobilabonnementer i lange baner til et væld af forskellige mobilabonnement priser.

Mobilabonnementer på nettet

Med et mobilabonnement får du en fast defineret pakke af taletid, SMS’er og MMS’er og mobildata (typisk på månedsbasis). Dermed ved du på forhånd, hvad mobilabonnement priserne er den næste måneds tid. Mobilabonnementerne kan variere meget fra pakke til pakke. Nogle pakker indeholder intet forbrug. Dette er til gengæld også et billig mobilabonnement.

Mobilabonnementer er ofte lette at finde på internettet. Der er også mulighed for at finde disse mobilabonnement sammenlignings platforme, der kan være til stor hjælp. Du kan nemt og hurtigt få en god portion muligheder bare ved at skrive “mobilabonnement” i Google. Det er dog ikke altid den bedste løsning, hvis du søger det billigste mobilabonnement.

Der findes også fysiske butikker, hvor man kan blive guidet godt igennem hvilket abonnement, der passer bedst til én. Her er der dog kun den ene udbyder på banen, man har valgt at besøge. Dette udelukker selvfølgelig muligheden for mobilabonnement sammenligning, og dermed misser man måske et godt mobilabonnement tilbud.

Enkelte mobilabonnementer kræver, at man køber en ny mobiltelefon, hvorefter abonnementet knyttes dertil. Hvis du overvejer denne mulighed, kan et forbrugslån stå for finansieringen af den nye telefon.

Find en långiver her, hvis du vil se, om du kan låne penge.

billig mobilabonnement

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

I Danmark er der mere end 40 forskellige selskaber, der udbyder mobilabonnementer, hvilket har været med til at skabe en ekstrem hård konkurrence på mobilabonnement markedet. Dette kommer selvfølgelig forbrugerne til gode, da det presser priserne ned på mobilabonnementerne, og der hele tiden er gode mobilabonnement tilbud.

Men hvilket mobilabonnement skal jeg vælge? Som sagt er konkurrencen ekstrem hård, og firmaerne smider med tilbud til højre og venstre. Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, og hvor man skal slutte i sin søgen efter det bedste mobilabonnement. Det er dog en god idé at lave en plan for hvad ens behov er, inden man begynder at lede efter selve mobilabonnementet - her kan du få et hurtigt overblik over, hvad der er en god idé at tage in mente, når du skal ud og finde et nyt mobilabonnement.

  • Hvor meget taler du cirka om måneden.
  • Hvor aktiv er du på internettet, og dermed dit behov for mobildata
  • Hvordan vil du finansiere dit nye abonnement

Tale: Det er vigtigt at have styr på, hvor meget du taler hver måned. Hvis du fx køber et mobilabonnement med for lidt taletid, kan det blive en dyr fornøjelse, da du betaler for de antal timer, der ikke er inkluderet i dit mobilabonnement. Hvis dette er tilfældet, skal du nok overveje et mobilabonnement med gratis tale. Det kan dog også være en skidt handel at købe et mobilabonnement med meget taletid, hvis du ikke snakker meget i mobil, da det er et dyrt mobilabonnement sammenlignet med ét, der indeholder lidt taletid.

Mobildata: Det samme gælder med mobildata. Hvis du køber et mobilabonnement, der ikke passer til dit behov, kan du ende med en regning, der er væsentlig højere end prisen på det faste månedlige mobilabonnement. Så ligesom med taletid, skal du gøre op med dig selv, om du er storforbruger af mobildata og om du fx. også downloader en del. Hvis ja, skal man nok overveje et mobilabonnement med fri data.

Finansiering: Hvis du har besluttet dig for at få et nyt mobilabonnement, skal du også overveje, hvordan du vil betale for mobilabonnementet. Det kan især være et emne, hvis du samtidig skal have en ny mobiltelefon. Selvom man ofte kan få nogle gode tilbud og billige telefonabonnementer sammen med en ny mobil, så har de fleste brug for et lån nu til at anskaffe sig en hel ny mobiltelefon. Heldigvis er der mange gode muligheder på lånemarkedet, der kan sørge for, at du får lige præcis det lån, der passer til dig.

Hvordan finder jeg de bedste mobilabonnement priser?

At finde de bedste mobilabonnement priser er ikke altid lige let. På mobilabonnementmarkedet er der, som nævnt tidligere, nærmest en overflod af muligheder, hvor virksomheder konstant kæmper om kunderne. Dette medfører også hele tiden nye mobilabonnement priser og uigennemskuelige mobilabonnement kampagner.

Det er de færreste mennesker, der har ressourcerne til at sætte sig ind i samtlige teleudbydere på markedet, og dermed finde de absolut bedste mobilabonnement priser, der passer til én selv. Man kan dog komme et godt stykke, hvis man har forberedt sig på forhånd.

Hvad kan online mobilabonnement sammenligning hjælpe med?

Sammenligning af mobilabonnementer kan være til stor hjælp for mange. Som sagt er der et hav af muligheder på mobilabonnementmarkedet, og det kan derfor være svært at få et overblik over de mange tilbud, der er på markedet, og dermed finde det bedste mobilabonnement uden mobilabonnement sammenligning. Selv når man har fået lagt fast hvilket mobilabonnement, man gerne vil have, er der stadig masser af forskellige mobilabonnement priser, for ikke at nævne konstant nye mobilabonnement tilbud.

Derfor kan det være ret uoverskueligt for de fleste at finde det bedste mobilabonnement, til det man står og mangler. Heldigvis kan man tage online mobilabonnement sammenlignings platforme i brug. Her hos Mikonomi.dk kan vi give dig det overblik, du har brug for, for at komme videre i din søgning efter det perfekte match, og du kan dermed finde det mobilabonnement, du lige præcis står og mangler.

Hvad kan jeg ellers gøre for at finde det bedste og billigste mobilabonnement? Du kan evt. fremtidssikre dig ved at finde et nyt mobilselskab, der behandler deres kunder ordentlig. Mikonomi.dk vil i dette tilfælde anbefale dig at bruge anmelder sites, hvor forbrugeren kan få erfaringer med selve selskabet. Det kan bl.a. være trustpilot eller teleankenævnet.

billig telefonabonnement

Er det nemt at finde et billig telefonabonnement online?

Hvorvidt du har mulighed for at finde et billig telefonabonnement online, kommer helt an på, hvordan man ser på situationen. Du kan lynhurtigt finde en masse tilbud eller kampagner, der umiddelbart virker som et billig telefonabonnement. Men om det i sidste ende er et billig telefonabonnement til netop dig, er ikke sikkert. Hvis du vil være sikker på at finde det billigste telefonabonnement online, bliver du nødt til at bruge en mobilabonnement sammenlignings platform, som fx Mikonomi.dk. Fx hvis du søger efter det billigste mobilabonnement med fri tale.

- Billig mobilabonnement til børn

Nu til dags har børn et behov for mobiltelefoner, de ikke havde før i tiden. Da børn ikke kan styre deres mobilforbrug i samme grad som voksne, er det en god idé, at forældrene har en vis grad af kontrol over mobilabonnementerne til børn. Det er dog ikke alle udbydere, der tilbyder lige gode børne mobilabonnementer.

Når du leder efter et mobilabonnement til dine børn, vil du ikke nødvendigvis lede efter et billig mobilabonnement til børn, men det bedste mobilabonnement til børn. Et mobilabonnement som fx tilgodeser børnenes sikkerhed - især på nettet - og forsikring af ødelagte telefoner, er også en god ting at inkludere.

- Billig mobilabonnement til ældre

Hvis du primært bruger din mobiltelefon til samtaler, og ikke har et stort behov for at bruge data på nettet. Har du som senior først og fremmest brug for et mobilabonnement, der dækker dit behov for taletid og mulighed for at tjekke nyheder og mails.

Det billigste og bedste mobilabonnement til ældre finder du således ved at tjekke de abonnementer ud, der har fokus på billig taletid, samt giver tryghed via overskuelige abonnementsvilkår.
Hvis man samtidig skulle være interesseret i en mobiltelefon til ældre, så er det en god idé at tjekke mobiltelefon anmeldelser ud. Læg her især mærke til dem, der har klaret det godt i test inden for lyd og brugervenlighed. Disse er typisk et godt valg, hvis du søger mobiltelefon til ældre.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement og hvor ofte bør jeg skifte mobilabonnement?

Det er først og fremmest utroligt nemt at skifte mobilabonnement. Så man skal ikke have de store bekymringer, hvis man overvejer at skifte til et nyt mobilabonnement. Det sker nemlig helt automatisk, så snart du har valgt en ny udbyder.

Når du vælger et nyt teleselskab, sender de dig et nyt simkort, og det eneste du skal gøre, er at skifte dit gamle simkort ud. Teleselskabet sørger så for resten af processen - dette kan tage op til 30 dage.

Hvor ofte man bør skifte mobilabonnement, kommer selvfølgelig an på forskellige faktorer. Der vil hyppigt være skiftende priser på mobilmarkedet: Dels på grund af den hårde konkurrence, men også på grund af en teknologi, der bliver bedre og billigere.

Som en tommelfingerregel bør man tjekke mobilabenonnement priserne ca. hver tredje måned, hvis man vil være sikker på at have det bedste og billigste mobilabonnement.

mobilabonnement fri data

Hvad er data - og hvor meget data har jeg brug for?

Data er basalt set dét, som en mobilbruger benytter for at blive forbundet til internettet. Det gør man ved at blive koblet op på en teleudbyders mobilnetværk. Dermed bruger man dataen til mange ting, hvis man er i besiddelse af en smartphone. Man kan ikke bare bruge den til at surfe på internetsider, men man kan også bruge data til at downloade applikationer.

De nyeste smartphones benytter typisk 4G netværket til at gå på nettet via data, hvilket også er det hurtigste internet. Før 4G var der 3G, som er væsentligt langsommere. Man kan dog også vælge at bruge sin smartphone via en WIFI-forbindelse, hvis man er i nærheden af sådan et WiFI hotspot. Dermed undgår man at bruge data. Mange telefoniudbydere tilbyder også et mobilabonnement med fri data, så man ikke skal tænke på sit forbrug.

- Fri data på mobilen

Hvis man er en person, der har et stort behov for data - fx downloader meget eller ser mange “Youtube videoer”, så skal man overveje fri data på mobilen. Disse mobilabonnementer er typisk i den lidt dyrere ende, men det kan klart anbefales i den lange ende. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man downloader en video, og man ikke har mere data tilbage på sin mobiltelefon.

- Billig data i udlandet

Når du medbringer din mobiltelefon i udlandet, hvis du fx er ude at rejse, skal du overveje dit forbrug af data nøje. Der er nemlig ikke gratis data i udlandet, selvom du har et mobilabonnement med fri data. Der er dog nye regler på vej, som fjerner afgifterne på dataforbrug i udlandet. Dette gør, at du indtil videre kan få billig data i udlandet. Mange regner nemlig med, at teleselskaberne i fremtiden vil sætte en begrænsning på mængden data, du kan bruge gratis i udlandet. Dog medfører det væsentlig billigere mobilabonnement priser i sidste ende.

Hvad er roaming - og hvor meget roaming har jeg behov for?

Hvad er data roaming eller bare roaming helt præcis? Det er kort sagt den proces, hvor din mobiltelefon bliver koblet op på et udenlandsk mobilt netværk. Det er altså på det tidspunkt, hvor din telefon trækker data ned på et udenlandsk teleselskabs netværk. Kort sagt er det, når dit danske SIM-kort selv finder et udenlandsk netværk, og derefter begynder at bruge af udbyderens data.

- Hvordan fungerer roaming i udlandet?

Hvis du vælger at bruge data roaming i udlandet, er det typisk dyrere end i Danmark, da der kommer ekstra gebyrer på dataen. Der er dog en max grænse for, hvor meget teleselskaberne må tage pr. megabyte, du bruger. Det kan dog stadig blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er varsom med dataforbruget.

- Hvordan virker roaming i Danmark?

I dag bruger man sjældent data roaming i Danmark. Det kan dog  i få situationer hænde. De danske teleselskaber dækker i dag 98 procent af Danmark. Det er kun ved ydre grænserne til nabolandene, at du kan risikere intet signal at have fra de danske teleselskaber. Her er nabolandenes mobilsignal muligvis stærkere. Dermed kan du ende med at betale ekstra gebyrer i Danmark, da det svarer til at betale for data i udlandet, og der er som nævnt tidligere ikke gratis data i udlandet. Det svarer dermed til at have en mobil i udlandet.

Hvilket SIM kort skal jeg vælge og hvad er forskellen?

Når du bestiller en ny mobil, skal du også have ind i overvejelserne, hvilket SIM kort du skal bestille. Mobilselskaberne sender typisk et gratis SIM kort sammen med din nye mobil, og de fleste sender et multi SIM kort. Disse kan passe i næsten alle mobiltelefontyper på markedet. Det er dog en god idé lige at undersøge, hvilket SIM kort din nye mobiltelefon bruger, før du bestiller den.

Der er tre former for SIM kort. Almindelig SIM kort eller mini sim kort, Micro sim kort og Nano sim kort.
Hvad er et multi SIM kort så? Skulle du være i tvivl, kan du nedenfor se de tre slags SIM kort, der er en del af multi SIM kortet.

multi sim kort

- Hvad er dual SIM kort?

Du kan med nogle telefoner vælge, at få det man kalder dual SIM kort. Her er der plads til to SIM kort. Dette er fx relevant, hvis du har en arbejdstelefon, du også gerne vil bruge som privat telefon. Ved at have mobil med 2 simkort, kan du have 2 forskellige telefonnumre, hvor det ene kan bruges til arbejdet og det andet bruges til privaten.

Den er især praktisk, hvis du rejser til udlandet gennem dit arbejde, da du så kan købe specielle arbejdsrelaterede mobilabonnementer. Dermed kan du spare gode penge på udlandsrejserne.

Kan jeg skifte mit gamle nummer over til det nye mobilabonnement?

Ja, det kan du sagtens, og det er utrolig let, for du skal stort set intet selv gøre. Det er teleselskabet, der sørger for, at alt går i orden. Hvis du ønsker at beholde dit gamle nummer, når du skifter mobilabonnement, sender de dig typisk et midlertidigt nummer, du kan bruge indtil hele skiftet er foretaget - denne proces tager normalt omkring 30 dage.

Skal jeg vælge taletidskort eller mobilabonnement?

Som udgangspunkt er mobilabonnement næsten altid billigst. Det kommer dog an på, hvad dine behov er. Taletidskort kan være relevant for nogle personer, fx børn eller ældre, der ikke har så stort et behov for opkald eller sende sms’er.

- Hvordan virker taletidskort?

Et taletidskort er et forbrugerafregnet mobil abonnement. Med dette menes, at det som sådan ikke er et mobilabonnement i klassisk forstand, hvor du betaler et fast beløb hver måned. Du får ingen regning og har dermed fuld kontrol over udgifterne til mobiltelefonen og slipper dermed for både gebyrer og afgifter.

Taletid får du via et SIM kort, hvor du indsætter et hvis beløb, og når det beløb er brugt, har du ikke mulighed for at bruge din telefon. Du kan så “tanke” din telefon op ved at indsætte et nyt beløb, og dermed bruge din telefon igen.

- Kan jeg få taletidskort med data?

Det er normalt kun muligt at bruge taletidskort til SMS og opkald. Her betaler man styk pris. Dvs. at du betaler pr. SMS og det præcise antal minutter/timer, du har talt. Det er altså modsat et mobilabonnement, hvor der typisk er fri SMS for et fast månedlig beløb.

I dag er der flere former for taletidskort end der var tidligere. Derfor er der også en del udbydere, der tilbyder taletidskort med data. Hvis du vælger et taletidskort med data, vil du ligesom SMS og opkald betale et bestemt beløb for det, du bruger.

- Hvor kan man købe taletidskort?

Modsat mobilabonnementer, som efterhånden næsten kun bliver forhandlet på nettet, så kan du få taletidskort i mange forskellige fysiske butikker. Det kan både være kiosker, dagligvarebutikker og telebutikker. De kan selvfølgelig også forhandles på internettet ligesom mobilabonnementer.

Hvordan ved jeg om et teleselskab har mobildækning, der hvor jeg bor?

Ved at bruge selskabernes hjemmeside, kan du nemt og hurtigt få et overblik over de forskellige selskabers mobildæknings områder. Dette er klart den nemmeste måde at finde ud af det på. Nedenfor kan du se de forskellige teleselskaber, der udbyder deres egen mobildækning i Danmark.

Telia
Benyttes af: CallMe, Tjeep, Telia

TDC
Benyttes af: Yousee, Telmore, TDC


Telenor
Benyttes af: CBB Mobil, BiBoB, Telenor

3
Benyttes af: Oister, Plenti, 3